Az amerikai szamárválasztás

az-amerikai-szamarvalasztas-nyitoÁllítólag az Egyesült Államok történetének két legnépszerűtlenebb jelöltje között dől el a mai szuperkedden az elnöki tisztség sorsa, minket viszont nem különösebben érdekel a közkedveltségük, hiszen minden bizonnyal ők az Egyesült Államok történetének két legszórakoztatóbb jelöltje. Egy reménytelenül buta és hisztis nő, aki annyira gyűlöli a férjét, hogy muszáj ebben is legalább olyan jónak lennie, valamint egy tajparaszt fickó, akit eléggé hidegen hagy mások polkorrekt túlérzékenysége, sőt valószínűleg úgy általában hidegen hagyják mások.

Fogalmunk sincs, hogy Donald Trump hogy kerül oda, ahova eddig az egy szem John Fitzgerald Kennedyn kívül csakis precízen kiválogatott kádereknek sikerülhetett. Az viszont tény, hogy a minden fajsúlyos ügyben megindítóan egységes híradásokat produkáló amerikai média állításaival ellentétben, Trumpnak van programja. Az ennek ellenkezőjét hirdető, és Killary Clinton elnökválasztási győzelméért bárkit agyonlövető lobbikörnek viszont éppen az a legnagyobb izgalma, hogy Donald komolyan gondolja mindazt, amit mond, mert akkor

egy olyan önjáró elnökre van kilátás, akihez képest az említett JFK csupán jól idomított akváriumi fóka volt.

trump-ugh

Amerika nem lehet ellenzékben

Azt nem tudni, mi lesz ebből, így csak azt jelenthetjük ki nagy biztonsággal, hogy Donald Trump micsoda. Ő maga Amerika. Egy indokolatlanul magabiztos kirakatember, aki éppen ezért indokolatlanul sokra vitte az indokolatlanul sikeres Amerikában. Pont olyan felszínes, nagyszájú suttyó, mint az USA, így az lenne a megmagyarázhatatlan rendszerhiba, ha nem imádnák őt egységesen, kivéve persze a keleti parti íreket, olaszokat és zsidókat, meg a nyugati parti filmproducereket és leszbikusokat. És persze azt is megértjük, hogy nem rajonganak érte a déli ültetvényes fehérek sem, akik természetesen mindazonáltal már megváltoztak, és már dehogyis rabszolgatartók.

letoltes-2A két part között elterülő kukoricaföldek, lüktető marhaösvények és magashegységek kockásinges népe között viszont Donald Trump akkor sem tűnne fel senkinek, ha vörösre égett nyakkal, pántos melósnadrágban ülne a piros, platós pickupja volánja mögött, és éppen génkezelt Monsanto-dinnyét fuvarozna valamelyik, Kazincbarcikánál némileg lepattantabb és jellegtelenebb középkeleti városka piacára, hogy ott eladja a pántos melósnadrágban flangáló, fogatlan, gecibuta helyieknek. Azért nem tűnne fel, mert

Donald Trump lényegében ez az ember, csak több épületet örökölt az apjától, jobban bejött neki élete első ingatlanbiznisze, és menőbb a frizurája.

Viszont már csak a Kelet-Európából gyűjtött feleségeiből is nyilvánvaló, hogy egyébként térségünk nagy barátja, így számunkra rokonszenvesebbnek kell lennie a Magyarországot kizárólag André Goodfriend szomorú írásos beszámolójából ismerő Hillarynél.

Persze lehet, hogy Trump tényleg nem is akar elnök lenni – ahogy a rossz nyelvek állítják –, és csak marhul, mint Király Gabi 3:3-nál. És hát nem ő tehet róla, hogy most úgy áll a világ, amilyen a mi portugál meccsünk volt az Eb-n. Abból viszont, hogy Trumpot Király Gabihoz tudtuk hasonlítani, máris látható, hogy jófej, vicces, laza férfi. Hillaryről mi hasonlót lehetne elmondani?

Az erős, okos, független nő

A kilencvenes évek elejének-közepének egyik alapvető nőtudati meghatározója a „Most már valójában nők irányítanak a háttérből” kollektív hazugságra alapuló gondolatmenete. Akkoriban magasztosították szinte legendává Hillary Clintont, aki egymaga értelmezte újra az addig üres mosollyal integető first lady intézményét.

hillary-crosseyed-3

„Bezzeg Hillary” – ő, aki a politika nagyasszonyaként macskaügyességgel vezette szerencsétlen, bamba férjét, azt a Bill-t, aki nélküle bizonyára csak egy kis Arkansas-i tahó maradt volna. Végre egy erős, okos, független nő, aki kedvére játszadozik a férfiakkal, éles eszével és vasmarkával pedig mindent és mindenkit a szexizmus utolsó bástyáinak ledöntésére használ fel. Hillary tudja, mit akar, tudja miért akarja, tudja hogyan akarja. Hillary a női erő, öntudat, önbecsülés, önbizalom és hatalom szimbóluma. Végre elfelejthetjük a nőket lealacsonyító buta cicababa Jackie-t, akit fűvel-fával csalt az a disznó Kennedy, ugye csajok?

Aki egy kicsit is konyít az amerikai elnökökhöz, bizonyára már a kezdet kezdetétől fenntartásokkal tekintett erre a rengeteg sületlenségre, hiszen csak ebben a században olyan tutyi-mutyi póttagok bírtak bejutni az ovális iroda foteljébe, mint Harry Truman vagy Gerald Ford. A közvetlenül választott fronton is erős mezőny tolongott ilyen téren, élen a mérsékelt szellemi alapképességei ellenére határtalanul sikeres Ronald Reagannel, de azt se felejtsük el, ki követte Billt ebben a nemes hivatalban. Ezeket mérlegelve

819a099754da8973846cb7506adc1171a józan gondolkodású férfiak már a Hillary-legenda szárnyra kapásakor érvekkel megalapozott ellenpólust képeztek a Bill Clinton szellemét és akaratát becsmérlő, dühös, ingerült, agresszív és makacs nők tengerével szemben.

Ezt a tábort csak tovább erősítette Bill nixoni vigyora, amelynek metakommunikációs jelentése legpontosabban, a „Baszok én mindenkire, gyerekek!” mondattal fordítható le. Az a csintalan gyermeki báj, amely Clinton mosolyra nyílt arcán megjelent, tudatta a dolgokat, folyamatokat, összefüggéseket, logikát és férfi-alapfilozófiát megértő egyedekkel, hogy szó sincs itt Hillary háttéruralmáról.

Disznó férfiak vs. női erő, okosság és függetlenség

A Clintonnére megváltóként tekintő nők természetesen megérezték ezt, és a kérlelhetetlen tényekkel szemben nem tudtak mást tenni, mint a szokásos ellenreakciókat: tagadás, terelés, elfojtás, bagatellizálás, ne beszéljünk erről, megfájdult a fejem. Ez természetszerűleg ismételt frusztrációkat és feszültséget okozott, a feszültségnek pedig – ismét csak természetszerűleg – ki kell sülnie valahol, jelen esetben például Monica Lewinsky legendás kék kiskosztümjén. Ez volt az az ikonikus ruhadarab, amelyre Bill is kisütött valamit, így a 90-es évek végének nem volt olyan híradója, amelyben fel ne tűnt volna egy vágókép, amint csatolt bizonyítékként viszik be valami idétlen Impeachment-tárgyalásra.tumblr_nxh2wvxhy31s57arto1_500 Az ilyen pillanatok alatt valamennyi hillarista szíve összeszorult, kezével pedig igyekezett eltakarni a száján épphogy kicsusszanó „Hogy tehette ez a disznó?!” mondatot. Ez néhány hónappal korábban még „Nem, nem tehette, nem lehetett ennyire disznó!” önáltatásként létezett.

Amikor Bill rezzenéstelen arccal belemondta a kamerába, hogy „nekem nem volt kapcsolatom azzal a nővel”, minden nő megnyugodott, hiszen az ő nyugodtságuk abban a pillanatban következik be, amikor a férfi megerősíti a saját hazugságaikat. A férfiakat ezzel szemben elégedett büszkeség töltötte el. Lám, a dolgok végre helyükre kerültek, kiderült a teljes, logikus és kérlelhetetlen igazság. Bill ura a saját faszának, ezáltal a saját életének is. Nem különösebben izgatja ebben a kérdésben senki és semmi. Aki látta a feltűnően kissé megrendült és könnyeit visszatartó Monica Lewinskyt, amint éppen bocsánatot kér alantas tettéért a feleségtől és elnöki leánytól, végképp nem bírta visszatartani kuncogását, amikor Bill tette meg ugyanezt. Arcáról ugyanis sütött az a fajta férfias büszkeség és önimádat, amelyből minden józan ember számára nyilvánvaló volt, hogy

ez az ember még rengeteg ilyen ribanccal fogja megtenni ugyanezt újra és újra, mert neki így jó! Cseppet sem érdekli sem Hillary, sem Monica, sem az amerikai nők, sem az amerikai nemzet.

A női messiás megmutatja…

why_clinton_voters_say_they_wont_support_obamaMég a legmegátalkodottabb, ronda, hímsoviniszta disznók sem gondolták, hogy nem itt kerül pont a történet végére. Hillary ugyanis képes volt rövid szünetet követően még makacsabbul megrázni a pofonfát.

Fejébe vette, hogy minden megaláztatás, szégyen, köznevetség tárgyává válás és szánakozás után is a független, szabad, erős, büszke és öntudatos Egyesült Államok első független, szabad, erős, büszke és öntudatos elnöknője lesz.

Az elmúlt 20 év – az úgynevezett poszt-Monica korszak – mással sem telt, mint Hillary és verbálisan agresszív női hívei roppant magabiztosnak tűnő kinyilatkoztatásaival. Minden alapot nélkülözően, vágyaikat kivetítve harsogták, hogy 2004-ben végre beköszönt a női egyenjogúság hosszas küzdelmének egyik meghatározó pillanata, amely térdre kényszeríti végre a poshadt, áporodott, férficentralizált hatalmi beidegződést.

2004 után ugyanezen harcias amazonok hazudták azt rezzenéstelen arccal a férfiaknak, a világnak, de legfőképp maguknak, hogy 2008 most már tényleg és visszavonhatatlanul a feminin messiás éve lesz, elfelejthetjük végre a republikánusokat, Bush-sal, Cheney-vel, meg az összes ütődött militarista neokonnal együtt.

Érkezett azonban egy nyurga demokrata szenátor Illinois-ból, aki majdnem minden olyan tulajdonsággal rendelkezett, amely már az első körben kizárta volna a hagyományos elnökjelöltek közti öldöklő párviadalból.

Félig fekete volt, illetve félig afrikai fekete, még pontosabban félig afrikai fekete muszlim, aki gyerekkorának jó részét egy iszlám országban, a Szent Korán tanulmányozásával töltötte. Csupán egyetlen aprócska szegmensben vert rá Hillaryra, de ez is elég volt a fölényes győzelemhez. Férfi volt. Férfiként pedig egyértelmű volt, hogy van mire alapoznia. Amit mond, az nem csak üres szócséplés, vagy éppen éltető ködfátyol, amibe az igazság kérlelhetetlen sugarai elől menekülhet az ember, illetve – mint megannyi más esetben, így most is – a nő.

0225_obamaturban_460x2761

…de most már tényleg

A várva várt pont, amely lezárja a történetet, még ezután is váratott magára. A győzelemtől már előre megmámorosodott Hillary-hívők olyan tombolást rendeztek a vereség után, mint egy hatéves kislány, akinek fagyit ígérnek, de csak spenótot kap. Határtalan, leírhatatlan, de ennek ellenére teljesen terméketlen dühükben egy részük még arra is képes volt, hogy őszinte lelkesedéssel szavazzon a vetélytárs párt elnökjelöltjére csak azért, mert ő nőt választott maga alá.

Eközben minden gond nélkül vádolták saját pártjukat szexizmussal.

Hillary a konfliktus feloldásaként, rövid puffogás után mégiscsak elfogadta Obama alamizsnaajánlatát a külügyminiszteri tisztségre. Megfelelő alátámasztásként az az érv hangzott el, hogy az elnökjelöltségtől méltánytalanul elesett, hihetetlenül okos és tehetséges államnő az utóbbi idők legkarakteresebb külpolitikájával hozza majd helyre mindazt, amit az előző ciklus férfijai elrontottak.

151119_dx_hillary-myths-jpg-crop-promo-mediumlarge

Sok olyan elnök volt már az amerikai történelemben, aki mellett a külügyminiszter valóban karakteres és önálló külpolitikát folytathatott, de elejétől fogva nyilvánvaló, hogy Barack Obama nem ilyen. Hillary sosem megalkuvó büszke tartásából nagy biztonsággal előre megjósolható, kifejezetten szórakoztató apróság volt, hogy hivatalos úton egy iszlám ország területére lépve, első amerikai külügyérként kendővel kellett lepleznie gerjesztően vágykeltő ősz fürtjeit. Sejtésünk szerint ez a kis affér az említett kultúrkörtől nem teljesen idegen Barack Obamának, de talán még a miniszterasszony„tulajdon” férjének is kellemes perceket okozott.

hillary-fejkendo

A történet végső tanulsága, hogy a közkeletű állítás igaz: valóban minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Valamint előtte is térdel néhány, akiket – ha a sikeres férfi kellően ügyes is – a mögötte álló nem láthat meg. Csak érez. Ezt viszont pofonegyszerű kidumálni. A probléma akkor keletkezik, ha a háta mögött álló nő meg is látja a férfi előtt térdelőt. E történet azonban megmutatja, hogy végső soron ilyenkor sem történik a világon semmi. A férfi háta mögé bejutott nőnek az a terület annyira értékes, hogy a férfi előterében történt dolgoknak egyszerűen nem lehet semmiféle komoly következménye.

A szabad demokrácia ünnepe, amelyből mindannyian tanulhatnánk

A megannyi jogos kritika mellett van valami, amit végre sóvárgó irigységgel szemlélhetünk Amerikában. Nevezetesen, hogy ez a csodálatos nemzet a Szabadság Nagybetűs Hazája. Mármint állítólag persze, mert ennek a csodálatosan szabad nemzetnek csodaszép fővárosát is a nagyszerűen szabad szabadkőműves mozgalom igényei szerint alakították ki. Piramisok, sátáncsillag alakú kormányzati negyedek, körzők, amerre csak a szem ellát, és hát ugye a mindent látó szemnek ez igazán gyerekjáték. Ilyen alapok mellett igazán megnyugodhatunk, hiszen ennek a csodálatosan szabad országnak csodálatos népképviseletét valóban a csodálatosan szabad nép választja.

Az aljas hatalmi manipuláció errefelé ismeretlen fogalom, és még törvénytelen korrupció sincs, hiszen a teljesen törvényes lobbival szemben csak ritkán képes vonzóbb alternatívát felkínálni.

washdcmap

Jó, előfordul, hogy ügyesen megkonstruált botrány útján eltávolítják a hatalomból az oda nem való, túlságosan renitens elnököket, vagy esetleg csak belelövik az agyukat a feleségük ölébe – a hivatalos indoklás pedig még a gaboni vagy jemeni közvélemény számára is köznevetség tárgya lenne –, de megesik az ilyesmi más demokratikus országokban is. Mondjuk talán épp ennek a szuperdemokratikus szuperállamnak a titkosszolgálatai által. Ám az Egyesült Államokban legalább valódi, független, komoly választás van, komoly téttel. Kukkantsuk be egy picit ebbe a csodálatosan szabad, ördögi boszorkánykonyhába!

A hírhedt amerikai választások lényege, hogy a legócskább közhelyeket pufogtató gumifejű jogász legyőzi a második legócskább közhelyeket pufogtató gumifejű jogászt, majd a végén ezt a nemes aktust mindannyian a demokrácia lehető legtökéletesebb beteljesüléseként aposztrofálják.

Elnökjelölő konvenciók, tévéviták, előválasztások, országjáró kampánykörutak. A lehető legbutább és legüresebb pártrajongók, akik láttán még a legutolsó, babkonzervért és száraztésztáért utaztatott magyar választási csaló is felfordult gyomorral igyekszik máshojohn_f-_kerryva nézni. Mi vegyünk mégis egy nagy levegőt, és amerikanizáljuk picit ezt a mi, sokat szidott, mégis egész széles spektrumúnak tűnő választási rendszerünket, ahol szélsőtől a szélsőig mindenki megtalálja az eszéhez, neveltetéséhez, származásához, világnézetéhez passzoló politikai erőt.

Elsőként kezdjük ott, hogy ennek a remek rendszernek búcsút inthetünk. Jó, persze vannak neonáci csoportok, meg biztos találunk még eszer és anarchista mozgalmat is, de az Egyesült Államokban lévén bármit találunk, hiszen ez az az ország, ahol komoly rádióadó működik kutyáknak és macskáknak szánt műsorkínálattal. Szorítkozzunk tehát kizárólag az országos törvényhozásba bejutó politikai erők analizálására! Jobb, illetve baloldalt itt teljesen felesleges emlegetni. Többen helyesnek vélik a konzervatív-liberális felosztást, ezek az emberek azonban ugyanúgy beérik a dolgok felszínes vizsgálatával, mint maguk az amerikai átlag-választópolgárok.

A konzervatív színekben induló politikus valójában ugyanolyan liberális, mint liberálisnak mondott társai.

Tőlük nagyjából annyiban tér el, hogy hangosabban és hamisabban énekli a himnuszt az amerikai zászló társaságában, és erősebben szorítja szívére jobb kezét, valamint többet szerepel valamelyik teleprotestáns egyház miseközvetítéseinél, és több hülyeséget beszél. Általában véve butább, tehetségtelenebb, műveletlenebb és beszűkültebb is, mint vállaltan liberális társa, ami most éppen nem igaz. Majd kiderül, hogy ez ritka kivétel, vagy egy fordulat előjele.

Demszky Gábor sohasem veszít!

Vegyünk hát egy nagy levegőt, és próbáljuk meg elképzelni, amint mi is sokkal butábbak, tehetségtelenebbek, műveletlenebbek és beszűkültebbek vagyunk, kegyeinkért pedig a Demszky Gáborból, a Demszky Gáborrá plasztikázott Fodor Gáborból, valamint a Demszky Gáborrá plasztikázott Kóka Jánosból álló hármas győztese mérkőzik meg a Demszky Gáborrá plasztikázott Horn Gáborból, a Demszky Gáborrá plasztikázott Pető Ivánból és a Demszky Gáborrá plasztikázott Kuncze Gáborból álló hármas győztesével. A végső párviadal győztesét ciklus közben persze balról keményen megbírálja majd Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre, időnként jobbról is érkezik egy méltatlankodó hang Róna Pétertől vagy Bokros Lajostól, de alapjában véve mind-mind a demokrácia nagyszerűségét ünneplik majd.

A hatvanas években még kifejezetten jó képességű, tapasztalt, dörzsölt, okos emberek jutottak elnöki pozícióba. Nem állítjuk, hogy valamennyien szent életet éltek, ahogy azt sem, hogy ők voltak a világ legerősebb hatalmának legfőbb irányítói, de vezetői beosztásuk nem volt komolyan megkérdőjelezhető. Egyrészt szellemileg megfelelő szintet hoztak, másrészt legalább egy törvényes választáson képesek voltak eredményt elérni.

A láthatatlan, és nyilván nem is létező elnökcsinálók azonban a túlságosan önálló elnökök után úgy döntöttek, ebből elég!

Jöjjön Gerald Ford, aki a szabadság és demokrácia hazájában úgy lett államfő, akárcsak a Magyar Népköztársaságban Dobi István. A túlságosan sikeresnek nem nevezhető rövidke elnöki periódust pedig egészen hihetetlen módon, gond nélkül alul lehetett múlni. Az őt követő mogyorófarmer még nem is volt a legrosszabb, hiszen a 80-as évekkel beköszöntött a Reagan-korszak a hajdan szebb napokat látott Fehér Házba.

Andrássy Gyugyus, Sztójay Dönci, Kádár Janó, Németh Micu

Mindannyian emlékszünk még a világbirodalom ügyeit egy fogalmatlanabb csimpánz agyával és pofájával vivő George W. Bushra.  De valamivel még ez a jellegzetesen neoamerikai államférfi is képes volt felülkerekedni néhány elődjén: volt neki normálisan használt neve. Már az „Ike”-nál is eléggé rezgett a léc, de hogy egy 2-300 milliós ország papíron elsőszámú vezetőjét Jimmy-nek meg Billnek hívják, nem beszélve az olyan alelnökökről, mint Dan, Al, Dick és Joe, az tényleg minden határon túlmegy.

Valami kis méltóságot, mégis! Hát hol vagyunk, a brazilok edzőtáborában?!

Hány Batthyány Lalát meg Lónyay Menyust tudunk összeszámolni a magyar történelemből? Még a jelenkort említve sem lenne elképzelhető, hogy magyar miniszterelnök Joci, Gyugyó, Petya, Fletó, vagy Vitya néven álljon ki saját választópolgárai elé.

A W-t követően, Nobel-békedíjjal beiktatott félig afrikai fekete muszlim elnök nagy előnye volt, hogy a neve a becenevek közül sem lóg ki igazán. Az ő két ciklusának fénypontjai, hogy a kis Bush által letett Szaddámot sikerült az Iszlám Államra becserélnie, továbbá véghezvitt egy olyan egészségügyi reformot, amely a vietnámi háborúhoz mérhetően sikeres lett. Valakiknek biztosan. A kilőtt orosz vadászgépként pottyanó színvonal tendenciáját nézve, egyértelműen Hillary-nek kéne következnie. Ám ha a két part közt élő kockásingesek mégis az ovális irodába küldik Trumpot, és nem derül ki róla olyasmi, mint az 1990 utáni SZDSZ-ről, akkor érdemes lesz kerülnie a kabriókat.

hillary-elnok

Facebook hozzászólások

About Kurtz ezredes

250 hozzászólás

 1. Major László

  Fantasztikus volt.

 2. Hát, ha valaki tönkrezúzta a feltörekvő nők maradék “ázsióját” –, az Hillary Clinton volt! (Szorosan Merkel asszony megbuggyanása után!)

 3. romanc cuvee

  Mini kozvelemenykutatasombol az derult ki, hogy a minnesotai lutafisk-szagu finnek, kockafeju svedek, kockasinges, kalyhacsoves V10-es pickupokat rotyogtato, orrszivo /majd kopo/, gerzunthajtozo nacok, szakacssapkas szomalok is mind Hillary-val szimpatizaltak. Ami szamomra meglepo volt,h egy Hillary szavazo felhaborodva beszelt a szomalok minnesotaba telepiteserol: “Miert pont a legfeherebb kornyekre kellett oket rakni? …Nalunk az osztalyban csak nemet nevu gyerekek voltak… stb. ” Ennyit a libster/konzerv oldalrol. 😀
  Tobbszor olvasos, es persze orulok,h a szerzok ismet kikerultek – ha csak a cikk kozlesenek idejere is – az ormeny metely fogsagabol.

 4. Néhány hónap után az éles szemű észrevételem: Tök mindegy, ki az USA elnöke.

 5. I have been reading out many of your articles and i must say nice stuff. I will surely bookmark your site.

 6. It’s actually a great and helpful piece of info. I am glad that you simply shared this helpful info with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 7. Acheter Du Viagra En Europe cialis overnight shipping from usa Propecia Finasteride Viagra Cialis Sur Le Net

 8. It’s actually a cool and helpful piece of info. I’m glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 9. Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 10. 478037 505663Hello! I simply would like to give a huge thumbs up for the wonderful info youve here on this post. I might be coming back to your weblog for much more soon. 766551

 11. Hiya very nice blog!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also…I’m satisfied to find a lot of helpful info here in the publish, we want work out extra strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 12. I am no longer sure the place you’re getting your information, but great topic. I must spend a while studying more or understanding more. Thanks for fantastic info I was searching for this info for my mission.

 13. Just what I was looking for, thankyou for putting up.

 14. I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this site. I am hoping the same high-grade website post from you in the upcoming also. Actually your creative writing skills has inspired me to get my own website now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a great example of it.

 15. 561313 361347I normally cant find it in me to care enough to leaves a comment for articles on the web but this was actually pretty great, thanks and maintain it up, Ill check back again 880578

 16. This website is my aspiration, really fantastic pattern and perfect content.

 17. You have brought up a very superb points, thankyou for the post.

 18. Periactin Weight Gain Zithromax 5 Day Effets Secondaires Cialis Prostate viagra Buy Prednisolone 5mg Uk

 19. Great post. I am facing a couple of these problems.

 20. Hi there would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price? Thank you, I appreciate it!

 21. Thanks for the update, how can I make is so that I get an email sent to me when you make a fresh post?

 22. Everyone loves what you guys are usually up too. This type of clever work and exposure! Keep up the amazing works guys I’ve incorporated you guys to blogroll.

 23. Fantastic website. A lot of helpful info here. I am sending it to several pals ans also sharing in delicious. And naturally, thank you on your effort!

 24. I rattling delighted to find this site on bing, just what I was looking for : D as well saved to my bookmarks.

 25. Only wanna remark on few general things, The website pattern is perfect, the written content is real wonderful : D.

 26. 387540 683850Discover out these pointers read on and learn to know how to submit an application performing this which you policy your corporation today. alertpay 763101

 27. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 28. Hi! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 29. F*ckin’ tremendous issues here. I am very glad to look your post. Thanks a lot and i am having a look ahead to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 30. There is clearly a bunch to identify about this. I consider you made various nice points in features also.

 31. I have been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site. Studying this information So i’m happy to exhibit that I’ve an incredibly just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I most surely will make sure to don’t overlook this site and provides it a look regularly.

 32. Enjoyed studying this, very good stuff, thanks. “Love begets love, love knows no rules, this is the same for all.” by Virgil.

 33. 558759 389717Hi. Cool article. Theres a issue with the internet site in chrome, and you may want to check this The browser could be the marketplace chief and a big component of other folks will miss your excellent writing due to this problem. I like your Post and I am recommend it for a Website Award. 941832

 34. 320947 533508hello!,I genuinely like your writing quite a whole lot! percentage we keep up a correspondence extra about your write-up on AOL? I need to have an expert on this region to unravel my issue. Could be that is you! Taking a look forward to peer you. 396059

 35. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

 36. Nice weblog right here! Additionally your site loads up fast! What host are you the use of? Can I am getting your associate link on your host? I want my website loaded up as fast as yours lol

 37. Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having problems finding one? Thanks a lot!

 38. Magnificent website. A lot of useful info here. I’m sending it to several friends ans also sharing in delicious. And certainly, thanks for your sweat!

 39. I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thanks again

 40. Awesome blog you have here but I was wanting to know if you knew of any message boards that cover the same topics discussed in this article? I’d really like to be a part of group where I can get feed-back from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thank you!

 41. Good ?V I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 42. Viagra Pastillas viagra Healthy Men Viagra Offer Cialis Pour Femme En Pharmacie Cialis Prix En Suisse

 43. You are a very intelligent individual!

 44. Its such as you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the guide in it or something. I feel that you simply could do with some p.c. to drive the message home a little bit, however instead of that, this is wonderful blog. A great read. I will certainly be back.

 45. After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

 46. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 47. Great amazing things here. I am very satisfied to see your article. Thanks so much and i’m having a look forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

 48. Dead pent content, Really enjoyed examining.

 49. I really like your writing style, fantastic information, appreciate it for posting :D. “Inquiry is fatal to certainty.” by Will Durant.

 50. I?¦m no longer sure the place you’re getting your information, however good topic. I must spend a while learning more or working out more. Thanks for magnificent information I was in search of this information for my mission.

 51. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 52. I went over this site and I conceive you have a lot of wonderful info, bookmarked (:.

 53. Thanks for ones marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you could be a great author.I will remember to bookmark your blog and will come back in the foreseeable future. I want to encourage yourself to continue your great work, have a nice afternoon!

 54. I am often to blogging and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information.

 55. What i do not realize is actually how you are not actually much more well-liked than you might be right now. You are so intelligent. You realize therefore significantly relating to this subject, produced me personally consider it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. Always maintain it up!

 56. Some really interesting info , well written and loosely user pleasant.

 57. You are my inhalation, I have few web logs and often run out from to post .

 58. I’ve recently started a site, the info you offer on this web site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

 59. excellent put up, very informative. I’m wondering why the other specialists of this sector do not notice this. You must proceed your writing. I’m sure, you have a huge readers’ base already!

 60. hello!,I love your writing very a lot! share we keep up a correspondence extra approximately your post on AOL? I require an expert in this area to resolve my problem. May be that is you! Looking ahead to peer you.

 61. Wow that was strange. I just wrote an very long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say superb blog!

 62. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 63. Great – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 64. I think other site proprietors should take this website as an model, very clean and fantastic user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

 65. Thank you for any other informative web site. The place else may I am getting that kind of information written in such an ideal way? I’ve a venture that I’m simply now working on, and I have been on the glance out for such info.

 66. 722020 277822Some truly good stuff on this internet site , I it. 701795

 67. Good web site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

 68. Thanks for sharing superb informations. Your web site is so cool. I am impressed by the details that you’ve on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What an ideal site.

 69. I’d perpetually want to be update on new blog posts on this website , bookmarked! .

 70. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good gains. If you know of any please share. Kudos!

 71. hey there and thank you for your info – I have certainly
  picked up anything new from right here. I did however
  expertise some technical points using this web site, since
  I experienced to reload the web site lots of times
  previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high quality score if advertising and
  marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your
  respective fascinating content. Make sure you update this again very
  soon.

 72. Thank you a lot for providing individuals with remarkably spectacular possiblity to read in detail from this website. It really is very enjoyable and jam-packed with a great time for me and my office colleagues to search your web site at a minimum 3 times in one week to study the newest items you will have. And of course, I’m also usually contented with the very good tips you give. Selected 3 tips on this page are indeed the most impressive we’ve had.

 73. You got a very wonderful website, Gladiolus I observed it through yahoo.

 74. Thanks a lot for sharing this with all people you really understand what you are talking about!
  Bookmarked. Kindly also consult with my site =). We will have a hyperlink change contract between us

 75. Hello, yup this article is genuinely good and I have learned lot of things from it on the topic
  of blogging. thanks.

 76. What’s up everyone, it’s my first pay a visit at
  this website, and paragraph is actually fruitful in support of me, keep
  up posting such articles.

 77. I simply couldn’t go away your site prior to suggesting that
  I actually loved the usual information an individual provide for your guests?
  Is going to be back incessantly in order to investigate cross-check new posts

 78. F*ckin’ awesome things here. I am very glad to see your post. Thanks a lot and i’m looking forward to contact you. Will you kindly drop me a mail?

 79. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added”
  checkbox and now each time a comment is added I get several e-mails with the same comment.

  Is there any way you can remove people from
  that service? Cheers!

 80. We absolutely love your blog and find nearly all of your post’s
  to be what precisely I’m looking for. Would you offer
  guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on some of the subjects you write with regards to here.
  Again, awesome site!

 81. I’d need to test with you here. Which is not one thing I normally do! I take pleasure in studying a put up that may make individuals think. Additionally, thanks for allowing me to remark!

 82. Excellent article. Keep posting such kind of
  info on your page. Im really impressed by your blog.

  Hey there, You have performed an incredible job. I will definitely digg it and in my view recommend to my friends.
  I am sure they will be benefited from this site.

 83. I constantly emailed this webpage post page
  to all my associates, because if like to read it next my contacts
  will too.

 84. Hi would you mind letting me know which
  webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.
  Can you suggest a good hosting provider at a fair price?
  Thank you, I appreciate it!

 85. Hi my friend! I wish to say that this article is amazing, nice written and include almost all vital infos. I?¦d like to peer more posts like this .

 86. Very good write-up. I definitely appreciate this website.
  Keep it up!

 87. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing
  months of hard work due to no back up. Do you have any solutions to prevent hackers?

 88. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something.

  I think that you could do with a few pics to drive
  the message home a little bit, but instead of that, this
  is excellent blog. A great read. I’ll definitely be back.

 89. Hello There. I found your blog the usage of msn. That is an extremely well written article.
  I’ll make sure to bookmark it and come back to read
  extra of your useful information. Thank you for the post.

  I will certainly return.

 90. Fantastic goods from you, man. I have bear in mind your stuff prior to and
  you’re simply too excellent. I actually like what you have got here,
  really like what you’re saying and the best way wherein you are saying it.
  You are making it enjoyable and you continue to care for to stay it smart.

  I cant wait to learn far more from you. That is really a great
  website.

 91. I got what you intend,saved to fav, very nice web site.

 92. Regards for helping out, excellent info .

 93. Hello very cool website!! Guy .. Beautiful ..
  Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally?
  I’m happy to search out numerous useful info
  here within the submit, we want develop more strategies in this regard, thanks for
  sharing. . . . . .

 94. My partner and I stumbled over here coming from a different web address and thought I should check things out.
  I like what I see so now i’m following you. Look forward to
  finding out about your web page for a second time.

 95. I was wondering if you ever thought of changing the page layout of
  your site? Its very well written; I love what youve got to say.
  But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having
  1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 96. Hi there everyone, it’s my first pay a visit at this web page, and article is
  in fact fruitful in favor of me, keep up posting these content.

 97. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Basically Great. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 98. Hi there! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!

 99. I’m not sure where you’re getting your info, but great topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding more.

  Thanks for wonderful information I was looking for this info
  for my mission.

 100. Good day I am so grateful I found your blog page,
  I really found you by error, while I was researching on Aol for something else, Anyways I am here now and
  would just like to say thanks for a marvelous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to read through it all at the minute but I have book-marked it
  and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back
  to read more, Please do keep up the superb work.

 101. Hello to every one, it’s in fact a good for me to
  pay a quick visit this website, it contains precious Information.

 102. It’s the best time to make a few plans for the future and it’s time to be happy.

  I’ve learn this publish and if I may I desire to suggest you few fascinating issues or tips.
  Perhaps you can write subsequent articles relating to this article.

  I want to learn more things about it!

 103. Hi, this weekend is nice for me, since this occasion i am reading this fantastic informative post here at my house.

 104. you have a fantastic blog right here! would you wish to make some invite posts on my weblog?

 105. Great wordpress blog here.. It’s hard to find quality writing like yours these days. I really appreciate people like you! take care

 106. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was wondering
  what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet smart so I’m not 100% positive.
  Any tips or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

 107. Generally I do not learn article on blogs, however I would like to say
  that this write-up very compelled me to take a
  look at and do it! Your writing taste has been amazed me.
  Thanks, very great article.

 108. Hello to every one, the contents existing at this web site are in fact remarkable for people knowledge, well, keep up the good work fellows.

 109. I love what you guys are usually up too.
  This sort of clever work and exposure! Keep up the very good works guys
  I’ve added you guys to my own blogroll.

 110. Saved as a favorite, I like your site!

 111. I’m pretty pleased to uncover this site. I wanted to thank you for ones time
  due to this fantastic read!! I definitely liked every bit of it and i also have you bookmarked to look at new stuff on your web site.

 112. I am often to blogging and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information.

 113. I read this piece of writing completely concerning the difference
  of newest and earlier technologies, it’s awesome article.

 114. I have read so many posts on the topic of the blogger lovers except this piece of writing is actually a nice post, keep it up.

 115. Heya i am for the first time here. I came across this board and I to find It truly useful & it
  helped me out a lot. I’m hoping to provide something back and help others like you helped me.

 116. I really like your writing style, wonderful info, thanks for posting :D. “Freedom is the emancipation from the arbitrary rule of other men.” by Mortimer Adler.

 117. Your style is so unique compared to other folks I have
  read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.

 118. Wow that was strange. I just wrote an really long comment but
  after I clicked submit my comment didn’t show up.

  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyway, just wanted to say great blog!

 119. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 120. Ahaa, its good conversation concerning this post at this place at this web site, I have
  read all that, so now me also commenting at this
  place.

 121. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice. Maybe you can write next articles referring to this article. I desire to read more things about it!

 122. Hmm it appears like your site ate my first comment (it was extremely long) so I
  guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything.
  Do you have any tips and hints for novice blog writers?
  I’d definitely appreciate it.

 123. We stumbled over here from a different page and thought I should
  check things out. I like what I see so now i am following you.
  Look forward to exploring your web page repeatedly.

 124. Good way of telling, and pleasant article to take data concerning my presentation subject, which
  i am going to deliver in university.

 125. I rattling delighted to find this internet site on bing, just what I was searching for : D also saved to bookmarks.

 126. Hey there would you mind stating which blog platform you’re using?
  I’m looking to start my own blog in the near future but
  I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different
  then most blogs and I’m looking for something unique.
  P.S My apologies for being off-topic but I had to
  ask!

 127. Whats up! I just wish to give an enormous thumbs up for the good information you’ve right here on this post. I shall be coming back to your weblog for more soon.

 128. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added”
  checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the same
  comment. Is there any way you can remove people from that service?

  Appreciate it!

 129. Great blog here! Also your site loads up fast! What host are you using?

  Can I get your affiliate link to your host? I wish my site
  loaded up as quickly as yours lol

 130. Great site. A lot of helpful information here. I am sending it to a few buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thanks in your effort!

 131. I believe what you wrote made a ton of sense.
  But, what about this? suppose you were to create a awesome headline?
  I ain’t suggesting your information is not solid., but suppose
  you added something that makes people want more?

  I mean Az amerikai szamárválasztás – Bezzegnemzetek is
  kinda vanilla. You should peek at Yahoo’s home page and watch how they create post headlines to get people to
  open the links. You might add a video or a related pic or two to get readers excited about everything’ve written.
  In my opinion, it would bring your posts a little bit more interesting.

 132. Great article! This is the kind of information that are meant to be shared around the internet.
  Shame on the search engines for not positioning this put up upper!
  Come on over and talk over with my web site .
  Thank you =)

 133. Hello just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your content seem to be running off the screen in Firefox.
  I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I figured I’d post to let you know.
  The design and style look great though! Hope you get the problem fixed soon. Thanks

 134. Hey! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
  My site discusses a lot of the same subjects as yours and I feel we could greatly benefit from
  each other. If you’re interested feel free to shoot me
  an email. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 135. Hello colleagues, its enormous article about teachingand completely defined, keep it up
  all the time.

 136. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?

 137. Viagra Cuando Se Debe Tomar cheapest cialis 20mg Cephalexin Overdosage

 138. This design is steller! You certainly know how to keep a reader amused.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to
  start my own blog (well, almost…HaHa!) Fantastic job. I really loved what you had
  to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 139. I’ve been surfing online greater than 3 hours today, but I by no means found any interesting article like yours. It’s beautiful value sufficient for me. Personally, if all web owners and bloggers made just right content material as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 140. I am regular reader, how are you everybody? This post posted at this web page is in fact good.

 141. What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively useful and it has
  aided me out loads. I am hoping to give a contribution & aid different customers like its aided me.
  Great job.

 142. Your mode of explaining all in this paragraph is
  actually nice, every one be capable of effortlessly know
  it, Thanks a lot.

 143. I am in fact pleased to read this webpage posts which consists of
  lots of valuable facts, thanks for providing these kinds of data.

 144. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out much. I hope to give something back and help others like you aided me.

 145. Throughout the grand scheme of things you’ll secure a B- with regard to effort. Exactly where you confused me personally was first on all the specifics. You know, they say, the devil is in the details… And that could not be much more true here. Having said that, let me inform you precisely what did give good results. Your authoring can be rather convincing and that is probably why I am taking an effort to comment. I do not really make it a regular habit of doing that. 2nd, while I can easily see the jumps in reasoning you come up with, I am definitely not convinced of exactly how you appear to unite the ideas that produce the actual final result. For now I will, no doubt subscribe to your point however hope in the future you actually link your facts much better.

 146. I know this site gives quality depending content and other information, is there any other web site which presents these things
  in quality?

 147. Hey There. I discovered your blog using msn. That is a very well written article.

  I’ll be sure to bookmark it and return to read more
  of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 148. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am
  going through problems with your RSS. I don’t know
  why I can’t subscribe to it. Is there anyone else getting similar
  RSS problems? Anyone that knows the answer can you kindly
  respond? Thanks!!

 149. Hi there! This post could not be written any
  better! Looking through this post reminds me of my previous roommate!

  He constantly kept talking about this. I most certainly will forward this post to
  him. Pretty sure he’s going to have a great read.
  Thanks for sharing!

 150. I think the admin of this web site is genuinely working hard for his website,
  since here every data is quality based data.

 151. Hello, I wish for to subscribe for this web site to take most recent updates, therefore where can i do it please help out.

 152. There is evidently a bundle to realize about this. I suppose you made some nice points in features also.

 153. I am often to blogging and i really appreciate your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your site and keep checking for new information.

 154. What’s up friends, its impressive piece of writing
  on the topic of educationand entirely explained, keep it up all the time.

 155. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which
  I think I would never understand. It seems too complicated
  and extremely broad for me. I am looking forward for your next post,
  I’ll try to get the hang of it!

 156. Hi there! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could
  locate a captcha plugin for my comment form? I’m using the
  same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one?

  Thanks a lot!

 157. Hi fantastic blog! Does running a blog such as this
  require a great deal of work? I’ve absolutely no knowledge
  of computer programming however I had been hoping to start my own blog
  in the near future. Anyway, if you have any recommendations or tips
  for new blog owners please share. I understand this is
  off subject nevertheless I simply needed to ask.
  Thanks!

 158. Needed to compose you that tiny word so as to say thanks as before relating to the extraordinary solutions you’ve provided on this website. It was so remarkably generous of people like you to convey without restraint what a lot of people might have distributed for an e book to help make some dough for their own end, especially seeing that you could possibly have done it if you ever considered necessary. These advice in addition acted to become a easy way to be certain that someone else have the same zeal like my very own to realize great deal more related to this matter. I believe there are millions of more pleasant instances ahead for individuals who examine your blog.

 159. I like the valuable information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here regularly.
  I’m quite sure I’ll learn lots of new stuff right here!

  Good luck for the next!

 160. Unquestionably believe that which you stated. Your
  favorite justification seemed to be on the internet the easiest thing to be aware of.

  I say to you, I certainly get annoyed while people consider
  worries that they just do not know about. You managed to
  hit the nail upon the top and also defined out the whole thing
  without having side-effects , people could take a
  signal. Will likely be back to get more. Thanks

 161. Hi there, just became aware of your blog through Google,
  and found that it’s truly informative. I am gonna watch out for brussels.

  I will appreciate if you continue this in future.
  A lot of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 162. Wow, fantastic blog structure! How long have you ever been blogging for?

  you made blogging glance easy. The entire look of your web site is fantastic,
  let alone the content!

 163. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically
  tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite
  some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly
  enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 164. Zithromax Side Effect 5185.1 Consequences Levitra viagra Viagra Rezeptfrei Aus Deutschland

 165. Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is so cool. I am impressed by the details that you?¦ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and simply could not come across. What a great site.

 166. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was
  hoping maybe you would have some experience with something like
  this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 167. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say
  that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts.
  After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 168. Do you mind if I quote a few of your posts as long as
  I provide credit and sources back to your blog?
  My website is in the very same area of interest as yours and my users would truly benefit from a
  lot of the information you present here. Please let me
  know if this okay with you. Thanks!

 169. Superb blog! Do you have any tips and hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything.
  Would you advise starting with a free platform
  like WordPress or go for a paid option? There
  are so many choices out there that I’m totally confused ..

  Any ideas? Thanks a lot!

 170. It’s actually a great and helpful piece of information. I’m glad that you shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 171. I am no longer positive where you are getting your information, however good topic.
  I needs to spend some time studying more or understanding more.
  Thank you for fantastic info I used to be
  in search of this information for my mission.

 172. There’s definately a lot to find out about this issue.

  I really like all of the points you have made.

 173. Hurrah, that’s what I was searching for, what a material!
  present here at this web site, thanks admin of this website.

 174. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My website has a lot of exclusive content I’ve
  either authored myself or outsourced but it appears a lot of it
  is popping it up all over the web without my permission. Do you know
  any ways to help prevent content from being ripped off?
  I’d certainly appreciate it.

 175. Great website. Lots of useful info here. I am sending it to several buddies ans also sharing in delicious. And of course, thank you to your effort!

 176. Wow! At last I got a web site from where I be capable of truly take valuable information regarding my study and knowledge.

 177. After all, what a great site and informative posts, I will upload inbound link – bookmark this web site? Regards, Reader.

 178. Great goods from you, man. I’ve be aware your stuff prior to and you
  are just too fantastic. I really like what you have obtained right here,
  certainly like what you are stating and the way during which you are saying it.

  You’re making it entertaining and you continue to care for to stay it wise.

  I cant wait to read much more from you. That is really a great website.

 179. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger,
  and I was curious about your situation; many of us have created some nice methods and
  we are looking to trade techniques with others, please shoot me an e-mail if interested.

 180. I must thank you for the efforts you have put in writing
  this site. I am hoping to see the same high-grade content by you in the future as well.
  In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own blog now 😉

 181. Its such as you read my thoughts! You seem to know so much about this, like you wrote the e-book in it or something. I feel that you just could do with some percent to force the message home a little bit, but other than that, this is magnificent blog. An excellent read. I’ll certainly be back.

 182. Greetings! This is my first visit to your blog!
  We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community
  in the same niche. Your blog provided us valuable information to work
  on. You have done a outstanding job!

 183. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think
  I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me.
  I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

 184. My spouse and I absolutely love your blog and find most
  of your post’s to be precisely what I’m looking for. can you offer guest writers to write content for you personally?

  I wouldn’t mind writing a post or elaborating on most of the subjects you write in relation to here.
  Again, awesome web log!

 185. What a information of un-ambiguity and preserveness of precious
  know-how regarding unpredicted emotions.

 186. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very web savvy so I’m not 100 sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 187. Very interesting details you have noted, thankyou for posting.

 188. It’s amazing to visit this site and reading the views of all
  colleagues regarding this paragraph, while I am
  also keen of getting experience.

 189. fantastic put up, very informative. I’m wondering why the other specialists of this sector don’t realize this.

  You should continue your writing. I’m confident, you
  have a huge readers’ base already!

 190. Wonderful goods from you, man. I’ve consider your stuff previous to and you’re simply too wonderful. I really like what you have got here, certainly like what you are saying and the way in which through which you assert it. You are making it entertaining and you continue to care for to keep it sensible. I can’t wait to read much more from you. This is really a tremendous web site.

 191. What i don’t realize is in truth how you’re not actually a lot more smartly-favored than you might be now. You are so intelligent. You recognize therefore considerably in relation to this matter, produced me personally believe it from a lot of varied angles. Its like men and women aren’t fascinated except it is something to accomplish with Girl gaga! Your personal stuffs great. Always handle it up!

 192. I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thx again!

 193. This website certainly has all the information and facts I wanted about this subject and didn’t know who to ask.

 194. Keep up the superb work, I read few articles on this site and I conceive that your site is rattling interesting and has got bands of good information.

 195. It’s the best time to make some plans for the future and it is time to be happy.
  I’ve read this post and if I could I desire to suggest you
  few interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring
  to this article. I wish to read more things about it!

 196. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I
  could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some
  time and was hoping maybe you would have some experience with something like
  this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and
  I look forward to your new updates.

 197. Hi there, I found your blog via Google while looking for a related topic, your web site came up, it looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 198. Excellent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how
  can i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal.
  I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 199. For the reason that the admin of this website is working, no question very rapidly
  it will be well-known, due to its feature contents.

 200. Appreciate the recommendation. Will try it out.

 201. Way cool! Some very valid points! I appreciate
  you writing this article and also the rest of the site is very good.

 202. Heya are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 203. Greetings! Very helpful advice in this particular article!
  It is the little changes that make the largest changes.
  Many thanks for sharing!

 204. Very interesting subject, thank you for putting up.

 205. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very
  good results. If you know of any please share. Kudos!

 206. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep
  it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. Cheers

 207. You really make it seem so easy along with your presentation but I find this matter to be actually something that I feel I’d by no means understand. It sort of feels too complicated and extremely huge for me. I’m taking a look ahead on your next submit, I’ll attempt to get the cling of it!

 208. I blog often and I seriously thank you for your information. This article has really peaked my
  interest. I will take a note of your website and keep checking for new information about
  once a week. I opted in for your Feed too.

 209. I’ve been surfing online more than 4 hours today, yet I never found any interesting article like yours.

  It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more
  useful than ever before.

 210. Hurrah, that’s what I was looking for, what a information! present
  here at this blog, thanks admin of this web site.

 211. I love the efforts you have put in this, regards for all the great content.

 212. Amazing! This blog looks just like my old one!
  It’s on a entirely different topic but it
  has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!

 213. Thanks for any other informative web site. The place else may I get that type of info written in such a perfect approach? I have a undertaking that I am simply now operating on, and I’ve been on the glance out for such info.

 214. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 215. Thank you, I have just been looking for information about this subject for a long time and yours is the best I have came upon so far. But, what about the conclusion? Are you certain about the source?

 216. I think that what you posted was very logical. But, think on this, what if you
  were to create a awesome headline? I ain’t saying your content is not
  good, but suppose you added something that makes people want more?
  I mean Az amerikai szamárválasztás – Bezzegnemzetek is
  a little boring. You should peek at Yahoo’s home page and
  see how they write article titles to get people to click.
  You might try adding a video or a related
  pic or two to get people interested about everything’ve got to say.

  Just my opinion, it could make your posts a little livelier.

 217. I got what you mean , thanks for putting up.Woh I am glad to find this website through google.

 218. Aw, this was a very good post. Spending some time and actual effort to produce a superb article… but what can I say… I hesitate a lot and
  never seem to get nearly anything done.

 219. I have read some excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you put to create the sort of excellent informative web site.

 220. Awesome! Its really amazing piece of writing, I have got much clear idea concerning from this article.

 221. Ahaa, its good discussion regarding this post at this place at this web site, I have read all that, so now me also commenting here.

 222. It is not my first time to pay a visit this web page, i am visiting this site dailly and take pleasant facts
  from here everyday.

 223. Very well written information. It will be beneficial to everyone who usess it, as well as me. Keep up the good work – looking forward to more posts.

 224. Well I sincerely liked studying it. This subject offered by you is very helpful for accurate planning.

 225. You can definitely see your enthusiasm within the paintings you write. The sector hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. At all times go after your heart.

 226. I like this site so much, saved to fav. “American soldiers must be turned into lambs and eating them is tolerated.” by Muammar Qaddafi.

 227. Wohh just what I was searching for, appreciate it for putting up.

 228. I love what you guys tend to be up too. Such clever work
  and reporting! Keep up the excellent works guys I’ve added you guys to my personal blogroll.

 229. Nice post. I be taught something more challenging on different blogs everyday. It can always be stimulating to learn content material from different writers and follow a bit one thing from their store. I’d want to use some with the content material on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a link on your web blog. Thanks for sharing.

 230. Awsome site! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am bookmarking your feeds also

 231. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 232. I?¦ll immediately take hold of your rss feed as I can not find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Please allow me know in order that I may just subscribe. Thanks.

 233. funny pics of our Presidents. I like the humor, wit, and sarcasm.

 234. I’m still learning from you, as I’m trying to reach my goals. I absolutely liked reading all that is written on your blog.Keep the tips coming. I liked it!

 235. Wow, wonderful weblog layout! How long have you ever been running a blog for? you made blogging look easy. The whole glance of your web site is fantastic, let alone the content!

 236. When I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the same comment. Is there any manner you possibly can remove me from that service? Thanks!

 237. Howdy exceptional website! Does running a blog similar to this require a
  large amount of work? I’ve absolutely no understanding of coding
  however I was hoping to start my own blog soon. Anyway, if you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.

  I understand this is off subject nevertheless I just needed to ask.

  Thank you!

 238. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my choice to learn, however I actually thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you may repair in the event you werent too busy looking for attention.

 239. I used to be very happy to search out this net-site.I wanted to thanks in your time for this excellent learn!! I positively having fun with each little little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 240. whoah this blog is wonderful i love reading your posts. Keep up the great work! You know, many people are searching around for this info, you can aid them greatly.

 241. Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other blogs? I have a blog centered on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my subscribers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an email.

 242. It is in reality a nice and helpful piece of info. I am satisfied that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 243. I really like what you guys are usually up too. This kind of clever work and reporting! Keep up the amazing works guys I’ve included you guys to my personal blogroll.

 244. I really appreciate your piece of work, Great post.

 245. Hi! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük