Nem adhatok mást, csak mi lényegem – Így kezeli Európa a járványt

Bajban se idő, se erő nincs az arcoskodásra, ott mindenki a lényegét adja. Úgy látszik, továbbra is az alaptalan álhírek és vágyközlések közé sorolhatjuk az összes olyan véleményt, amely szerint bármelyik nép megváltozott volna. A koronavírus ellen mindenki őszintén védekezik.

A spanyolok Thomas Magnumnak öltöztetett legionáriusokat masíroztatnak az utcán, ám a járványt ez nem hatja meg, és egyre nagyobb bajba kerülnek. Esetleg zsabót is varrhatnának arra a sexxy légiós-egyenruhára, hátha attól már megfutamodna a koronavírus. A franciák gloire típusú önfényezése egészen addig működött, amíg a váratlan irányból, váratlan gyorsan és váratlan erővel érkező vírus bekerítette őket, és most éppen a gloire letépett karjával készül agyonverni a grandeurt. Az olaszok erkélyen előadott muzsikaszóval, himnuszénekléssel és zászlólengetéssel próbálnak védekezni, ellensúlyozandó, hogy a szervezés és a fegyelmezettség utoljára talán Hadrianus császár idejében volt erősségük. Természetesen a járványt ez sem állítja meg, de legalább benne van az a könnyedség és érzék a menő külcsínre, amiben tésztáék hagyományosan jók. Aztán itt vannak az olaszok és franciák szolgai másolásán kívül leginkább a törvényen kívüli tevékenységekhez – rabláshoz, kolduláshoz, prostitúcióhoz, autólopáshoz – értő románok, akik mi mást is csinálnának, mint szolgaian másolják az olaszokat.

Román rendőr és akikre hasonlítani szeretne

De persze minden olaszos eleganciát mellőzve, igazi surmó, balkáni tempóban csinálják: rendőrautókból bömböltetik a himnuszukat. Az Olaszországból és Spanyolországból hazamenekült eperszedők így együtt dalolhatják az odahaza élő bezzegnyomorgókkal, hogy

„Inkább meghalunk csatában, teljes glóriában,
Mint hogy újból rabszolgák legyünk régi földünkön.”

Hiszen mindannyian tudjuk, hogy a románok így szoktak harcolni – hősiesen kitartva ugyanazon az oldalon, mindhalálig megküzdve a dicsőségért. Persze ne legyenek kétségeink, kiknek üvölt valójában ez a himnusz! Ha megkérdeznénk a románokat, milyennek képzelik a koronavírust, legtöbbjük alighanem székely népviseletben rajzolná le.

Eközben a haladó sajtó kedvenc Bezzegromániája annyira lemondott önmagáról, hogy már meg sem kísérli nyomon követni, kik, honnan és hová terjeszthetik a kórságot, és olyan színvonalú eszközparkot vonultat fel a vírus ellen, amilyet egy polgárháborúban álló Libéria is képes lenne.

Vécépapírból és befőttesgumiból készített román arcvédő maszk

A britekre sosem volt jellemző, hogy precízen, előre kiszámolnák a háborúik lefolyását és kimenetelét, hiszen mégsem németek. Ennek ellenére ők meg szokták nyerni ezeket. A győzelemhez hibbant előfeltevéseknek, elképesztő gondatlanságnak és makacs butaságnak köszönhető, kínos harctéri szívások sokaságán, majd az ezek miatt megváltoztatott stratégián át szokott vezetni az útjuk. Ám a sikerük kulcsa mégsem a változtatás képessége, hanem a förtelmes mennyiségű szerencse és a külső segítség szokott lenni, amely a spanyol hajóhadat szétszóró vihartól a kimeríthetetlen amerikai hadiipari támogatásig bezárólag nagyon sokféle lehet. Nem aggódunk értük, a végén úgyis megint győzni fognak, hiszen a koronavírus elleni védekezésük is a kipróbált módszerükre emlékeztet. Ahogy a vadkapitalizmus őshazájának azon nemes hagyománya is ereje teljében van, hogy a gazdasági szempontok legkésőbb a birtokbekerítések óta egyértelműen előbbrevalók a hétköznapi emberéletnél. John Bull pótolható, ám a Szent Piac Szent Keze által halmozódó mai profit csak ma szerezhető meg, hiszen holnap már a holnapit kell begyűjteni. Nem beszélve arról, hogy a havi sok száz fontért cipősdobozban lakó, import feketemunkások mennyire pótolhatók ebben a sokak által bálványozott álomországban.

De persze nem mindenhol mondanak le ilyen könnyen a feketemunkásokról. Németországban ugyan szintén igencsak elterjedt már a járvány, de egyelőre nincs bajban az egészségügyük, köszönhetően annak, hogy az elmúlt másfél évtizedben jelentős humán erőforrást vontak magukhoz a kelet-közép-európai térségből – természetesen ellenszolgáltatás nélkül.

Ami jár, az jár. A német szerint a németnek például minden. Neki jár a szerződés nélkül munkaszolgálatra fogott posztkomcsi ápoló is, és rettenetes árulás, ha Małgorzata a járványügyi határzár miatt mégsem jön el kitörölni a német nyugdíjas seggét.

A gleiwitz-i adótorony után az egészségügy már a második német birtok, amely lengyel agresszió áldozata lett

Nagyon megkapó, ahogy a németek a T-800-es modell érzelmi készletével dolgoznak: „szükségem van a ruhádra és a motorodra”. Ők is monokróm belső nézetből jelentik ki, hogy „szükségem van a munkaerődre”. A mostani visszautasítás ugyanúgy a szolidaritás fájó hiánya, mint amikor a lengyelek 1939-ben nem akartak nekik egy korridort átengedni Kelet-Poroszországhoz, vagy amikor Magyarországnak 1944-ben már nem sok kedve volt a németek visszavonulását fedezve vágóhídra menetelni. Ezek a fafejű, nacionalista keletiek egyszerűen nem értik a közös európai értékeket, ahogy nem értették 1939-45 között se. Ilyen borzasztó szomszédsággal kénytelenek együtt élni szegény németek. Amikor most a köztévéjük a német egészségügyet orvul megtámadó lengyeleken kéri számon a szolidaritást, az épp’ úgy egy humanista segélykiáltás a közös Európáért, mint az 1939. szeptember 1-jén megindított hetes cikkely szerinti eljárás, vagy mint amikor szőnyegbe csavarva az Európai Bizottság elé idézték ifj. Horthy Miklóst, hogy így kényszerítsék az apját a jogállamiság tiszteletben tartására.

És ha már szó esett a németekről, meg kell említeni a kollektív tudatalattijukat, az osztrákokat is. Ők az a nép, amely ott sem volt, amikor gáz van.

Ha valami sunnyogást követtek el, és az lelepleződik, akkor még a sunnyogásból is kisunnyognak.

Most például egy tiroli kocsmából gyakorlatilag lefolytatták a Kitzlochübung hadműveletet, amennyiben egy gyors rajtaütés keretében sikerült elintézniük Dániát, Norvégiát és bónuszként Izlandot, de úgy próbálják lerázni a felelősséget, mintha csak egy elbukott világháború utáni, villámgyors semlegessé átlényegülésüket látnánk.

A Kithlochübung hadművelet arról kapta a nevét, hogy a Kitzloch kocsmából indultak útnak az inváziós erők Skandinávia felé

A németeknek van továbbá egy kollektív befektetési tanácsadójuk is, a hollandok. Ők így kettesben akadályozták meg, hogy az eurózóna közösen finanszírozza a védekezést. A járvány elleni védekezés ugyanis rettentő költséges, amit egy magára valamit adó holland nem tűrhet. A pénzügyminiszterük inkább azt szeretné tudni, hogy kinek miből sikerült erre fordítható tartalékot felhalmoznia. Aki szerint a magyart izgatja rettentően, hogy mennyi pénze van a másiknak, és amikor megtudja, akkor irigy dühvel akarja kideríteni, miből van neki annyi, az nem ismeri a hollandokat.

Magyarországon viszont az önszerveződés (például 56-ban is megcsillantott) képességéhez méltón egyre többen találják meg rövid időn belül, hogy miként tudnak beszállni a védekezésbe a saját eszközeikkel.

A bezárt éttermek ételt szállítanak az orvosoknak és ápolóknak, a szállásadók alvóhelyet biztosítanak nekik, a Béres Gyógyszergyár Béres cseppet küld az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonoknak, Mészáros Lőrinc nagyon sok pénzt ad, Csányi Sándor pedig kórházat kölcsön. Eközben a hagyományos népi igényt ismét bebizonyítva, még azok is elégedettek az erős központi hatalommal, akiknek pár hónapja eszükbe se jutott, hogy ez megeshet velük. Na, és persze évszázados magyarországi hagyomány, hogy a legpusztítóbb történelmi kataklizmában is vannak olyan ügynökök és agitátorok, akik minél nagyobbra szeretnék duzzasztani az országra zúdult bajt. Ők most (és máskor is) képesek az előbb felsorolt országok bármelyikét bezzegelni, hogy rontsanak a magyar közhangulaton és önbecsülésen. Ez a munkájuk.

Facebook hozzászólások

About Gudea enszi

37 hozzászólás

 1. Kurva jó, üvöltök.

 2. Nagyon jó bezzegnemzetek cikk.
  Csak egy nemzetről nem tesz említést, az új importfajról. Az most mit csinál?
  Ahogy őkelméket ismerem, nem mondanak le napi ötszöri Allahnak szexuális stílusú felkínálkozásaikról, és ezzel sikeresen körbefertőzik egymást a mecsetekben. Aztán emennek a pincébe és élesítgetik a handzsárokat.
  Hazamenvén megfertőzik az asszony I-II.III. meg a gyogyós Mónikát amelyik divatos barnát szült a németek dicsőségére, és aztán elfoglalnak egy betegükhöz egy egész kórtermet és agyonverik a nem csak őket ápoló kafír orvosokat és nővéreket.
  Sztem a németekre csak most jön el a haddelhad, ahol a muzulmán lieblingjeikkel zsúfolt saját kórházakból kihajított ősnémetek utolsó leheletükkel azt fogják pihegni:
  – Donnerwetter, nagy marhák voltunk, hogy nem becsültük meg a keleti szerény, szorgalmas rabszolgáinkat és bedajkáltuk a gyilkosainkat.
  Az ember valóban a halálos ágyán ténygleg meg szokta vallani az igazat, úgyhogy pár hónap következik, ahol e haldoklók okán sokat fogunk csuklani.
  Amúgy egészségetekre, telhetetlen bezzegnyugati hólyagok!

 3. T. Moderátor!

  Hova lett a kommentem? És mi baj volt vele?

  Kérem válaszoljon, e-mail címemen.

 4. Szuper jó cikk, abszolút lényeglátó és fergetegesen humoros! Éljen a szerző!

 5. Állati!

 6. Már kezdtem azt hinni, hogy hagyjátok elsorvadni ezt a roppant tanulságos blogot, amit nyilvánvalóan kötelező tananyaggá kellene tenni a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, vagy bármely tanszéken, ahol politikát tanítanak.

 7. ha én egyszer

  Fájóan hiányolom a skandinávokat; élükön a svédekkel.

 8. Jáger László

  bocsánat
  nem 20-hanem 50 ezer maszkot szállítottunk Vatikánnak Lnézést

 9. Gratulálok, fergeteges írás!

 10. Hajózni muszáj

  Remek cikk, köszönöm!

 11. You have written a good post and I will appreciate it, it is a post worth praising, so I want to tell your post that it is very good post, I have seen such posts very rarely, seeing your post, let me write my post Will get even more inspiration.

 12. Szuper jó írás!
  Kérek még ilyeneket!

 13. Jáger László

  Csatlakozzatok feleim…
  Mihez!!???
  Hát a nagykanizsai 1ezményhez!!!
  Írjatok alá minél többen!!!
  Ezzel is a békét véded!!???..

 14. Jáger László

  BB hiába erőlködik,nem lesz már belőle 1 2. Kazinczy Ferenc az tuti…
  Azét , ha tanácsolhatom,máskor nézesse át mással is azt amit leírt…

 15. Jáger László

  Radnóti lebukott Gödön…..
  tiszteletdíjra fájt a foga….
  Micsoda esetek ….

 16. Jáger László

  A mentősök köszönik szépen az ov jókívánságát,de azért nem ártana 1 kis zsozsó sem a szép szavak mellett!!

 17. Jáger László

  SzNT elnökének biztatásként
  Mondottam ember:Küzdj és bízva,bízzál
  Az ember tragédiája Madách Imre

 18. Jáger László

  *vírus helyzet
  2020 05 12
  fertőzöttek 3313
  elhunytak 425
  gyógyultak 1007

  kórházban 746
  gépen 45

 19. Jáger László

  A kúria jól döntött a Gyöngyöspata ügyben!!
  Aki ezt vitatja az nem ért a joghoz!!
  Itt nincs értelme a cigányság LNI hangulatkeltésnek!!!

 20. Jáger László

  Menczert Tamás szerint minden lélegeztető gép jó,hiszen szakeberek választották ki!!!
  Van amelyik erre van amelyik arra van amelyik amarra…..
  Beszerzésük folyamatos,bár nincs is szükségünk rá hiszen jelenleg 45-60-an szorulnak a gépre….

 21. Jáger László

  orbán körül 1re fogy a levegő Brüsszelben!!!
  Lassan már lélegeztető gépre kerül!!!???…

 22. Jáger László

  pt újabb vicce
  Budai sorra nyeri a személyességi pereket Czeglédy LN!!!
  Na és milyen hosszú ez a sor pt úr!!??..
  Csak kérdezem

 23. Jáger László

  vj +sértődött,mert D Sassoli nem fogadta Brüsszelben ,ahol nem védhette + OV-t!!
  Máskülönben nem 1 kormánytagot hívtak + hanem kifejezetten OV-!!
  A ME pedig gyáván +futamodott!!
  Bezzeg Belgrádba mr volt ideje Lmenni!!!!???::
  Nemdebár!!!

 24. Jáger László

  Vigyázat
  Ez fake new!!
  Imádon és Lvagyok ájulva Orbántól,mint politikustól!!!?

 25. Jáger László

  No fake news
  Orbán Viktor:
  Hosszú időnek kellett eltelnie,hogy ki tudjam mondani
  hívő keresztény ember vagyok.
  Komolyan!!!

 26. Jáger László

  Hollik
  Karácsony 1X sem járt a Pesti úti idősek otthonában!!
  Ergo nem ő vitte be a *vírus fertőzést az otthonba az 1000 %-ban kimondható!!
  Csak ennyi

 27. Jáger László

  Ami Müller Ceciliának +dicsőülés,az a kdnp-nek a keresztény hit +gyalázása!!???..
  Hát az ízlések itt jelentősen különböznek…..

 28. Jáger László

  *vírus ügyben
  fertőzött 3598
  elhunyt 470
  gyógyult 1454
  ———-
  kórházban 5539
  gépen 29
  ————-
  Már több mint 5000 lélegeztetőgéppel rendelkezünk és rendelés alatt további 3000,miközben a jelenlegi gépek 1%-a van használatban!!!??..
  Nem túlzás ez 1 kicsit!!!??..
  Nem kéne azért ilyen tempóban az EÜ-t fejleszteni uraim!!!..
  Nemdebár!!??..
  csak szerényen kérdezem…

 29. Jáger László

  Orbán +veregette saját és kásler vállát a*vírus LNI küzdelemben végrehajtott cselekedeteik ürügyén!!!
  Történelmi tettet hajtottunk végre
  Igaz miki!!???..
  Jók voltunk!!!

 30. Jáger László

  Gyurcsánynak +rendült a bizalma kásler miniszter iránt!!!???..
  Legszívesebben lemondatná és nyugdíjazná az onkológust!!!???..
  Már nem bízik benne……

 31. Jáger László

  Gyurcsányék továbbra is az EU ügyészséghez való csatlakozás mellett,Orbánék +LNE!!
  Nekik teljesen +felel Polt Péter vezette kormány iránt hű, lojális ügyészség
  Nem kérnek az EU ügyészségből!!
  Mert esetleg nem értene 1et a magyar állásponttal,gyakorlattal!!!??..

 32. Jáger László

  KépzeldL
  Orbán hiába kéri
  az LNZK nem kér bocsánatot a diktatúrázásért!!!????..Az Orbán rendszeréről fenntartja továbbra is a véleményét!!!

 33. Jáger László

  *vírus helyzet
  2020 05 25
  fertőzött 3756
  elhunyt 491
  gyógyult 1711
  ———
  kórházban 430
  gépen 30

 34. Jáger László

  kásler miki bá
  levélhamisítással vádolja a sajtó munkatársait és az orvosokat teszi felelőssé,hogy kipaterolták a betegeket a kórházakból!!!!
  Hát ez nem semmi!!!!

 35. Students find International Relations Research Paper Services as being of great assistance since they are able to complete their custom international research papers and international relations essay services on time.

 36. Jáger László

  Most azkor vannak Budapesten patkányok,vagy csak véletlenül tűntek fel a Deák téren néhányan!!!???…
  Csak kérdezem

 37. Jáger László

  *vírus helyzet MO-on
  fertőzött 3816
  elhunyt 509
  gyógyult 1996
  ———-
  kórházban 404
  gépen 24

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük