A magyar sporttörténelem kisantant dézsmálói – II.

Folytatódik korábbi posztunk, melynek fő témája továbbra is az, vajon mi süllyeszthet olyan mélyre egy magát népnek nevező közösséget, hogy idegenlégiósokkal próbálja feltölteni a nemzeti színeket képviselő csapatait. Az első részben világos választ kaptunk arra, hogy a múlt nélküliség elég jó indok lehet ilyen cselekedetre, de vajon mi van azokkal a népekkel, amelyeknek van ugyan múltuk, de mégis inkább a magyarokra támaszkodtak benne?

Mint azt már korábban megállapítottuk, a románok igazi kultúrális dögevőként bármilyen idegen szerveződést magukba fogadnak, ha a magasabb civilációs szinten áll a saját maguk által létrehozott XIX. század közepi állapotuknál. Ez lényegében azt jelenti, hogy a sátrakon, az átálláson, a kecskenyájakon, az idegen hadak által elnéptelenített szintén idegen földre való sunyi beszivárgáson és a sárból tapasztott kunyhókon kívül bármilyen, tőlük idegen tárgy vagy szellemi termék komoly veszélyben volt (van) általuk.

Míg a történelemmel nem rendelkező népeket abból lehet könnyen kiszúrni, hogy himnuszaikban gyanús, többszáz éves álmokról énekelnek, melyek varázsütésre a nacionalista ébredés korszakában szűntek meg. A románok kívételként ugyanerről, valamint a zsarnok – a magyarok – szörnyű elnyomásáról dalolnak. Természetesen az ilyesmi minden énekelő nép esetében történelmi képtelenség. A többieknél azért, mert ekkoriban egyszerűen nem léteztek, így ebből kifolyólag elnyomásuk is képtelenség lett volna. A románok esetében pedig leginkább az jelenti a kizáró okot, hogy a mindenkori román vezetők a lehető legkisebb nyomásra azonnal átálltak a nyomás eredőjének kiindulópontja mögé, és onnan csak akkor lavírozták ki a nyájukat, amikor erősebb nyomás mögé kellett biztonságban átálliuk a törzzsel. Mivel erről, valamint a legeltetésről aligha lehet történelmi büszkeségre okot adó nemzeti indulót írni, ezért marad a nemlétező népeknél már jól bevált alvás és elnyomás mítosza.

A román nemzetállam labdarúgócsapatának első VB-meccsének kerete arról volt jellegzetes, hogy nyomokban románt is tartalmazhatott!

Vajon mit tehet egy ilyen nép, ha bajnokokra vágyik? Sokan kellő naivitással azt válaszolnák, hogy sportkultúrát teremt és ennek megfelelő működése esetén a létrejövő kultúrában kitermeli azokat. Az ilyen választ adók azonban képtelenek megérteni azt, ha egy nép nemhogy sportkultúrát, de semmiféle kultúrát sem bír teremteni a pásztorkodáson és a folyamatos balkáni opportunista ide-oda álláson kívül. Ráadásul a béna fondorlatai elbaszása után a nyugati pártfogói meg a szerencse révén is nyakába szakad egy rakás olyan népség, aki vele ellentétben képes ilyesmikre. Ilyenkor leginkább csendben lapít a fűben, és lopott nyelvén próbálja lopott latin ragozással leírni a fejlettebb népeknek, hogy ő egységes nemzetállam, és ne is próbálkozzanak itt neki a valósággal, de azért lécci négyévente legyenek már kedvesek a franciákról bénán lemásolt nemzeti színeiért küzdeni a világ előtt. Nyilván a magyarok fondorlatai miatt a nyájterelés sajnos még nem olimpiai sportág, minden másban pedig képtelenség lenne színvonalas csapatokat és versenyzőket kiállítani a színrománság soraiból.

A színrománság hiányát pedig a színrománok számára csábító módon lehet pótolni. Elsőre megfelelő módszernek tűnik a magyar nevek románosítása. Így lesz például az első “román” meccs első percében gólt szerző Dezső Bélából Adalbert Deseu, mert hogy nézne már az ki, ha az első VB-jén szereplő román labdarúgócsapat történelmének első gólszerzője magyar lenne. Illetve hát ettől még az, jól tudja ezt a románság azon maroknyi része, amelyik 1930-ban el tudja olvasni egy román újságban. Valószínűleg a székely és szász olvasók is átlátnak ezen az olcsó és hitvány színjátékon. Mégis, kinek csinálhatták akkor? Nagyantant kenyéradóiknak? Megannyi kérdés, amelyre a román néplélek legalsó bugyraiban lehet a válasz.

A román következetességre egyébként jó példa, hogy Czakó József, Steiner Béla, Raffinsky László és Vogl Imre megúszták csupán a keresztneveik béna latinosításával. Mi lehet vajon az oka? A túlságosan németes vezetéknevek? Könnyen lehet, hiszen Alfred Eisenberger, Rudolf Bürger, Rudolf Wetzer, vagy Salamon Zauber sem irritálta annyira a román névcenzorok érzékenységét, hogy megpróbálják románná erőszakolni neveiket. Vajon sejtették a jövőt, és tudták, hogy a jól csengő német neveket egyszer majd eladhatják Németországba májkrémkonzervekért? Vagy csak túlságosan lekötötte erejüket a csapat legjobbjának számító Kovács Miklós, akit hol Nicolae Kovácsként, hogy Nicolae Covaciként. Mindenesetre mi is konzekvensen a saját nevén tudtuk nevezni az ezekért a játékosokért jogos kompenzációként kapott Vasile Miriutát. Nem kellett Lacinak meg Mirjucának írni, hogy kicsit könnyebb legyen elviselni saját lelki nyomorúságunkat…

 Mindenesetre Zsóri Dániel örülhet, hogy időlegesem megúszta a Daniel Giurgit, illetve ezek egyéb névváltozatait, mert a románok örökös átállási szokásait ismerve a legtöbben már valószínűel Daniele Gioriként emlegetnék a La Gazetta dello Sport ősi román újságban.

Facebook hozzászólások

About Kurtz ezredes

180 hozzászólás

 1. Végre vége a csipkerózsika- álomnak?

 2. It is said that in life you always get to learn and I am very happy to see your post, I think I will get to learn a lot from your post and I will take inspiration from your post to make my website and post more beautiful Will try

 3. Purchase healthcare research paper services and healthcare coursework writing services since students find help when they visit Healthcare Essay Writing Services.

 4. Your blog was enlightening and important to me.

 5. Our assignment writers are always there to help you out in your academic work.Get the assignment help you deserve from one of the best writing services online!

 6. Nice Article thanks for your valuable information post UK assignment help websites in uk me at any time with good hire essay efficiently without hindrances UK Assignment help

 7. Nice Article thanks for your valuable information, we work 24*7 for your convenience, so you don’t need to wait for any certain time for cheap assignment help

 8. The most popular is the homework provided by a team of experts. According to experts Make my assignment UK can prove to be very helpful for developing communication skills.

 9. Provide the All homework help support service. Expert writers of UK assignment who will help you by providing good high-quality essay help and other assignment assistance services.

 10. Yea, this article was really helpful thanks.

 11. Jáger László

  OV
  óhaja,sóhaja,kívánság
  szinte parancs a fidex hívők számára
  Soha ne legyen szebb reggelük mint a mai!!!????…
  hát ez nem semmi…

 12. Jáger László

  Bár nem lesz automatikus mechanizmus a politikai alapjogokat,jogállamiságot +sértő országokkal szemben gazdasági értelemben,de az EU 15 tagállama minösített többséggel bármikor ezt +szüntetheti!!!
  Csak ennyi…

 13. Jáger László

  kormányszóvivő
  A kormány +számolja,majd felszámolja az illegális szemétlerakókat!!!???…
  Hát erre kíváncsi leszek…….

 14. Jáger László

  népszerűségi index
  Orbán 57%
  Gyurcsány 22%
  A nézőpont szerint!!!
  Mindezt te Lhiszed!!???..
  Hát én 1 kicsit vitatnám….
  Túl részrehajlónak tűnik…

 15. Jáger László

  Magánvéleményem
  2021-ben sem lesz Tokióban Olympia…..
  Bárcsak tévednék….

 16. If you are looking online exam experts in US? Get the help you need for your next test or exam through online writing help options for examinations. Learn how customers benefit from this unique option.

 17. Nice Article thanks for your valuable information, we work 24*7 for your convenience, so you don’t need to wait for australian educational system

 18. Jáger László

  Bodolai mosaxik…
  Ö semmiben nem hibás!!!??? ?K::.
  Minden baj okozója a szerkeswztőség!!!???…
  Habár a döntést csak kizárólag ő hozta +!!!!!????…
  Na ez is kétsége…
  No és milyen lesz az új irányvonal!!!???..
  Na ez ami nem kétséges!!!!!!

 19. Jáger László

  Csak 26 *vírus fertőzöttet regisztráltak tegnap MO-on…
  Ennyit a szájmaszk hasznosságához….

 20. Discover your content it’s really good. I really appreciate your efforts in writing such an insightful piece of content. Glad that you sharing this with us.

 21. Jáger László

  1biztos
  Orbán viktor a tiborc vejének házipálinkáját nagyon szereti!!!
  Mármint demizsonból kitöltve…
  Isten uccse!
  Ezt le sem tagadhatja

 22. Jáger László

  A SOTE rektora szerint 99%,hogy a pandémiának lesz 2.hulláma!!!
  Bár nem vagyok rektor ,de szerintem +nem!!!
  Remélem az én jóslatom válik be…..

 23. Jáger László

  1millió ívet küldtek vissza….
  No már most csak az a kérdés,hogy mik voltak a válaszok!!!???…
  Én tudom mit válaszoltam,de ebből nem derül ki ,hogy az emberek mit írtak vissza a manipulációs kérdésekre!!!???..
  Na ez ami soha nem fog kiderülni,mint eddig sem!!!Erről ennyit

 24. Jáger László

  Hatalmas információs,kommunikációs siker a Brüsszel tálalása a magyar médiában a fidex szerint!!!
  Hát nyugtával dicsérjétek a napot drága kormánypártiak….
  Nekem enyhén szólva vannak kétségeim…..

 25. Jáger László

  Az ÁSZ elismerte a DK 2017-2018 évi párt hiteles gazdálkodásii beszámolóját és Lfogadta…
  Ezzel a huza-vona végetért…

 26. Jáger László

  Dömötör Ldörmögte
  A fidexnek semmi köze az indexnél történtekhez
  Kérdezzék inkább a Gyurcsány féle DKt
  Különben is a kormány a magáncégek ügyeit soha nem kommentálja!!!!????…

 27. Jáger László

  Na és lehet ,hogy gyurcsány keze is benne van a dologban ami Hejcénél történt
  Ugyanis akkor ő volt a magyar ME,ergo mindenért övé a felelősség!!????..

