Görög ábécével a jóságért

Görög betűkkel jelöli mostantól a WHO a koronavírus különböző mutánsait, hogy az emberek és a média ne „stigmatizáló és diszkriminatív” megnevezéseket használjon. Ezek a stigmatizáló és diszkriminatív megnevezések a brit, a dél-afrikai, a brazil és az indiai variáns. Vagyis azok az országok, ahol időszakosan, vagy kitartóan elkúrták a járvány elleni védekezést, szabad tombolási lehetőséget kínálva a vírusnak, amely természetesen élt is vele. A WHO kezdeményezése tehát arról szól, hogy ne nevezzük néven a kínos országokat, hanem felismerhetetlen kódolással rejtsük el őket. Ez az a pont, ahol nem maradhat csendben a Bezzegnemzetek.

Pontosan tudjuk persze, hogy minden országnak egyik legfontosabb célja a szennyes elrejtése a nemzetközi vélemény-ítélőszék elől, mi viszont azért vagyunk, hogy kiderüljön az igazság egy-egy szennyeskosárról. Lássuk hát, mire képes a WHO ötlete, tegyünk vele egy próbát!

Az alfa máris foglalt a britekre, akik az összes háborújukat – beleértve a koronavírus ellenit is – iszonyú balfasz módjára elszerencsétlenkedik, de aztán valahogy mindig melléjük áll az undorító mértékű szerencse, jelentkezzen az amerikai beavatkozás vagy éppen az EU vakcinafejlesztési pénze formájában, és győztesen kerülnek ki a balhéból. A bétát kapta Dél-Afrika, amely az apartheid-rendszer megszüntetése óta csak az elszegényedést, az AIDS terjedését és a fehér lakosság irtását volt képes megszervezni, a járvány elleni védekezést nem. A saját focistáikat normálisan elnevezni is képtelen braziloknál tulajdonképpen csak az történt, amiből az egész független történelmük áll: a WHO által utóbb gammának elnevezett mutáns megpuccsolta a kínai alapváltozatot.

Itt jut eszünkbe, hogy a kínai alapvírusnak járt volna az alfa, hiszen az elviselhetetlen, hogy Trump kínai influenzának meg kung flunak nevezze azt a vírust, amit kínai laboratóriumban/denevérben/tobzoskában tenyésztettek ki, de ahhoz is hülyék voltak, hogy a tárolási helyén belül tartsák. India viszont rögtön két betűt is kapott (övék a Gangesz tiszteletére a delta, valamint a kappa), ami az ottani higiéniai állapotokat elnézve még visszafogottnak is tűnik. Ezek a szent folyóikba szemetelnek, azokba engedik a habzó ipari váladékot, azokra engedik rá tutajon a holttesteket, amelyeket aztán a madarak tépnek szét, azokba szarnak, azokban tisztálkodnak, azokban játszanak a gyerekeik, és azokban végzik a rituális fürdést. Valójában az a furcsa, hogy csupán két indiai vírusmutáns bukkant fel.

Mi továbbra is attól tartunk, hogy egyszer elindul tőlük a koronavírusból, veszettségből, tífuszból, kolerából és sárgalázból összeállt Járvány Kapitánya.

És akkor menjünk tovább ezen a vonalon, hogy a kínos országokat átkódoljuk görög betűkre, nehogy esetleg szembe kelljen nézniük azzal, hogy olyan böszmeséget rajtuk kívül csak kevesen csináltak, mint amit nekik sikerült.

Indiai csendélet a folyónál: az előtérben varjú lakmározik egy holttestből, a háttérben mosakodnak, pancsolnak, talán isznak is.

Mindenki bújjon görög betűk mögé!

A 10 éven át legális dán pedofilpornó hazája legyen mondjuk az epszilon! Ugyanezért Hollandia és Svédország viszi a zétát meg az étát. A német hódítási módszertan számára kicsit megalázó is, hogy csak a ró jut neki, viszont az R mindig eszükbe juttathatja Oroszország anyácskát. Ha már németek, legyen a théta a minden konfliktushelyzetből megfutamodó, a fegyvert még a fegyvert letett nácik előtt is letevő cseheké, hogy lelkifurdalás nélkül ülhessenek a melegedő sörük mellett, amíg mások megoldják a világ dolgait. Az olasz szervezőképesség teljes hiánya sokkal kevésbé lesz kellemetlen az olaszoknak, ha inkább iotának nevezzük. A kopár sivatagot meghódító grandeur és a megszálló németeknek borozgatással ellenálló gloire jutalma a franciáknak az omikron. A lambda fedje az oroszokat, amiért kizárólag külföldről közvetlenül lopott, vásárolt vagy kapott tudásból, technikából és humán erőforrásból építették fel a világbirodalmukat, és ezek híján alighanem még mindig furkósbotokkal kergetnék egymást a Pripjaty-mocsarak körül.

A belga állam a mű. A szlovák meg a nű.

A nácizmus és a deep state lelkes körülcselédkedése nélkül nem is értelmezhető ukrán lét is rettenetesen kínos, úgyhogy ezentúl a kszí kódnév alatt találjátok. Ezt ugyan csak mi, a szerető sógoraik értjük, de huncutul kacsintunk, hogy az osztrákoknak a pince kezdőbetűjét juttatjuk, így már a pí is foglalt. Az ómega Svájcé, hogy ezentúl senki ne stigmatizálja, amiért akkor sem számol föl extra illetéket, illetve nem von le a kamatból, ha neki kell lemosnia a vért a megőrzésre nála hagyott aranyról. A 200 éve fennálló görög államcsődöt nevezhetjük görög helyett szigmának, és akkor önfeledten folytathatja ugyanezt tovább ez a bölcs nemzet anélkül, hogy bármit tanulna belőle. A szerbek magával ragadó, folyamatos vérivással, dühöngéssel, önmagukkal való összeverekedéssel küzdenek a mélybalkáni reménytelen országuk ellen – a tau rejti el ezt a kínosságot.

A görög gazdasági egyensúly múzeuma Athénban

Az üpszilon lesz Románia búvóhelye a világrekorder számú árulásért és átállásért meg úgy általában az Európa segglyuka létért őt övező közundor elől.

Volt már szó a csodálatos, ősi Kínáról, amely elsősorban azt bírta alanyi jogon kiharcolni, hogy a neve egybeforrt a gagyi szarral. Azonban ti se gyanakodnátok annyira, ha azt olvasnátok a kiszemelt tárgyon a boltban, hogy „Made in Φ” (fí). Japánt a teljes görög ábécé sem hozhatná helyre, annyi aberráció terem arrafelé, a „mindegy, hogy itthon vagy külföldön, csak vérontás legyen” jellegű történelmüktől kezdve a használt lánybugyi-automatákig. Ám most csak egy betű jut nekik, és így máris nem annyira röhejes, hogy fí még mindig faxgépet használ. Az arabok hadászati képességei már akkor is kétségbevonhatatlanok voltak, amikor az Atlanti-óceántól a Balhas-tóig levágtak minden nem nekik hódoló fejet. Más kérdés, hogy az összes meghódított, virágzó területet magabiztosan rohasztották le fáradt sivataggá. Ugyanakkor mennyivel könnyebb dolguk lenne a jogvédők által szorongatott heréjű rendőröknek, ha nem kéne olyan varázsszavakkal ügyetlenkedniük, mint „bevándorló hátterű”, „észak-afrikai kinézetű” meg „közel-keleti származású”.

Csak annyit kéne közölniük, hogy egy zavart elméjű pszí fiatal fejezte le azt a papot, zavart elméjű pszí fiatalok lőttek le zsidó gyerekeket az iskolánál, vagy éppen a társadalom peremén élő pszí elkövetők öltek halomra egy koncertteremnyi embert, egyaránt egyedi elszigetelt esetek keretében.

És mi lesz az amerikaiakkal? Mi lesz az örményekkel? Hát a kanadaiakkal, ausztrálokkal, spanyolokkal, portugálokkal? Elfogyott a görög ábécé. Nem tehetünk mást, visszaküldjük második olvasatra ezt a javaslatot a WHO-nak, mert megint nem sikerült megoldani a világ népeinek jobbá tételét.

About Gudea enszi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük