A kanadaiak

Boldog percek következnek, hiszen ismét egy gyűlölhetetlenül szánalmas és utálhatatlanul nemlétező nemzetimitátor mindennapi nyomorát ismerhetitek meg, amelyet egy pillanatig sem kell komolyan vennünk. Hősünk elképesztő ütemben gyűjtögeti a bevándorlókat, mégse sikerült eddig bármit elérnie velük, ellenben bizonyos szempontból igencsak fontos migrációs kibocsátó országnak számít, csak ezt nem nagyon tudják róla. Vékonyka szálként egyetlen sportág tartja el attól, amit rettenetesen tagad, ami rettenetesen nem szeretne lenni, mégis rettenetesen az. Igaz, őszintén szólva az a rettenetesen az se igazán az. Elég zavaros ugye? Akkor jó nyomon vagytok!

A Magyar Ember az idejének és energiájának viszonylag kis hányadát fecsérli el külföldieket meggyőzésére afelől, hogy nem finn, török vagy osztják. Ezzel szemben a kanadaiak teljes élete görcsös, önigazoló tagadással telik. Régebben a britekhez nem volt közük, de az Egyesült Államok világhatalommá válásával az utóbbi évtizedekben inkább amerikaiak szeretnének nem lenni. Kivételt képeznek ez alól a kanadai franciák, akik nem állítják bele a favágó baltát az ember homlokába, ha francia kanadaiaknak nevezi őket, így sajnos Kanada a világ azon kevés országainak egyike, ahol tényleg a franciákkal kényszerülünk rokonszenvezni. A brit kanadaiak kettős szorításban kénytelenek végigtagadni életüket. Egyrészt nem britek, másrészt olyannyira nem amerikaiak, hogy president helyett prime minister szolgálja őket, másrészt nem amerikaiul, hanem angolul beszélnek. Mintha egy patkány az anakonda szájából a vipera szájába menekülne a veszély elől. Mindegy, legalább 1965-ben leültek, és a brit zászlójuk helyett csináltak egy sajátot. Jó, hát falevelet tettek bele, meg ilyenek, senki ne várjon sokat, de a többi angolhoz képest ez már dicséretre méltó kezdeményezőkészségről és kreativitásról tesz tanúbizonyságot.

Aki még mindig kételkedik a kanadaiak britségében, próbálja megmagyarázni ezt: London, Ontario, Kanada

Bizonyára mindenki emlékszik még a Soproni Sör jószándékú, de meglehetősen gyatra kivitelezésű reklámkampányára, amelyben kanadai mintára, nemzeti büszkeségre kívánták szocializálni népünket. Maga a kezdeményezés szívderítő ugyan, de ilyen téren a világon semmi szükségünk nincs pont egy nemzeti sajátosságoktól teljesen mentes nemzet reklámanyagának lemásolására. Mondjuk azért gyenge másolat ide, vagy oda, magyar életérzést hirdető hódot nem kellett szerepeltetnünk, ráadásul maga a reklám sem német nyelven szólt az irodalmi németet az osztrákoknál szebben beszélő magyarokhoz. Egyébként a nyelvkérdés önmagában kardinális Kanadában. Most elsősorban nem az angol-francia kétnyelvűségre gondolunk, sokkal inkább a kanadai angolra, amelynek hosszas szócikket is készítettek – nagy pedantériával – a legnépszerűbb internetes enciklopédiában.

A sok szöveg ne tévesszen meg senkit, ugyanis pontosan a második bekezdés harmadik sorában vallják be saját maguk, hogy kanadai angol lényegében nem létezik. Vagyis persze létezik azért, csak tulajdonképpen tökéletesen megegyezik az adott kanadai határszakasz amerikai oldalán beszélt angollal.

[easy_youtube_gallery id=Lffkj9Xf8TY cols=1 ar=16_9 thumbnail=0 title=top]First Video[/easy_youtube_gallery]

Tényleg vicces, meg minden, de ha jól tippelünk, akkor ennek a kanadai színésznek teljes színészi eszköztára egy amerikai pólóból áll. Ezen kívül semmit nem kell csinálnia, és máris hitelesen alakít amerikait. Érzitek, mi a gond, ugye?

AZÉRT NEM VAGYOK AMERIKAI, MERT BRIT VAGYOK, DE AKKOR MIÉRT NEM VAGYOK BRIT?

Ezek után nyilvánvaló, hogy a videó végén elhangzó nemzetigazoló üvöltés inkább kétségbeesett segélykiáltás, hiszen egyetlen, valóban létező nemzet sem üvölti szét létét a nagyvilágba. Jó, ott van persze Kardos doktor sokszor ismételt „Magyarok vagyunk!” szlogenje, a Hamis a baba című filmremekből. Bujtor István és Kern András már akkor, 1991-ben szórakoztatni akartak minket ezzel a hangnemmel. A meglehetősen kései évszámból egyébként máris gyaníthatjátok, melyik „nemzet” csinált még ilyen üvöltözős reklámkampányt. Igen, ők. Kanadáé legalább egy icipicit tényleg önironikus, míg a szlovákok húsz év alatt még nem juthattak el ennyire bonyolult érzelmek kifejezéséig. De nyugalom, hiszen a svájci németek is megvették a licencet, és van egy sejtésünk, hogy nemsokára melyek lesznek azok a boldog, egészséges, nyugodt, higgadt, magabiztos, saját létezésükről sziklaszilárdan meggyőződött népségek, amelyek az éjszaka közepén vernek majd fel minket az „IIIIIIIII AAAAAAAAAAAM IRIIIIIIIISH!!!!”, „IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK BEEEEEEEEEEEEEN DUUUUUTCH”, „JEEEEEEEEEE SUIIIIIIIIIIIIS BELGEEEEEEEEEE” vonyításaikkal.

Kanada államfője harmadállásban időnként Mel Gibson királynője is, amit a brit származású színész és kontinensnek füllentett szigete rendkívül nehezen visel.

Ezzel nemhogy minket, de saját magukat sem győzték meg. Mire ébredhetnek fel legszörnyűbb rémálmaikból? „Ma akkor elsősorban amerikaiak nem vagyunk, vagy inkább döntően britek ne legyünk?” Mindenesetre igen érdekes elmekórtani eset volt, amikor a kanadaiak úgy szerették volna bebizonyítani nemamerikaiságukat, hogy az amerikaiak által használt angol mértékegységeket metrikusra cserélték, miközben Kanada államfője rezzenéstelen arccal II. Erzsébet maradt. Gyanítjuk, hogy a piros bohócorrot sem tették fel hozzá, pedig kellett volna. A nagy nemzeti önazonosságot hozó cserétől a kanadai nemzettudat erősödését várták. Bizonyára az Air Canada szuperképzett mérnökei is nagyon belefeledkeztek az ünneplésbe, ugyanis egy közepes magyar alsó tagozatos diák által, szöveges feladatként gond nélkül megoldható matematikai műveletben sajnos elszámolták a gallon–liter átváltást. Semmi baj, a biztos nemzeti létezés tudata ennyi áldozatot simán megér. A biztos nemzeti létezés tudatát viszont semmiképpen sem Kanadában érdemes keresni!

Mindenesetre még a germánok hagyományos pótcselekvésébe, a parttalan pénzfelhalmozásba és anyagi jólétbe sem menekülhetnek, hiszen amikor a kasszánál előveszik a jól ki nem érdemelt, minden címletében erzsébetkirálynős… Na mijeiket? Úgy bizony! Dollárjaikat!

A fiatalos, dimanikus, óceánparti metropolisz évente kanadaiak tízezreit vonzza át a nyugati partra.

A JÉGKORONG MINT A KANADAISÁG MÉRCÉJE. PERSZE AZ USA-BAN IS CSINÁLHATOD

Persze azzal fognak védekezni, hogy hokijegyre kell a pénz. Jó dolog a jégkorong, ahogy a vízilabda is jó dolog. Mégis, kissé túlzó lenne, ha egyetlen szalmaszálként a vízilabdasport adná meg nekünk a hamis nemzeti létezés illúzióját. Ehelyett úgy vagyunk vele, hogy a vízilabda jó, mi pedig még jobbak vagyunk benne, ott is van valahol a magyarság létezéstudatának oszlopainál, de mégis valahol hátul, vagy legjobb esetben középen. Ott tartja több ezer oszloptársával együtt a magyarság nemzeti panteonjának tetőszerkezetét, azét a nemzeti panteonét, amely méreteit tekintve többször érné körül az egyenlítőt. Kanadában ellenben nincs más, mint a jégkorong. Szerintük igazán ez különbözteti meg őket az amerikaiaktól, akik az amerikai focit szeretik. Csak a tényszerűség kedvéért tegyük hozzá: Kanadában létezik kanadai foci is, amit a kanadai fociligába tömörülve űznek, és igencsak népszerű, azonban gyakorlatilag semmiben sem különbözik az amerikai focitól. Azt remélhetnénk, hogy akkor legalább az USA-ban nincs hoki, erre az NHL-ben 23 amerikai klub küzd 7 kanadai mellett, ráadásul úgy, hogy kanadai csapat utoljára 1993-ban hódította el a bajnoki címet. Hiába próbál hát megállni a kanadai ősmasszívumon, még ez az egyetlen, csonka, bizonytalan kis oszlopocska is inog.

Bezzegnemzetek kvíz:
Mit ábrázol az alábbi kép?
A/ Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke egy melegmagazin címlapján vadászik liberális szavazatokra
B/ Felnőtt az Első csók egykori gyereksztárja
C/ Gergely Robi új albumának promóciója
D/ Újraforgatják a Tövismadarakat

Ha pedig nincs oszlop, azt a kanadai választópolgár láthatóan leginkább köcsöggel próbálja orvosolni.

Képesek voltak két évvel Emmauelle Macron előtt megválasztani Justine Trudeau-t, Kanada első nem teljesen férfi miniszterelnökét. A kislányosan bájos és szívdöglesztően sármosan jóképű pojáca bármit szeret, ami nem fehér, legalább kicsit vörös, és legalábbis nem teljesen az ellentétes nemhez vonzódik.

Szavazóbázisát az olyan, hazánkban jól ismert figurák jelentik, mint a sokáig nagyon kanadaivá válni akaró, de nemrégiben a kanadaiak által mégis visszautasított egykori SZDSZ-es Mohácsi Viktória és a kanadaiak által befogadott, üldözött egykori SZDSZ-es Akos Kertesz. Persze ne feledkezzünk meg az egykori Nap-Kelte szomorú bohócáról, a hozzájuk képest korai emigrációba szakadt Orosz Józsefről se, aki lassan egy évtizedes ottléte miatt már inkább őskanadainak számít. Ezzel a tiritarka színes-meleg kisebbséggel és a hozzájuk csapódó fehér sleppel pedig bőven elég, hogy a rossz nyelvek szerint Fidel Castro zabigyerekének tekinthető Justine szokásos időközönként megvillantsa legújabb R2D2-zokniját, esetleg szédítő dervistáncot járjon valamelyik színpompás szárijában, a népes kanadai-indiai kisebbség valamelyik patkányetető ünnepén.

[easy_youtube_gallery id=CeMrX9QE1bE cols=1 ar=16_9 thumbnail=0 title=top]First Video[/easy_youtube_gallery]

A ritka pillanat, amikor Gyurcsány Ferenc vállalható, ízléses és pojácáskodástól mentes, visszafogott úriembernek tűnik.

Ennél a pontnál érkeztünk el Kanada valódi nemzeti étoszához, a Modern Államhoz, amelyet a Modern Társadalom alkot. Ennek a Modern Társadalomnak bárki teljes jogú tagja lehet korra, nemre, fajra, vallási vagy szexuális hovatartozásra, bőrszínre való tekintet nélkül. Itt nincsenek előítéletek, és már az utashídon teljesen kanadainak érezheti magát a sok kis beözönlő Homo Novus, feltéve, ha hajlandó kétkedés nélkül beállni a hazugság-piramisjáték aljára. Sok munkával és még több hazugsággal ugyanis idővel feljebb kerülhet majd, de mégis az a leghatásosabb, ha hozzá hasonló szerencsétleneket szervez be maga alá. Számára a hazugságpiramis legteteje örökre elérhetetlen, ugyanis ennek a végtelenül toleráns társadalomnak a csúcsán olyan olajcégek pöffeszkednek, amelyek végtelenül tisztelik a másságot, kivéve, ha pár ezer évvel régebben él ott, mint ők, ráadásul pechére éppen olajhomokon. Ez esetben az őslakosságot deportálják, földjét pedig az erdő tarvágása után mérgekkel mossák át, hogy kinyerjék belőle a számukra végtelenül értékes nyersanyagot. Ezután megfinomítják, majd újabb jelentős környezeti terhelést okozva, jó drágán eladják elégetésre. A bányászatból visszamaradt mérget pedig… Na, vajon mit csinálhatnak a vegyi folyamatok során keletkező rengeteg mérgező vegyülettel? Lelkivilágukat és a pénzben kifejezhető, illetve pénzben kifejezhetetlen értékek iránti érzékenységüket ismerve, biztos jó drágán ártalmatlanítják, ugye?

ANNAK VAN HAZÁJA, AKI ÉPÍT MAGÁNAK, ÉS MONDJUK NEM GIPSZKARTONBÓL

A kétnyelvűség Kanada egyik legfontosabb értéke. A kanadai nemzet első számú terén épp egy dicsőséges pillanat látható a kanadai történelemből. Tango Alfa Sierra vezér és szakasza akár az életét is kész feláldozni azért, hogy a pastu törzsek soha többé ne lőhessenek egymásra.

Városépítészetük brit viktoriánus házak amerikai rácsszerkezetbe erőltetésében merül ki, így ezt tényleg felesleges ragozni. A francia vidékeken egyébként egész szép francia stílusú épületeket is találni, csakhogy azokat önmaguk által is franciának gondolt franciák építették. Kanada leghíresebb épülete Gazdagréthez hasonlóan egy tévétorony, csak Gazdagrétnek jobb a főcímzenéje. A kanadai nemzeti himnusz ellenben pontosan ugyanazzal a hanggal kezdődik, mint az amerikai nemzeti himnusz. Mivel az első világháborús géppuskafészeknek szembeszaladásokról és az 1942-es Dieppe-i partraszállásról nem tudnak dicsőséges emlékművet állítani, ezért nemzetük fővárosának központi részén megalkották a Békefenntartók terét.

Íme egy nemzet, amelyiknek végre nincs rossz lelkiismerete, és méltán büszke hőseire! Ezt mantrázzák, miközben saját maguk előtt is szégyellik, hogy Kanada az Egyesült Királyság mellett az USA leghűségesebb kiskutyája évtizedek óta, legyen szó a legképtelenebb és legaljasabb amerikai katonai műveletekről.

Ahogy nemzetük, nemzeti gasztronómiájuk sincsen, az egyetlen dolgot, ami tényleg a sajátjuk lehetne, pont az amerikaiak locsolják rá a palacsintáikra. Ezt nevezhetjük röviden úgy, hogy pancserség. Mintha a magyar pálinkát csak arról ismerné a világ, hogy az osztrákok ezzel töltik meg a szörnyen modoros kis marcipánsüteményeiket.

A 36 MILLIÓ KARAFIÁTH ORSOLYA HAZÁJA

A finnek feje is sokáig fájhatott azon, mennyire gáz, ha egy nemzet legjobb futballistája még aktív játékos, de szerencséjükre Litmanen azóta visszavonult, és körülbelül annyira történelem már, mint Kiprich József. Nos, akkor ezek fényében még nehezebb valamiféle jelzőt találni arra az irodalomra, amelynek panteonjában nagyrészt élő, aktív, sőt petyhüdt jólétüknek hála, viszonylag jó egészségnek örvendő szerzők sorakoznak. Többségük ráadásul nő, márpedig a nők – sok egyéb mellett – írni biztosan nem tudnak. Jó, olyan kis aranyos, és nem túl mélyen szántó gyerekdarabokat, mint a Magyarországon is közkedvelt Váratlan utazás, még ők is simán összehoznak. Gyerekként még mi is szívesen megnéztünk ilyeneket, szerettük is őket, de az azért nem merült fel bennünk, hogy az Abigél megelőzné a magyar irodalom nagy klasszikusait. Azok azért mégis olyan fajsúlyú művek, hogy nem vesszük őket elő egy légy lecsapásához. A kanadai irodalmat bőven túlszárnyaljuk mi olyan könnyed, fergetegesen vicces, laza, mégis tartalmas és hihetetlenül gazdag könyvvel, mint például a Pokolbéli víg napjaim, amely Kanada legismertebb költőjének, Faludy Györgynek – aki egyébként remek prózája mellett, lírájával sajnos nem fér be a száz legjobb magyar költő közé – az önéletírása.

A kanadai Arany János és a kanadai Petőfi Sándor fiatalkori barátságának az a szívbemarkoló tragédia vetett véget, hogy a fiatal Petőfi Sándor, ösztöndíjának megvonása miatt, kénytelen volt elmenni dolgozni.

Ennél is kedvezőbb a helyzet, ha pusztán a kortárs irodalmak összehasonlítására szorítkozunk. A magyaroknál ilyenkor a könyvtár tartalmának 97%-a kiesik, a kanadaiaknál viszont negyven alatti hölgyek jobbnál jobb vámpírregényei sorakoznak, magyar ellenfélre várva. Vannak még színes bevándorlóhölgyek, magukat leszbikusnak mondó biszex hölgyek, hölgyek családon belüli erőszakban, hölgyek kéjmunka közben, hölgyek terhességmegszakításra várva, hölgyek a hadseregben, hölgyek férfias munkában, hölgyek drogozás közben. Mivel ezeket a hölgyekről szóló, rendkívül izgalmas könyveket szinte egytől-egyig hölgyek írják, eleve esélytelen, hogy ezek a könyvek színvonalban akár csak a legjobb magyar blogokat felülmúlják. A kanadai hölgyek ugyanis biológiai és kulturális adottságuknál fogva egyszerűen nem képesek olyan, a finomtól az egészen metsző iróniáig terjedő, mocskosul kíméletlen, de egyúttal bámulatosan tartalmas és sokféle értelmezési tartományban mozgó stílusra, mint amilyenre például a Bezzegnemzetek igen.

A kör négyszögesítése állítólag lehetetlen, az ellenkezőjével azonban nagyon szép eredményeket érnek el az amerikaiaknál a legügyesebb kanadaiak…

Mivel a jégkorongot, az olajbányászatot, és farönkök kamionon való szállítását még maguk a kanadaiak se érzik versképesnek, ezért a kanadai líra a déli szomszédhoz(?) hasonlóan témahiánnyal küszködik. Ha pedig egy ilyen posványos jólétű országban nem történik semmi, viszont sok a színpompás bevándorló, akkor hamar feltűnnek a jobbnál jobb versek az ilyen kisebbségek szexuális szokásairól.

Még szívderítőbb a helyzet, ha az etnikai kisebbségek néhány szerzőüstököse hajlandó némi kompromisszumra, és az etnikai mellé szexuális téren is tud mutatni valami kisebbségit. Ilyenkor a színes bevándorló kéjnedvének akár néhány cseppje is tisztes ösztöndíjat generál egy határtalanul civil, de azért merő véletlenségből kellően liberális és kozmopolita irodalmi körtől.

Ismerjük Allen Ginsberget? Nos, a kanadai vers az pontosan Allen Ginsberg. A magyar sajnos nem, de mi most megpróbáljuk modernizált nyugativá tenni olvasóink kedvéért:

„Anál és orál, e kettő kell nekem!”

Arany János: Toldi fülzsírja

„Vágom a lábkörmöm, hűvös halomba
A rózsaszín lakk már acetonnal lemosva”

Szabó Lőrinc: Lóci a tenyerébe élvez

NEHEZEBB SZERBBŐL HORVÁTTÁ VÁLTOZNI…

Az elbűvölően bájos, ötven felett is igen fiatalos, természetes szépségű színészkiránynő árnyalt szerepformálásával és gazdag karakterábrázolásával sokat tett a teljesen egyedi kanadai kultúra megismertetéséért Hollywoodban.

A magyar szemmel nevetségesen sivár kulturális életük ellenére, rendszeresen froclizzák az amerikaiakat színművészet terén. Fölényük nem meglepő, de mi sem dörgöljük állandóan a szlovákok orra alá, hogy Magyarországnak nem kell lengyel hegyirablókból és német sakkozógép-feltalálókból történelmi alakokat kreálnia, ha történelmi hősöket szeretne magának. A nagy kulturális fölény következményeként a kanadaiak rengeteg kis kanadai Latinovits Zoltánnal bombázták már meg Hollywoodot, amelyről érdekes módon elterjedt, hogy rengeteg arrafelé a zsidó. Ez önmagában annyira lefoglalta a jó megfigyelőket, hogy a sokszor ennyi kanadai csakis a South Parkban tűnik fel nekik… Nem is lenne könnyű dolguk ezügyben, mert Dan Aykroyd, Leslie Nielsen, T.J. Hooker meg Michael J. Fox közös vonása, hogy kellett nekik vagy tíz másodperc a kulturális különbségek áthidalására. Senkinek fel se tűnt, hogy kanadaiak, ahogy eddig az olvasóinknak se. Legtöbben most hallják először, ahogy a kanadaiak Márkus Lászlójáról, Jim Carrey-ről sem gyanították, hogy nem amerikai.  A legtökéletesebb besunnyogó azonban mégse közülük került ki, hiszen itt van az USA évtizedes szexszimbóluma, a kanadaiak Ruttkai Évája, a szerves polimer vegyületek femme fatale-ja: Pamela Anderson. Hollywoodba érkezése után neki még ez a rövidke 10 másodperc sem kellett a teljes beolvadáshoz….

About Kurtz ezredes

79 hozzászólás

 1. Szabó Magdát ne bántsd! Sok ffi író örülne az életművének.

 2. Canadaban ha negerek laknanak akkor vissza lehetett volna adni a szabadsagat ( “szabadsagat”) a hatvanas evekben ahogy akkor Afrikaban volt szokas, igy meg se kikopni se lenyelni nem tudta a commonwelth, Canada egy szep eszaki megyeje az Usanak.

  • The benefit of choosing personalized chats as your advertising communication is that you can effectively reach out to people across varying age groups. Irrespective of gender and age, you can be sure about people using the coomeet chat regularly. The chances of them keeping this accessory handy are higher. Therefore, whether you are a new toy store in town or the latest fashion boutique, these pens are an ideal choice.

   The cost of the personalized chat is also one of the reasons for most companies to opt for it. You will have to end up spending a huge amount of money if you intend to advertise in the traditional media such as newspapers, television, and radio. However, if you are new business on the block, this may not be a viable option because of the cost restraints. This is where the role of the personalized chat comes into play. These chats are available at prices that are easy on your wallet and can be imprinted with the company information at affordable prices as well, especially if you buy them in large numbers. Therefore, the overall cost will be only a fraction of the cost that you would have had to spend on advertising in traditional media. These are the most efficient promotional accessories to reach out to thousands of customers successfully and establish a strong market presence.

   Finally, the choice available is also a factor that makes the personalized chat a popular choice.

 3. Kár Kanadáért.
  Valaha egy élhető és kellemes ország volt.
  Mára ez is a ratyi fellegvára lett.

  • Molnar I. Geza

   Ugy van, “Volt”. Kanada nem egy orszag hanem csak egy hely ahol csak egy dolog szamit; a szamok ertelme a Liberalisoknak. Itten nincsen Identitas csal SIN szam.

 4. A tudományos válasz arra, hogy Kanadának miért nincsen elnöke az, hogy a South Park 19. évad 2. részében Garrison halálra b..ta

 5. Persze vannak akik azt mondják több buzit, még, még.. Szerencsére az egyik legnagyobb ország, Oroszország már rendet is tett és tilos a náluk a buzipropaganda. Kínában még mindig rács mögé kerülhetnek a buzik ami nem éppen demokratikus, de normális, ha a normális többség szempontjait nézzük. Nekünk itt Magyarországon már az is sok ami ide nyugatról átszűrődik. Mi nem akarunk pájdot. A buzik “büszkeségét” nem tartjuk megalapozottnak. A magyar társadalomban még az egészséges szemlélet dominál, a perverzeket nem ajnározzuk, hanem megvetjük.

 6. A lenyeg hogy mi innen a balkanrol bekibalva megmondjuk a tutit.szanalmas iras

 7. Igen rátapintottál a lényegre ez a fontos barátom.És hogy nemzetiszinű gatyában lopják széjjel az országot mialatt téged meg a hozzád hasonló szerencsétleneket teletömnek azzal hogy mi vagyunk a legjobbak.A baloldal is egy szemét népség volt de ezek sem jobbak semmivel mert a baloldalról mindenki tudta hogy egy hazaáruló szemét népség,ezeknek viszont sokan elhittük hogy az ország javára akarnak tenni.Nézd meg mi lett belőle…..

  • Fejtsd ki kedves, hogy mi lett belőle. Kíváncsian várjuk.

  • Az nem volt baj, amikor a vörösök (MSZMP,MSZP) és a kék szabad madarak (SZDSZ) lopták el ezt az országot? Most egy kicsit visszalopták, de 2022-ben gyurcsányné majd megint rácsap, ha megválasztják, mert ez a haza csakis az ő hazájuk – ha engedik az őslakosok…

 8. Miért nem vetted be a gyógyszeredet Kisfiam! Hányszor mondja apukád, hogy be kell venni, mert amikor nem teszed azt amit mondok, akkor hülyeségeket beszélsz.Most. De ha ez így megy tovább, akkor neki is támadsz annak aki nem ért egyet veled.Rögtön ki akarod végezni mint ahogy a jó vöröskatonához illik. Ejnye Kisfiam, ne kelljen még egyszer mondanom, hogy vedd be a gyógyszert…és takarodj aludni…vagy buzulni Kanadába.

 9. Igen ezek lehetnek a fidesz szavazoi.ezek valoban meg akkor is tapsolni fognak amikor a fejukre szarnak.de meg is erdemlik.

 10. Remélem Kaiser csak a te fejedre, de jó magasról.

 11. Van vmi botzalmas rendezőjük is, vmi Ózon vagy ki, aki minden filmjében a feleségét szerepelteti

 12. tetyei jános

  Jó ez az egész izé! Tetszik ez is, meg amaz is. Látszik, hogy minden nyolc év alatt beléjük sujtolt világlátást beleerőszakolták a max. 3 sSo(R)ro(S) lierálbolsevik elmeszüleményükbe.
  Erről ennyit.

 13. 🙂 Azert kivancsi lennek hanyan voltatok Kanadaban !!!!!:) en jartam Torontoban ,Barrie-ben csodasan szep kulturalt ,elheto , jo lehet nagyon kerevert nepek lakjat de rend van .

 14. Molnar I. Geza

  En itt elek es amiota a Liberal Kormany vezet, nem vagyok es soha minden fele kepen nem vagyok buszke Kanadainak lenni, ez az orszag (Bal Liberalis) lett az egyik leg anormalisab orszag ahol mindent lehet most amit elobb tilos volt. Ez a Trudeau egy Hazaarulo aki lehajolt a Mecsetben a Muszlimoknak es nagyon erossen nyomja az LGBTQ agendajat. Minden TV musorba eroltetik a Meleg parokat hogy ez Normalis. En es sok masok nem ismerjuk meg hogy mi is lett ezzel az orszaggal. Mind eszt a Soros Gyorgy segitsegevel (Rohadt ven szar Zsido).

 15. Ennyi zagyvaságot mint amit ez a cikkíró összehadováz Kanadáról ritkán olvas az ember.
  Ez a multikulturális ország a világ második legeltetőbb országa. Itt nem kell hálapénzt adni az orvosnak. Szabadság van és nem kell félned!
  Itt nem a NER seggnyalói írnak hanem újságírók.
  Gusztustalan, hazug írás ami egyre jó, hogy félrevezesse az olvasot.
  Ez egy tipikusan: FAKE NEWS.
  A cikk írója meg egy TAJEKOZATLAN, ROSSZINDULATÚ,IDIÓTA!!!

 16. Gyula Bognar

  Nincs a cikkben semmi logika, de ami van benne mélyen beágyazott irigység és kisebbségi érzetből adódó gyűlölet.

  Mások lenézése, utálata, sárba döngölése az önérzet és önbecsülés emelésére csak primitív embereknek imponálhat.

  Csak mellesleg! A Világon bárhol, ha megtudják valakiről, hogy Canada a hazája, tisztelettel néznek rá és barátságosan viselkednek vele. Canada elismerést érdemelt ki a Világ minden részén, mert van miért.
  Vajon ugyanez elmondható a Magyar emberekről is?

 17. Dr. Imre Kadar

  Ezt csak egyfelekeppen lehet ertelmezni – a fajoan serult magyar nemzeti identitas es kronikus kisebbrendusegi erzes gyermeteg demonstracioja. Mast ne mondjak – melyik mas orszagnak van szuksege hivatalosan jovahagyott ‘hungarikumokra’ mint peldaul kolbaszok meg palinkak hogy megis legyen valamire buszkenek lennie? Kanada minden elkepzelheto objektiv kriterium szerint osszehasonlithatatlanul jobb es sikeresebb orszag mint Magyarorszag. Ahelyett hogy nalunk sikeresebb orszagokat pocskonidazunk, nem inkabb azon kellene munkalkodni hogy vegre Magyarorszagon is behozza az evszazados lemaradottsafot es legyen mire buszkenek lenni, a kolbaszon kivul is…?

 18. Efrajim Canuck

  Az ezredes elvtárs feljelentése abszolút pontos! Annyival egészíteném ki, hogy igenis van kanadai gasztronómia, mégpedig a poutine formájában, ami a Belgiumból származó sült krumpli nyakon öntése az amerikai olaszoktól eltanult gravy szósszal.

 19. Tényleg ennyi embernek nem esik le az irónia és görbetükör? Nagyon szomorú életetek lehet, ha nem látjátok ezen a cikken, hogy ez karikatúra akar lenni.

  • Kurtz ezredes

   Nem igaz, es a post vegen az nem is Pamela Anderson!
   A post-iro egy analfabet!
   Üdv CANADA-bol. nekem mar jobb eletem van, mint nektek!

   • Figyejjé má faszikám! Én rájöttem, hogy buzi vaok, úgyhogy mennék oda hozzátok, intézzé már egy 3 szobás kérót Vancouverbe, meg havi 4 grand apanázs, oszt jól vagyunk!

 20. Ocsike draga, ha lenne eszed, akkor tudnad, hogy meg csak egy lapon sem emlitheted magad Szabo Magdaval. Hova sullyedt a pesti sracok? Miert kell ilyen cikkeket megjelentetni, jobban mondva miert kell olyan embereket alkalmazni, akik ilyen cikkeket irnak. Kanadaban elek, ez egy jo nagy baromsag, amit ide irtal. A kozonseges, alpari stilusrol nem is beszelve. Ahogy lenezed a noket abbol csak azt szurom le, hogy nagy sikereid nem lehetnek a szebbik nemnel. Szerintem nezz mas munka utan. Az irast hagyd azokra, akik tehetsegesek. Kar kinlodj.

 21. Kedves cikkíró, elég mélyen gyökeredző komplexusoktól szenvedhetsz, hogy mások kritizálásával, lenézésével, pocskondiázásával próbálod nemzeti identitásodat alátámasztani. Feltenném a kérdést, hogy csak azért, mert magyarok vagyunk, ugyan miért is tartod magadat bármivel többnek/jobbak/kiemelkedőbbek bármely más ország lakosainál? Rendkívül undorítónak tartom a mérhetetlen irigységet, kivagyiságot, meg a hozzáállást ami az összes írásodat jellemzi.

 22. Well!! I am impressed by your post. I really like your website I am very Inspire by your blog. Seriously your blog is awesome. If you want any information regarding The Quickbooks or any error related to it you can check out my WEBSITE.

 23. Hello, I am Andrew Taylor. I am CEO at Shanghai Electrical Machinery Group Co., which is a leading ac motor supplier in China. We are located at Zhaojiabang Road, Xuhui District, Shanghai, China.

 24. Your information about how to help the cat was spot on. She is now using her litter box every day! The website you shared with me had plenty of things to try.

 25. Thank you for sharing this great article. 888b hopes you will have many more articles for everyone to read.

 26. Nagyon örülök, hogy itt lehetek és elolvashatom a cikkben megosztott információkat, nagyon jók és hasznosak az információk, továbbra is követni fogom és többet megtudok

 27. Al the people in Canada are quite intelligent & respectful. They always respect the younger generation’s decisions much more than the elder’s. So I want to go to Canada someday & enjoy their lifestyle.

 28. This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free

 29. Robert Harmon

  The fastest growing region of Canada is the north. Because of climate change, tourists are now coming to the north to see the almost untouched nature. The government has established many casinos on the north to lure tourists. Credit essay writing service cheap

 30. I read your post and I was Impressed by your post a lot. Thanks for giving us this useful information. If you are looking for report writing. Click Here If You Know About report writing help

 31. Great blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers? I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any recommendations? Many thanks!

 32. pg slot loginทางเข้าแห่งความหรรษา ที่ทุกท่านจะได้รับหลังจากที่เข้าสู่ระบบ กับเว็บ สล็อต ออนไลน์ของเรา กับ สล็อตออนไลน์ที่ดีที่สุด แตกบ่อยที่สุด ปลอดภัยที่สุดวนปี 2022 นี้

 33. I read your post and I was Impressed by your post a lot. You keep posting like this. Thank you for Sharing. Click Here If You Know About Assignment Help.

 34. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

 35. I have been looking for articles on these topics for a long time. casinosite I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

 36. I have been looking for articles on these topics for a long time. safetoto I don’t know how grateful you are for posting on this topic. Thank you for the numerous articles on this site, I will subscribe to those links in my bookmarks and visit them often. Have a nice day

 37. Great article post. Thanks for sharing, this is a fantastic post. Thanks Again. Awesome. 토토사이트

 38. Great article post. Thanks for sharing, this is a fantastic post.Thanks Again. Awesome. 파워볼사이트

 39. I cannot thank you enough for the blog.Much thanks again. 먹튀검증

 40. I came to this site with the introduction of a friend around me and I was very impressed when I found your writing. I’ll come back often after bookmarking! bitcoincasino

 41. It’s worthwhile to have a hard time finding this kind of writing. The information you wrote is exactly what I was looking for. Thanks to you, I feel like my confused mind has been cleared up. Thank you for sharing good information. 스포츠토토

 42. Are you sure this is a blog? I thought it was a thesis. I think it’s a waste to simply post it on a blog. More people should read this good article! I will write about you and your blog on my blog. I hope more people know your blog. 메이저안전놀이터

 43. I think you are so special every time I read your writing. Thank you for posting your opinion consistently. We’ve never met before, but we feel like close friends. I hope you post a lot of good comments like now. 메이저토토사이트

 44. I must thank you for the efforts you have put in penning this site. I am hoping to check out the same high-grade content by you later on as well.

 45. I came to this site with the introduction of a friend around me and I was very impressed when I found your writing. I’ll come back often after bookmarking! slotsite

 46. Buy Anew is a global online shop that provides a wide range of leather jackets legit from Leather Jackets For Men to Cheap Leather Jackets. The dresses include classic and fashion styles. We have sales, best discounts, and quick delivery for you.

 47. I uncommonly esteem your committed capacities as the post you circulated have a few unprecedented information which is exceptionally worthwhile for me.

 48. I’m very curious about how you write such a good article. Are you an expert on this subject? I think so. Thank you again for allowing me to read these posts, and have a nice day today. Thank you. 호치민 가라오케

 49. SOCVault is the world’s most advanced next-generation SIEM platform that delivers continuous security, visibility, and control for modern infrastructure. With SOCVault, you will be able to access real-time threat intelligence with one click and gain instant insights into your network, applications, and users. You can trust SOCVault to continuously monitor your critical assets around the clock, from global locations – providing complete protection against cyberattacks.

 50. The article in this forum is very good, glad to read your article. If you can, take a moment to play games 1v1 lol one of the hottest games

 51. I was looking for another article by chance and found your article slotsite I am writing on this topic, so I think it will help a lot. I leave my blog address below. Please visit once.

 52. As I am looking at your writing, casinocommunity I regret being unable to do outdoor activities due to Corona 19, and I miss my old daily life. If you also miss the daily life of those days, would you please visit my site once? My site is a site where I post about photos and daily life when I was free.

 53. They also have some nasty directors, Ozon or whoever, who stars his wife in all of his movies, the lol beans game, will probably bring lots of good laughs to them. Everyone joins the game, Do you want to try?

 54. Godelm provide the best software development services in the world at the best affordable price range. We deal in all kind of software development services such as Laravel development, Node.js development, React.js development, flutter app development, and much more. For more details visit our website.

 55. body massage in bangalore Aside from loosened up muscles, your temper will likewise improve, hence furnishing you with an unwavering discernment. A decent outlook will hoist your temperament, assisting you with managing viably during upsetting circumstances. A body back rub will get inspiration, causing you to have a decent outlook on yourself; it additionally hugely affects great wellbeing.

 56. Hello ! I am the one who writes posts on these topics baccaratsite I would like to write an article based on your article. When can I ask for a review?

 57. I’m writing on this topic these days, casinocommunity, but I have stopped writing because there is no reference material. Then I accidentally found your article. I can refer to a variety of materials, so I think the work I was preparing will work! Thank you for your efforts.

 58. Thai massage is basically a gentle movement into yoga-like positions while lying on a padded mat. You will be fully clothed in loose fisherman trousers and a top. The therapist applies pressure to the body using both hands and feet.Visit massage near me

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.