 28. Jáger László

  Javaslom az EMMIinek a digitális.ének,rajz,technika,olvasás,torna óra bevezetését is!!!
  Nem kerül semmibe
  Így kevesebb tanárra és kevesebb kiadásra lenne szükség…
  Eddig már maximálisan bevált a módszer!!!????..
  Nem hülye 1 álláspont!!!???..
  Hát döntse L kásler onkológus úr stábja….

 29. Jáger László

  Iszom nem Iszom a szanyiból soha nem lesz magyar ME az 1000 %
  Fölösleges erőlködni….
  ende..

 30. Jáger László

  Az ORŐ ezután már olyan ártatlan és patyolat tiszta ,mint a maszületett cigánylány!!!
  Erről már papírja is van
  Farkas flóri várja ov-tól az újabb +bízásokat…
  Készen áll és máris startra kész….

 31. Jáger László

  kedves db
  csak tudnám mitől szexisták azok akiknek nem tetszik a pestilányok vloggerek politikai műsora….
  csak kérdezem nagy figyelemmel….

 32. Jáger László

  O3= ózon
  Ultraibolya fény hatására keletkezik…
  Minden vírust Lpusztít!!!
  0.1 ppm felett az emberre is mérgező….

 33. Jáger László

  Bár a horthy érát nem tapasztaltam +,hiszen azkor nem éltem.de mint történelmi személyről +van a saját magán véleményem a mi fölöttébb negatív!
  A történelem szemétdombjára való……
  Csak ennyi

 34. Jáger László

  A* vírusban Lhunytak számát ismerjük.
  No de mennyi a hagyományos influenza következtében Lhunytak száma!!!???..
  Ha jól ondolom az sem 2 ,de nem is 600!!????….
  Hát ezt is ismernünk kéne,ha nem titkosított adat!!!???..

 35. Jáger László

  mg ismét Koncz Zsuzsába kötött bele…
  Bár ettől nem lesz nagyobb ,de ha neki jólesik hát tegye… rá senki nem fog emlékezni a kötetei után…
  felejthető 1 esszéíró….

 36. Jáger László

  Nem vagyok ideges,fő a nyugalom…
  Se focimeccsekre sem istentiszteletre,de még bulikba,koncertekre sem járok…..
  Maszkot sem viselek….
  Ez a*vírus mentes élet titka…

 37. Jáger László

  Kóbor J bejelentette
  Benkő Lacinak a lába gipszben és a térde igen fáj….
  Máskülönben állapotában nincs jelentős változás….
  A orvosok mindent +tesznek Laciért….

 38. Jáger László

  Nemzeti konzultációs ív…
  Mindenki azt csinál vele amit akar!!
  Magántulajdon!!!!!
  Van aki le sem szarja és van aki leszarja….
  Van aki bedobja,van aki kidobja……..
  csak ennyi

 39. this website is amazing is a good article and great info,thanks god bless.

 40. Jáger László

  A SZFE-en kaotikusak az állapotok….
  De most jön Vidnyánszky és rend lesz +lássátok…!!!???
  Újra minden szép lesz méltó nagy híréhez…..
  Amúgy ,majd +lássuk…..

 41. I would like to tell you about a good opportunity to raise your profitable. I have the best forex list for you where you have a good chance to earn money

 42. Jáger László

  Már több mint 1,5 millió válasz érkezett a nemzeti konzultációra
  +oszlásuk ismeretlen és nem is fogod +ismerni az biztos…
  A visszaküldés már nem papíralapon folyik,hanem online formában és naponta 100 ezerrel szaporodik….
  Eddig a a visszaküldött válaszok több mint 1/3da mári online
  Ezen válaszokat LNőrizni nem lehet!!
  Sokan vannak akik többször is szavaznak!!
  csak ennyi

 43. Really Appreciate, This impressive post certainly encourages to choose. Get Assignment help by the best qualified and experienced assignment experts.

 44. Jáger László

  Az tuti,hogy a Lánchíd tender kiírásra kerül és a híd felújítása +fog valósulni,hiába is szurkolnak LNE!!!

 45. Jáger László

  Simon L Trianon balettjét nem ajánlom senkinek sem,hogy nézze +!!!
  Nem veszít sokat!!!???..

 46. Nice Article thanks for your valuable information, we work 24*7 for your convenience, so you don’t need to wait for Visual basic programming help

 47. Jáger László

  75 éve ezen a napon pottyantották le Hirosima felett a little boy-t…
  Emlékezzünk!!!

 48. Jáger László

  Őszintén bevallom
  Nem vagyok illibernyák népnemzeti született nacionalista…
  Keresztény identitású 1XŰN ateista vagyok..
  Ha tetszik,ha nem….

 49. Jáger László

  pesti tv pesti srácok….
  Azt hiszem az alma nem esik messze a fájától….
  Gondolom nem tévedek……
  Bár még nem láttam 1etlen műsorukat sem.Azért nagyot nem hibázhatok…..

 50. Jáger László

  A magyar államháztartás hiánya az év első 7 hónapjában brutálisan magas
  2165 milliárd forint!!
  Ez az utóbbi évtizedek legnagyobbika….!!!

 51. Jáger László

  pt szerint a SZFE eddig hüllőkeltető volt…..!!!???
  no de ezután…..
  +áll az eszem az ilyen metaforák hallatán!!!???::
  Hogy milyen baromságokat talál ki ez a tomi……

 52. Jáger László

  FALCO ügyet máris Czeglédyre kennék,pedig neki abszolút semmi köze az egészhez…..
  1S emberek fantáziája azonban végtelen…

 53. Jáger László

  Shusternek üzenema…
  A suszter maradjon csak a kaptafánál…

 54. Jáger László

  Jakab Péter úgy érzi,hogy ő vághatja L a gordiuszi csomót ami a DK-t és a momentumot összeköti….!!???…
  Hát ez érdekes lenne….

 55. Jáger László

  75 éve augusztus 9.én dobták le s fat man-t Nagaszaki felett az amcsik amely 500 méter magasan robbant és több 10 ezer ember halálához vezetett!!
  Nem felejtünk…

 56. Jáger László

  Müller cicicit pedig hagyjátok békén,mert ő nem tehet semmiről…………
  Ő csak 1 kispont!!

 57. Jáger László

  A magyar orvosi-mentőcsapat
  máris befejezte munkáját Bejrútban…
  Elvitték a gyógyszert és a kötszert és kész!
  Operatív munkát nem végeznek…
  Máris jöhetnek hazafelé….

 58. Thanks for sharing nice information! Best essay writing service is not an easy task this needs a lot of attention and dedication, here we present some of the best suggestion to improve your essay writing.

 59. Jáger László

  Benkő Laci már 50 %-ban +gyógyult…..
  A héten remélhetőleg már körbefuthatja a kórházi ágyát!!
  Hajrá laci….

 60. Jáger László

  A gödi fészekből kicsiripelt a polgármester…
  Mára azonban változott a helyzet!!
  Lehetséges,hogy repülni is fog….

 61. If you have any academic problem with assignment writing, our 500+ experts at your disposal to help you in the best possible manner. Essay assignment help is the best among fast assignment writing companies for many reasons. When someone asks us for my assignment help, our team of assignment experts concentrates on developing high quality assignments written for you in accordance with the prompt and delivers the complete within agreed deadline.

 62. Jáger László

  Magyar gazdasági érdek,hogy a mai fiatalok +ismerjék a kulturált borfogyasztás lélekemelő hatását……..
  Hajrá magyar fiatalok !!
  Igyatok magyar bort a magyar gazdasági érdekek +védése érdekében…
  csak ennyi…..

 63. Jáger László

  Nein,ich binkein Deutsche,English,ich bin Ungar.
  Ergo beszéljünk magyarul,hátha jobban +értjük egymást….!!!???

 64. Jáger László

  HAMASZ bevetette legújabb csodafegyverét!!
  Lufikkal bombázza Izraelt….
  nahát ezt is +érhettük…..

 65. Can I pay someone to take my online class place approaching me? Granted, we’re a stable check grammar online for free providers joining you among material teachers to get your education & experiments.

 66. Nice post! Online custom essays, research papers and homework assignments. Professional Essay Writer Service offers high quality and absolutely plagiarism free academic papers.

 67. Jáger László

  tarlós pisti sebességet váltott!!
  Tele lett a töke karácsony gerivel…..
  Nem tűri tovább,hogy az elmúlt 10 évre mutogasson a karácsony!!
  +védi magát a Facebook -os geritől…!!!???
  Na majd+látjuk…

 68. Thanks for sharing this post! We are the best in online assignment help and students stuck in their assignment so don’t worry we are available 24/7. Take best help with our high qualified experts.

 69. Jáger László

  Gyurcsány Ferenc nem kíván kormánytényező lenni a 2022s választások után…
  Marad aki ma is az LNZk ősszekováxcsolója, vezetője…
  Ez sem semmi..

 70. Jáger László

  Én már nagyon várom a Trianon balettet és a Puskás mjuzikelt mint a +újult magyar zene és színházművészet eme 2 gyöngyszemét…
  Máris rettegek…….

 71. Jáger László

  Kásler Miki bá komolytalan érvekkel védte magát,hogy miért nem viselt maszkot a
  Placído Domingóval való találkozáson…..
  Nevetséges ez a figura….

 72. Nice Article thanks for your valuable information, we work 24*7 for your convenience, so you don’t need to wait for How to get full marks in the contract law help

 73. Jáger László

  Azkor beszéljünk magyarul,hiszen ez a blog magyar nyelvű…
  fölösleges az angol…
  Remélem értjük 1mást!!!???..
  csak ennyi

 74. Jáger László

  Székely Gábor levelét/nem szerelmes +írta vidnyánszkynak,miközben felmondott a SZFE-en…
  Hát a dráma folytatódik,és még nincs vége az előadásnak…
  Ez csak az első felvonás volt…

 75. Jáger László

  Zárt terek!!!
  Kötelező a maszk viselése!!!
  boltokban
  metrón,vonaton,buszon,trolin,postán
  nem kötelező!!!!
  moziban
  színházban,óvodában,esküvőn,koncerteken,iskolában,éttermekben,szállodákban,táncos rendezvényeken
  Nem tudom!!!
  orvosi rendelőkben,kórházakban,idősek otthonában,patikákban,repülőgépeken,kocsmákban,közintézményekben,rendőrségen,munkahelyeken
  Hát ilyen 1XŰ a helyzet kérem szépen….
  Ennek LNÉre naponta 10 -30 a fertőzöttek száma ama messze van az influenza járvány esetén +betegedettek számának!!

 76. Nice Article thanks for your valuable information, we work 24*7 for your convenience, so you don’t need to wait for How to get full marks indo my tort law homework

 77. Jáger László

  Javaslom a kisebb LNZki ,pártoknak
  jobbik,lmp,párbeszéd,kdnp,mi hazánk,mmp,3 farkú,liberális, iszom…szimpatizánsoknak
  válasszanak maguknak olyan pártot amelyek 2022-ben a parlamentbe juthatnak…
  Van ilyen legalább 4!!

 78. Jáger László

  Menczer Tamás +erősítette,hogy Szijjártó az Adrián nyaral Szíj László luxusjachtján…
  A miniszter úr itt is dolgozik akár a többi fidexes is
  Olyan home office üzemmódban!!!???..

 79. Discover your content it’s really very good. I really appreciate your efforts in writing such an insightful piece of content. Glad that you share this information with us.

 80. Jáger László

  Litvánia szankciós listára helyezte lukasenkót és 32 társát!!!
  Eztán a nagy hír….
  Talán csak nem ebbe fog belebukni a bjelorusz elnök!!!???..

 81. Jáger László

  A DK fiataljai szivárványos takarót ajándékoztak Novák Elődnek,hogy a család be tudjon takarózni a nyári napok alatt…
  Csak ennyi

 82. Jáger László

  Vajna Timinek igaza van a Maszkviselés hatékonyságáról ,habár ő nem 1 virológus szakértő!!!
  Nézz utána mit is mondott!!
  Nem ismétlem…..

 83. Jáger László

  Tállai
  MO visszaszerezte pénzügyi szuverenitását!!!
  Az államadósság csak 71.9 %%
  33200 milliárd forint
  alig 113 milliárd $

 84. Jáger László

  Így lett a fidex által kreált párt a fidex LNsége
  Létrehozták a jobboldalon,de mára már ballikra váltott!!
  A jobbik a csalódott Lkeseredett kisemberek pártja…
  A munkáspárt testvérszervezete jobbról…
  Olyan kisnáci szervezet……
  kicsi de hangos és radikális és agresszív
  A fagyi visszanyal….

 85. Jáger László

  Én a*vírustól annyira ijedek + mint a influenzától!!!
  Pontosabban semennyire….
  csak ennyi

 86. Jáger László

  Az 1X használatos maszkot a magyar ember min 300X veszi fel…..
  Ha nem hiszed járj utána….
  bye

 87. Jáger László

  Guge politikai +szólalása a magyar diplomácia szégyene….
  Ilyen otromba módon nem szoktak +nyilatkozni a nemzetközi politikában!!
  Ezért orbán is szégyenheti magát ,hogy ezt Ltűri….
  Ettől biztosan nem fognak javulni a magyar -német kapcsolatok az hót ziher….
  csak így nem mellékesen

 88. Jáger László

  1 gerincgyógyász szerint nehéz az iskolatáska!!!!
  Szerintem + pihekönnyű a hátizsák és a benne lévő tolltartó 3-4 könyv,3-4 füzet sem teszi nehézzé….
  Ezt 1 7éves kisgyerek is könnyedén cipelheti….

 89. Jáger László

  Azt borítékolhatom,hogy Dobrev Klára nem fogja méltatni a bolgár GMarkov Orbánról szóló könyvét!!
  csak ennyi

 90. Jáger László

  Gratulálok Fucsovics Marcinak ehhez a remek győzelméhez…
  Csak ennyi

 91. Nice Article thanks for your valuable information, we work 24*7 for your convenience, so you don’t need to wait for How to get full marks in london assignment help

 92. Thank you very much for sharing this information with us, I am very happy to have found this information.

 93. Jáger László

  Rétváry Bence mint szóvivő +magyarázta Rácz Zsófika szűkszavúságát!!!
  Zsófika nem a szavak embere hanem a tetteké akár Orbán viktor…
  csak ennyi

 94. Hope you will keep on offering good content like this more often. I feel more and more people should know about this. Also, I agree on most of the points you have made.

 95. Jáger László

  Czeglédy Csaba már készen áll az októberben kezdődő perre…
  Várja a kérdéseket!!!???…
  Na majd +látjuk mi fog ebből kisülni…..

 96. Jáger László

  Fucsovics simán kikapott Krajinovictól….
  Győzött a jobbik!!
  Csak ennyi

 97. Jáger László

  Gratulálok a Fradinak a Celtic elleni nagyszerű győzelemhez
  És talán még nincs is vége……

 98. Looking for best online class helper help live and online for guidance. You are at correct place. Statistics is the science of learning from data and controlling, measuring and communicating uncertainty. It applies in every area such as astronomy, public health, sports, engineering, marketing etc.

 99. Jáger László

  Curtis 1 komolytalan férfi,férj és apa!!!
  Szélhámos alak…
  csak 1XŰN ennyi.

 100. Jáger László

  A fidexes kerti buli maszkban,vagy maszk nélkül,de rosszul végződött!!
  Fél fidexes kormány karanténbe került!!!
  Hát csak erről ennyit…

 101. Jáger László

  A DK-s madárkák kirepültek a gödi fészekből…
  csak ennyi

 102. Jáger László

  Gyilkos kos!!???..
  Mit foezért kapni a gyilkos!!???…
  hát ezt +várom….

 103. Jáger László

  Évtizedek óta nem üdült annyi magyar a Balatonon mint az idén!!
  Na ez is olyan hír amit nem hiszek L!!
  1-2napos. 1hetes,vagy 2hetes időtartamra!!!???…

 104. Jáger László

  Véget ért az Erzsébet tábor!!
  Leánykori nevén a nyári napközi…….
  csak ennyi

 105. Jáger László

  SZFE nem 1eztet!!!???..
  Na de azkor ki mostan a SZFE!!!???..
  Csak bután kérdezem
  Vidnyánszki,avagy a nemtudomkicsoda csoda!!???..

 106. If you need assignment help, just ask us to do my essay. Very often students fail to deliver essays that keep a fair level of balance between their personal and extra-curricular achievements and their academic development. Know more about information technology assignment help.

 107. Jáger László

  Hősies harc a*vírus LN!!
  Orbán és Karácsony módra….
  Határzár And szájmaszk a villamosokon…
  Persze ez a vírust fölöttébb nem érdekli…
  Terjed akár a sáskahad határon innen,határon túl…….
  ugye milyen okos védekezés!!!???..

 108. Jáger László

  25 ezren aláírták a gyurcsány elleni petíciót!!!
  No és ezzel mit akarnak Lérni!!!???..Meddig gyűjtik az aláírást!!!???..
  Szerintem értelmetlen az egész ,mert csak 1 fölösleges céltalan cécó,önigazolás keresés az egész..i
  Ettől gyurcsány marad az aki ma is!!!
  Álláspontja pedig változatlan!
  A DK elnöke

 109. writemyassignmentus.com provides accounting assignment help with impeccable quality. Get your essay done by the US and Australian experts.

 110. Think about the services of academic writing provided by experienced Assignment Helper. They provide worthy assignment writing assistance to all scholars who can’t finish their papers due to any reason. Follow some common steps to avail of the services of academic writers. Make sure you share all requisite information while placing your order so that you will not face in getting your assignment.

 111. Jáger László

  +duplázódott az egyházi iskolák száma semjén szerint…
  Természetesen a nevükben,mert a tanári kar nem változott!!!
  Oka
  Több állami támogatásban részesülnek mint az állami iskolák….
  Másként számolják részükre a támogatást!!

 112. Jáger László

  Jancsi karcsi azért nem volt kicsinyes…
  Még a szeretőjének is juttatott 65 millió eurót!!!!
  Vajon mit tudott ez a nő!!!???…
  Kíváncsi lennék….

 113. Just uninstall McAfee from windows or mac device, then reinstall it. In most of the cases, maximum problems are resolved by doing this.

 114. Jáger László

  Szerintem csak művészet van és művészek!!
  A politika az más kategória nem művészet…
  Azt nem itt jegyzik….

 115. Get the best Assignment help and assignment writing service in the USA and Australia.

 116. e Roku device on your tv and pc, then you need to enter 5 digits alphanumeric Roku link code using http://www.roku.com/link.

 117. Jáger László

  Minek nekünk 2 kikötő!!??
  1 Triesztbe 1 + Koperba!!!???
  Miután 1etlen tengerjáró hajónk sincs!!!
  Én értelmetlennek tartom az egészet!!!
  Ez már olyan feltűnési viszketegség,
  főleg pénzkidobás!!!

 118. Jáger László

  Szigorítják a maszkviselés szabályait az üzletekben!!???,….
  Nesze semmi fogd + jól!!
  Pótcselekvésnek azért Lmegy…..
  Hajrá csak előre….

 119. Get the safest travel information for the latest offers and deals by connecting to Southwest Airlines Contact Number.

 120. Spirit Airlines offers great deals at the lowest price with all the amenities or travel that can be taken at Spirit Airlines Phone Number . Our well-trained expert team has been given many information by toll-free number.

 121. Create a contest where you promote your business and deliver freebies to attract subscribers.

 122. Jáger László

  7településen tartanak időközi választást vasárnap!!
  A választáson a független jelöltek tarolni fognak várhatóan!!
  Kivétel talán Salgótarján ahol a közös LNZki jelöltnek komoly esélye van a győzelemre….

 123. If you want to activate the Roku device on your tv and pc, then you need to enter 5 digits alphanumeric Roku link code using http://www.roku.com/link.

 124. Use finance assignment help to finish your finance or accounting papers without messing yourself. You will get assured solutions to your numerical questions within your defined date or time.

 125. Homework is a task given by the teacher to students and it is compulsory for all students to complete it positively otherwise he/she enter in bad books of the teacher. Teacher wanted to check the learnings of the students on the basis of homework. If you are unable to draft your homework properly and seeking online assignment help service in Germany then hire assignment writers.

 126. Jáger László

  Azért remélhetőleg a közeljövőben sem bayer,bencsik,gajdics,pilhál fog magyar irodalmat beszédtechnikát,
  kultúrát tanítani,oktatni a SZFE-en….
  Maradjunk ennyiben….

 127. Jáger László

  Gyurcsány Marcika máris a politika fókuszában 1s idétlen emberek miatt!!
  Ja hülyeség emberi jog!!!

 128. Jáger László

  Pilhálnak nem mellékesen
  A SZFE-en nem forradalom zajlik,hanem az önkormányzatiság,önállóság +védése a vidnyánszky féle diktátumok ,önkény LN!!

 129. Jáger László

  US OPEN
  Fucsovics Marci ez szép volt!!!
  Várjuk a következő mérkőzést!!!
  Baboséknak is gratulálok…

 130. Our online assignment help writers are the best incomplete assignment within deadline and also error-free assignment at affordable prices. Our writers are graduates from the best universities in Singapore.

 131. Jáger László

  Válik a mészáros házaspár papíron!!!
  Így a vagyon máris 2lábon áll és így máris kisebb a kockázat a leendő vagyonosodási vizsgálat során a lebukásnak………

 132. Jáger László

  MSZP alelnöke
  komjáthy könyörög
  Mondjon le szijjártó
  Ennek LNÉre a peti gyerek keményen kitart és marad!! NEM mond le!!!
  Ugye nem +lepő!!???..

 133. Jáger László

  Micsoda balliberális mélységek!!???..
  A Pa-dö-dö és iványi gábor is a SZFE mellett tüntet…
  Nem vidnyánszki mellett!!!??
  Ezt a kutyafáját…….

 134. Jáger László

  Lőrinc és csilla válnak….
  A vagyon marad,sőt osztódással szaporodik.
  Kell a gyerekeknek is….
  csak ennyi

 135. Jáger László

  US OPEN-Fucsovics
  Itt a vége fuss L véle,….

 136. Jáger László

  Az oroszok oroszlánként a magyarok tigrisként fognak harcolni a Puskás Arénában a mai focimeccsen!!!
  Hát reméljük!!!???…

 137. Jáger László

  Győztek az oroszlánok
  Mármint a fociban
  M.O O.O 2:3

 138. Jáger László

  Nem tartom szükségesnek,hogy minden embert teszteljenek!
  Mert 1. nap még lehet negatív,2 .nap pedig akár pozitív is!!!
  Csak azokat kell tesztelni ahol felmerült a gyanú,hogy esetleg fertőzöttek.
  Kiértékelést pedig gyorsan le kell folytatni!!!
  Így csökkenthető a további fertőzés..

 139. Jáger László

  Máris olyan komoly haderővel rendelkezünk Közép-Kelet Európában ,hogy az operett hadseregünkön mosolyognak…..
  Semmi értelme fegyverkezésnek,mert LNság nincs se közel sem távol!!

 140. Jáger László

  Varga Zoltán képviselő jelképesen bezárta a ME dolgozószobáját…
  Ennek hatása csak minimális,mert változás nem várható……

 141. Jáger László

  Már tarlós is Lvesztette realitásérzékét……
  Komolytalanná vált…..
  Gyerekesen ismétli a butaságot…….

 142. Jáger László

  Karigeri kvázi beleőrült a maszkviselésbe!!
  Mint már bizonyított a sebészeti maszknak szinte semmi hatása sincs a*vírus LN!!
  Csak olyan placebo hatás
  A szociológusunk hiába játssza a virológus szerepét a *vírust ez nem hatja +!!!!
  Bye bye…

 143. McAfee Antivirus provides essential PC protection against the next wave of viruses, hackers, spyware and more. Protect against Viruses and Malware. But sometimes, you face an issue like McAfee not working either on windows 10. Now here we will solve your issue about Mcafee not working on Windows 10 you need to visit our site and follow the simple steps given there.

 144. Jáger László

  Pandémia
  Lhunytak száma 08.22
  611 fő
  09.11 631 fő
  Ergo a növekedés 20 fő 20 nap alatt!!!!
  A fertőzések száma növexik mint az influenza járvány idején a fiatalok között,de nem halálos!!
  Hát ezt is tessenek így szemlélni…

 145. Jáger László

  Emléxel még 2001 09.11-re!!!???..
  Én egyenesben néztem mi történt azkor NewYorkban!!
  Borzalmas és szörnyű volt látni…..
  Csak ennyi

 146. Jáger László

  1Biztos szabó gergő nem szereti gyurcsény ferencet…
  7-et havat összehord vele szemben aminek 10%a sem igaz…Mindennek elhordja,csak rendes embernek nem!
  Ennyit szabó gergő igazmondásáról,vagy hazugság áradatáról..
  Bagoly mondja a verébnek,hogy nagyfejű!!!!!

 147. Jáger László

  +született szanyi legkisebb gyereke
  Kislány lett így 5lett!!
  Tibi te bi tangó….

 148. Save your time with assignment help in all possible subjects! Original, high-quality assignments from top quality writers.

 149. Jáger László

  Én is támogatom a Közel-Keleti békéért tett erőfeszítéseket akár szijjártó!!
  No és azkor mi van!!!
  csak kérdezem

 150. Jáger László

  G bernikét szörnyen +alázták vala,
  mert a főiskolai felvételin vizes hajjal és bikiniben kellett szerepelnie…..
  Hát ez szörnyűség….
  Ez történt anno 30 évvel ezelőtt és most jutott eszébe a kedvenc színésznőcskénknek!!!
  Csak ennyi

 151. Jáger László

  Maszkra eddig még nem költöttem 1etlen forintot sem…
  Nem is viselem….
  És még mindig élek!!!

 152. Jáger László

  Na és Bloomberg úr +éri J Bidenbe ennyi pénzt befektetni!!!???…
  + fog térülni!!!???…
  Majd+lássuk nem sokára….

 153. Jáger László

  Így zajlik az MSZP-ben 1 demokratikus választás!!!!!
  Mondhatni röhejes!!!!!!
  Persze ez csak saját magánvéleményem…
  Eredmény máris borítékolható,bocs és 1 anyamedve online…….
  Csók mindenkinek……

 154. Jáger László

  Micsuda hír!!!???
  A családbarát miniszter asszony oviba,iskolába viszi az unokaöccseit….
  Még erre is van ideje……

 155. Jáger László

  És a parlamentben mikor vezetik be a lázmérést,mert ott igazán Lkelne a magyar emberek védelmében,mert olykor igazán fertőző eszméket,véleményeket hirdetnek…
  Különösen kövérre férne rá a láz és a vérnyomás mérés…

 156. Jáger László

  Lemondott az USA budapesti nagykövete!!
  Micsoda csapás…….
  Nem sokáig bírta az ékszerészünk a politikai klímát Budapesten…….

 157. Jáger László

  Kerek számok
  A világban a +fertőzöttek száma közel 30 millió
  A gyógyultak száma közel 20 millió
  Az elhunytak száma közel 1 millió
  Pontosság kedvéért
  az elhunytak *vírus fertőzöttek voltak ,de a halál oka bizonytalan ,mert más súlyos betegséggel is küszködtek….

 158. Jáger László

  Deutsch tomi legszívesebben átvenné az EU irányítását és 1edül +szabná annak politikai irányvonalát a saját szája íze szerint…..!!???
  Háta fa…om nem kéne édes alias tom/ jerry…

 159. Jáger László

  PT-nek üzenem
  Sem gyurcsányné sem Dobrev Klára sohasem járt a málnásban…
  Máskülönben itt a z idény közepén
  az alma 500 ft/kg
  Szőlő 600 ft/kg
  Őszibarack 800 ft/kg
  nos azkor miről is beszél itt pt!!!????..

 160. Jáger László

  FTC-Dinamo Zagreb
  2:1
  Gratulálok a fradinak a nagyszerű győzelemhez!!!

 161. Jáger László

  Amennyiben a maszknéllüli utazó nem veszi fel a maszkot ,de fizetni sem akar,nem is igazolja magát,hanem inkább leszáll!!
  Ilyenkor mi a protokoll!!!???..
  Erőszakkal visszatartják és rendőrt hívnak!!!???
  Csak kérdezem,mert ilyen is előfordulhat…

 162. Jáger László

  További hasonló sikereket kívánok a fidexkdnp-nek a *vírus 2.hullám során is…
  Csak nehogy seggre üljenek!!!???…

 163. The ultimate goal of criminology assignment writing services is to provide Criminology Essay Writing Services and criminology coursework writing services since criminology assignments help service seekers lack time to complete their criminology research writing services.

 164. Jáger László

  Irtózatosan szerencsénk van!!
  Hollik istvánra a szóvivőre mindig lehet számítani a*vírus LNI küzdelemben!!!
  Maximálisan verbálisan ,mert konkrétan máshoz nem ért a botcsínálta virológusunk…..

 165. Jáger László

  Kendő,sál már nem elegendő a száj és orr eltakarásához!!!
  Miért ez nem véd!!!???Vagy nem fogy a az 1X használatos sebészeti szájmaszk!!???
  Na ne tessenek már röhögtetni…
  Az egész ország maszkban,és a fertőzés 1re jobban terjed
  Hát etz placebo +oldás
  Csak mondtam…..

 166. Jáger László

  Örömmel jelentem
  máris beszereztem 1 1Xhasználatos selejtes maszkot a placebo kedvéért
  Eddig ugyanis sálat használtam….
  Máris hurrrá…!!!????
  +állítottam a fertőzést!!!???..
  hát nem hiszem…..

 167. The world of tools for working with clay is as wide as the imagination of the potter can encompass. There will be tools that will become “essential”, and others that will be used in specific projects: sponges, toothpicks, spatulas, extruders, files, lathe …

 168. Jáger László

  Ma Ldől ,hogy villany oltás ,vagy villany gyújtás lesz -e az MSZP-ben este a kongresszus után!!!???..
  Holnap már +látjuk az eredményt…..
  A remény vész L utoljára…….
  csak ennyi

 169. Jáger László

  Kunhalmi tóth tandem győzött,de nem biztos,hogy a háborút +nyerték az MSZP-ben
  Lesz még ennek folytatása rövidesen…..
  Kis pártban nagy harcok dúlnak….
  Hát ucu neki
  Háború és béke ahogy
  Tolsztoj is mondaná….

 170. Jáger László

  Nosztalgia hevében
  Császár Attila ismét hülyeséget beszél akár 2006-ban…
  Érzelmei ismét Lragadják az emberünket….
  Folyton túlzásokba esik…
  csak ennyi

 171. Jáger László

  Ma 6 településen rendeznek önkormányzati választásokat!!3
  Várhatóan a függetlenek fognak nyerni többségben….
  Csak ennyi

 172. Jáger László

  Statisztika
  A *vírussal fertőzöttek átlagosan 3-4%a végződik halállal.
  Ezeknek többsége 70 év feletti és más alapbetegséggel is küzdöttek…
  Cirka a normál influenzával +1ező az adat!!!!
  Semmi érdekes újdonság…..

 173. Kaylee Brown

  There are hundreds of sites that claim to offer affordable papers but some websites have hidden value-added charges. They show a particular amount on the home page but when you contact them you’ll know that it is just the base price and the price keeps increasing for every successful page. The price for paper help changes from site to site but sites who offer honest services stay loyal to their customers. They charge no extra fee for additional pages and focus on the quality of content.

 174. Jáger László

  Pontosabban
  H.Nánáson is független jelölt nyert
  akit a fidex is támogatoti!!!
  csak ennyi

 175. Are you looking to use Microsoft office for your office work? Then you need to download and install office properly on your PC. Follow the steps to download office setup. you should visit http://www.office.com/setup and download, install and setup office on your device without any issue.

 176. Jáger László

  DK +üzente
  Ők a legjobbak a baloldalon……
  Válaszd őket és nem fogsz csalódni….
  csak ennyi

 177. Jáger László

  Baszki
  a kormány már túltolta a biciklit max ügyben!!!
  minden a vírus LNI védekezést erre hegyez ki ,miközben ez nem a +oldás!!
  Ez csak pótcselekvés,mert a max nem igazán véd!!
  Nézd inkább a Távol-Keletet,Új -Zélandot,Ausztráliát…
  Tanulni nem szégyen….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük