Az amerikai szamárválasztás

az-amerikai-szamarvalasztas-nyitoÁllítólag az Egyesült Államok történetének két legnépszerűtlenebb jelöltje között dől el a mai szuperkedden az elnöki tisztség sorsa, minket viszont nem különösebben érdekel a közkedveltségük, hiszen minden bizonnyal ők az Egyesült Államok történetének két legszórakoztatóbb jelöltje. Egy reménytelenül buta és hisztis nő, aki annyira gyűlöli a férjét, hogy muszáj ebben is legalább olyan jónak lennie, valamint egy tajparaszt fickó, akit eléggé hidegen hagy mások polkorrekt túlérzékenysége, sőt valószínűleg úgy általában hidegen hagyják mások.

Fogalmunk sincs, hogy Donald Trump hogy kerül oda, ahova eddig az egy szem John Fitzgerald Kennedyn kívül csakis precízen kiválogatott kádereknek sikerülhetett. Az viszont tény, hogy a minden fajsúlyos ügyben megindítóan egységes híradásokat produkáló amerikai média állításaival ellentétben, Trumpnak van programja. Az ennek ellenkezőjét hirdető, és Killary Clinton elnökválasztási győzelméért bárkit agyonlövető lobbikörnek viszont éppen az a legnagyobb izgalma, hogy Donald komolyan gondolja mindazt, amit mond, mert akkor

egy olyan önjáró elnökre van kilátás, akihez képest az említett JFK csupán jól idomított akváriumi fóka volt.

trump-ugh

Amerika nem lehet ellenzékben

Azt nem tudni, mi lesz ebből, így csak azt jelenthetjük ki nagy biztonsággal, hogy Donald Trump micsoda. Ő maga Amerika. Egy indokolatlanul magabiztos kirakatember, aki éppen ezért indokolatlanul sokra vitte az indokolatlanul sikeres Amerikában. Pont olyan felszínes, nagyszájú suttyó, mint az USA, így az lenne a megmagyarázhatatlan rendszerhiba, ha nem imádnák őt egységesen, kivéve persze a keleti parti íreket, olaszokat és zsidókat, meg a nyugati parti filmproducereket és leszbikusokat. És persze azt is megértjük, hogy nem rajonganak érte a déli ültetvényes fehérek sem, akik természetesen mindazonáltal már megváltoztak, és már dehogyis rabszolgatartók.

letoltes-2A két part között elterülő kukoricaföldek, lüktető marhaösvények és magashegységek kockásinges népe között viszont Donald Trump akkor sem tűnne fel senkinek, ha vörösre égett nyakkal, pántos melósnadrágban ülne a piros, platós pickupja volánja mögött, és éppen génkezelt Monsanto-dinnyét fuvarozna valamelyik, Kazincbarcikánál némileg lepattantabb és jellegtelenebb középkeleti városka piacára, hogy ott eladja a pántos melósnadrágban flangáló, fogatlan, gecibuta helyieknek. Azért nem tűnne fel, mert

Donald Trump lényegében ez az ember, csak több épületet örökölt az apjától, jobban bejött neki élete első ingatlanbiznisze, és menőbb a frizurája.

Viszont már csak a Kelet-Európából gyűjtött feleségeiből is nyilvánvaló, hogy egyébként térségünk nagy barátja, így számunkra rokonszenvesebbnek kell lennie a Magyarországot kizárólag André Goodfriend szomorú írásos beszámolójából ismerő Hillarynél.

Persze lehet, hogy Trump tényleg nem is akar elnök lenni – ahogy a rossz nyelvek állítják –, és csak marhul, mint Király Gabi 3:3-nál. És hát nem ő tehet róla, hogy most úgy áll a világ, amilyen a mi portugál meccsünk volt az Eb-n. Abból viszont, hogy Trumpot Király Gabihoz tudtuk hasonlítani, máris látható, hogy jófej, vicces, laza férfi. Hillaryről mi hasonlót lehetne elmondani?

Az erős, okos, független nő

A kilencvenes évek elejének-közepének egyik alapvető nőtudati meghatározója a „Most már valójában nők irányítanak a háttérből” kollektív hazugságra alapuló gondolatmenete. Akkoriban magasztosították szinte legendává Hillary Clintont, aki egymaga értelmezte újra az addig üres mosollyal integető first lady intézményét.

hillary-crosseyed-3

„Bezzeg Hillary” – ő, aki a politika nagyasszonyaként macskaügyességgel vezette szerencsétlen, bamba férjét, azt a Bill-t, aki nélküle bizonyára csak egy kis Arkansas-i tahó maradt volna. Végre egy erős, okos, független nő, aki kedvére játszadozik a férfiakkal, éles eszével és vasmarkával pedig mindent és mindenkit a szexizmus utolsó bástyáinak ledöntésére használ fel. Hillary tudja, mit akar, tudja miért akarja, tudja hogyan akarja. Hillary a női erő, öntudat, önbecsülés, önbizalom és hatalom szimbóluma. Végre elfelejthetjük a nőket lealacsonyító buta cicababa Jackie-t, akit fűvel-fával csalt az a disznó Kennedy, ugye csajok?

Aki egy kicsit is konyít az amerikai elnökökhöz, bizonyára már a kezdet kezdetétől fenntartásokkal tekintett erre a rengeteg sületlenségre, hiszen csak ebben a században olyan tutyi-mutyi póttagok bírtak bejutni az ovális iroda foteljébe, mint Harry Truman vagy Gerald Ford. A közvetlenül választott fronton is erős mezőny tolongott ilyen téren, élen a mérsékelt szellemi alapképességei ellenére határtalanul sikeres Ronald Reagannel, de azt se felejtsük el, ki követte Billt ebben a nemes hivatalban. Ezeket mérlegelve

819a099754da8973846cb7506adc1171a józan gondolkodású férfiak már a Hillary-legenda szárnyra kapásakor érvekkel megalapozott ellenpólust képeztek a Bill Clinton szellemét és akaratát becsmérlő, dühös, ingerült, agresszív és makacs nők tengerével szemben.

Ezt a tábort csak tovább erősítette Bill nixoni vigyora, amelynek metakommunikációs jelentése legpontosabban, a „Baszok én mindenkire, gyerekek!” mondattal fordítható le. Az a csintalan gyermeki báj, amely Clinton mosolyra nyílt arcán megjelent, tudatta a dolgokat, folyamatokat, összefüggéseket, logikát és férfi-alapfilozófiát megértő egyedekkel, hogy szó sincs itt Hillary háttéruralmáról.

Disznó férfiak vs. női erő, okosság és függetlenség

A Clintonnére megváltóként tekintő nők természetesen megérezték ezt, és a kérlelhetetlen tényekkel szemben nem tudtak mást tenni, mint a szokásos ellenreakciókat: tagadás, terelés, elfojtás, bagatellizálás, ne beszéljünk erről, megfájdult a fejem. Ez természetszerűleg ismételt frusztrációkat és feszültséget okozott, a feszültségnek pedig – ismét csak természetszerűleg – ki kell sülnie valahol, jelen esetben például Monica Lewinsky legendás kék kiskosztümjén. Ez volt az az ikonikus ruhadarab, amelyre Bill is kisütött valamit, így a 90-es évek végének nem volt olyan híradója, amelyben fel ne tűnt volna egy vágókép, amint csatolt bizonyítékként viszik be valami idétlen Impeachment-tárgyalásra.tumblr_nxh2wvxhy31s57arto1_500 Az ilyen pillanatok alatt valamennyi hillarista szíve összeszorult, kezével pedig igyekezett eltakarni a száján épphogy kicsusszanó „Hogy tehette ez a disznó?!” mondatot. Ez néhány hónappal korábban még „Nem, nem tehette, nem lehetett ennyire disznó!” önáltatásként létezett.

Amikor Bill rezzenéstelen arccal belemondta a kamerába, hogy „nekem nem volt kapcsolatom azzal a nővel”, minden nő megnyugodott, hiszen az ő nyugodtságuk abban a pillanatban következik be, amikor a férfi megerősíti a saját hazugságaikat. A férfiakat ezzel szemben elégedett büszkeség töltötte el. Lám, a dolgok végre helyükre kerültek, kiderült a teljes, logikus és kérlelhetetlen igazság. Bill ura a saját faszának, ezáltal a saját életének is. Nem különösebben izgatja ebben a kérdésben senki és semmi. Aki látta a feltűnően kissé megrendült és könnyeit visszatartó Monica Lewinskyt, amint éppen bocsánatot kér alantas tettéért a feleségtől és elnöki leánytól, végképp nem bírta visszatartani kuncogását, amikor Bill tette meg ugyanezt. Arcáról ugyanis sütött az a fajta férfias büszkeség és önimádat, amelyből minden józan ember számára nyilvánvaló volt, hogy

ez az ember még rengeteg ilyen ribanccal fogja megtenni ugyanezt újra és újra, mert neki így jó! Cseppet sem érdekli sem Hillary, sem Monica, sem az amerikai nők, sem az amerikai nemzet.

A női messiás megmutatja…

why_clinton_voters_say_they_wont_support_obamaMég a legmegátalkodottabb, ronda, hímsoviniszta disznók sem gondolták, hogy nem itt kerül pont a történet végére. Hillary ugyanis képes volt rövid szünetet követően még makacsabbul megrázni a pofonfát.

Fejébe vette, hogy minden megaláztatás, szégyen, köznevetség tárgyává válás és szánakozás után is a független, szabad, erős, büszke és öntudatos Egyesült Államok első független, szabad, erős, büszke és öntudatos elnöknője lesz.

Az elmúlt 20 év – az úgynevezett poszt-Monica korszak – mással sem telt, mint Hillary és verbálisan agresszív női hívei roppant magabiztosnak tűnő kinyilatkoztatásaival. Minden alapot nélkülözően, vágyaikat kivetítve harsogták, hogy 2004-ben végre beköszönt a női egyenjogúság hosszas küzdelmének egyik meghatározó pillanata, amely térdre kényszeríti végre a poshadt, áporodott, férficentralizált hatalmi beidegződést.

2004 után ugyanezen harcias amazonok hazudták azt rezzenéstelen arccal a férfiaknak, a világnak, de legfőképp maguknak, hogy 2008 most már tényleg és visszavonhatatlanul a feminin messiás éve lesz, elfelejthetjük végre a republikánusokat, Bush-sal, Cheney-vel, meg az összes ütődött militarista neokonnal együtt.

Érkezett azonban egy nyurga demokrata szenátor Illinois-ból, aki majdnem minden olyan tulajdonsággal rendelkezett, amely már az első körben kizárta volna a hagyományos elnökjelöltek közti öldöklő párviadalból.

Félig fekete volt, illetve félig afrikai fekete, még pontosabban félig afrikai fekete muszlim, aki gyerekkorának jó részét egy iszlám országban, a Szent Korán tanulmányozásával töltötte. Csupán egyetlen aprócska szegmensben vert rá Hillaryra, de ez is elég volt a fölényes győzelemhez. Férfi volt. Férfiként pedig egyértelmű volt, hogy van mire alapoznia. Amit mond, az nem csak üres szócséplés, vagy éppen éltető ködfátyol, amibe az igazság kérlelhetetlen sugarai elől menekülhet az ember, illetve – mint megannyi más esetben, így most is – a nő.

0225_obamaturban_460x2761

…de most már tényleg

A várva várt pont, amely lezárja a történetet, még ezután is váratott magára. A győzelemtől már előre megmámorosodott Hillary-hívők olyan tombolást rendeztek a vereség után, mint egy hatéves kislány, akinek fagyit ígérnek, de csak spenótot kap. Határtalan, leírhatatlan, de ennek ellenére teljesen terméketlen dühükben egy részük még arra is képes volt, hogy őszinte lelkesedéssel szavazzon a vetélytárs párt elnökjelöltjére csak azért, mert ő nőt választott maga alá.

Eközben minden gond nélkül vádolták saját pártjukat szexizmussal.

Hillary a konfliktus feloldásaként, rövid puffogás után mégiscsak elfogadta Obama alamizsnaajánlatát a külügyminiszteri tisztségre. Megfelelő alátámasztásként az az érv hangzott el, hogy az elnökjelöltségtől méltánytalanul elesett, hihetetlenül okos és tehetséges államnő az utóbbi idők legkarakteresebb külpolitikájával hozza majd helyre mindazt, amit az előző ciklus férfijai elrontottak.

151119_dx_hillary-myths-jpg-crop-promo-mediumlarge

Sok olyan elnök volt már az amerikai történelemben, aki mellett a külügyminiszter valóban karakteres és önálló külpolitikát folytathatott, de elejétől fogva nyilvánvaló, hogy Barack Obama nem ilyen. Hillary sosem megalkuvó büszke tartásából nagy biztonsággal előre megjósolható, kifejezetten szórakoztató apróság volt, hogy hivatalos úton egy iszlám ország területére lépve, első amerikai külügyérként kendővel kellett lepleznie gerjesztően vágykeltő ősz fürtjeit. Sejtésünk szerint ez a kis affér az említett kultúrkörtől nem teljesen idegen Barack Obamának, de talán még a miniszterasszony„tulajdon” férjének is kellemes perceket okozott.

hillary-fejkendo

A történet végső tanulsága, hogy a közkeletű állítás igaz: valóban minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Valamint előtte is térdel néhány, akiket – ha a sikeres férfi kellően ügyes is – a mögötte álló nem láthat meg. Csak érez. Ezt viszont pofonegyszerű kidumálni. A probléma akkor keletkezik, ha a háta mögött álló nő meg is látja a férfi előtt térdelőt. E történet azonban megmutatja, hogy végső soron ilyenkor sem történik a világon semmi. A férfi háta mögé bejutott nőnek az a terület annyira értékes, hogy a férfi előterében történt dolgoknak egyszerűen nem lehet semmiféle komoly következménye.

A szabad demokrácia ünnepe, amelyből mindannyian tanulhatnánk

A megannyi jogos kritika mellett van valami, amit végre sóvárgó irigységgel szemlélhetünk Amerikában. Nevezetesen, hogy ez a csodálatos nemzet a Szabadság Nagybetűs Hazája. Mármint állítólag persze, mert ennek a csodálatosan szabad nemzetnek csodaszép fővárosát is a nagyszerűen szabad szabadkőműves mozgalom igényei szerint alakították ki. Piramisok, sátáncsillag alakú kormányzati negyedek, körzők, amerre csak a szem ellát, és hát ugye a mindent látó szemnek ez igazán gyerekjáték. Ilyen alapok mellett igazán megnyugodhatunk, hiszen ennek a csodálatosan szabad országnak csodálatos népképviseletét valóban a csodálatosan szabad nép választja.

Az aljas hatalmi manipuláció errefelé ismeretlen fogalom, és még törvénytelen korrupció sincs, hiszen a teljesen törvényes lobbival szemben csak ritkán képes vonzóbb alternatívát felkínálni.

washdcmap

Jó, előfordul, hogy ügyesen megkonstruált botrány útján eltávolítják a hatalomból az oda nem való, túlságosan renitens elnököket, vagy esetleg csak belelövik az agyukat a feleségük ölébe – a hivatalos indoklás pedig még a gaboni vagy jemeni közvélemény számára is köznevetség tárgya lenne –, de megesik az ilyesmi más demokratikus országokban is. Mondjuk talán épp ennek a szuperdemokratikus szuperállamnak a titkosszolgálatai által. Ám az Egyesült Államokban legalább valódi, független, komoly választás van, komoly téttel. Kukkantsuk be egy picit ebbe a csodálatosan szabad, ördögi boszorkánykonyhába!

A hírhedt amerikai választások lényege, hogy a legócskább közhelyeket pufogtató gumifejű jogász legyőzi a második legócskább közhelyeket pufogtató gumifejű jogászt, majd a végén ezt a nemes aktust mindannyian a demokrácia lehető legtökéletesebb beteljesüléseként aposztrofálják.

Elnökjelölő konvenciók, tévéviták, előválasztások, országjáró kampánykörutak. A lehető legbutább és legüresebb pártrajongók, akik láttán még a legutolsó, babkonzervért és száraztésztáért utaztatott magyar választási csaló is felfordult gyomorral igyekszik máshojohn_f-_kerryva nézni. Mi vegyünk mégis egy nagy levegőt, és amerikanizáljuk picit ezt a mi, sokat szidott, mégis egész széles spektrumúnak tűnő választási rendszerünket, ahol szélsőtől a szélsőig mindenki megtalálja az eszéhez, neveltetéséhez, származásához, világnézetéhez passzoló politikai erőt.

Elsőként kezdjük ott, hogy ennek a remek rendszernek búcsút inthetünk. Jó, persze vannak neonáci csoportok, meg biztos találunk még eszer és anarchista mozgalmat is, de az Egyesült Államokban lévén bármit találunk, hiszen ez az az ország, ahol komoly rádióadó működik kutyáknak és macskáknak szánt műsorkínálattal. Szorítkozzunk tehát kizárólag az országos törvényhozásba bejutó politikai erők analizálására! Jobb, illetve baloldalt itt teljesen felesleges emlegetni. Többen helyesnek vélik a konzervatív-liberális felosztást, ezek az emberek azonban ugyanúgy beérik a dolgok felszínes vizsgálatával, mint maguk az amerikai átlag-választópolgárok.

A konzervatív színekben induló politikus valójában ugyanolyan liberális, mint liberálisnak mondott társai.

Tőlük nagyjából annyiban tér el, hogy hangosabban és hamisabban énekli a himnuszt az amerikai zászló társaságában, és erősebben szorítja szívére jobb kezét, valamint többet szerepel valamelyik teleprotestáns egyház miseközvetítéseinél, és több hülyeséget beszél. Általában véve butább, tehetségtelenebb, műveletlenebb és beszűkültebb is, mint vállaltan liberális társa, ami most éppen nem igaz. Majd kiderül, hogy ez ritka kivétel, vagy egy fordulat előjele.

Demszky Gábor sohasem veszít!

Vegyünk hát egy nagy levegőt, és próbáljuk meg elképzelni, amint mi is sokkal butábbak, tehetségtelenebbek, műveletlenebbek és beszűkültebbek vagyunk, kegyeinkért pedig a Demszky Gáborból, a Demszky Gáborrá plasztikázott Fodor Gáborból, valamint a Demszky Gáborrá plasztikázott Kóka Jánosból álló hármas győztese mérkőzik meg a Demszky Gáborrá plasztikázott Horn Gáborból, a Demszky Gáborrá plasztikázott Pető Ivánból és a Demszky Gáborrá plasztikázott Kuncze Gáborból álló hármas győztesével. A végső párviadal győztesét ciklus közben persze balról keményen megbírálja majd Tamás Gáspár Miklós és Mécs Imre, időnként jobbról is érkezik egy méltatlankodó hang Róna Pétertől vagy Bokros Lajostól, de alapjában véve mind-mind a demokrácia nagyszerűségét ünneplik majd.

A hatvanas években még kifejezetten jó képességű, tapasztalt, dörzsölt, okos emberek jutottak elnöki pozícióba. Nem állítjuk, hogy valamennyien szent életet éltek, ahogy azt sem, hogy ők voltak a világ legerősebb hatalmának legfőbb irányítói, de vezetői beosztásuk nem volt komolyan megkérdőjelezhető. Egyrészt szellemileg megfelelő szintet hoztak, másrészt legalább egy törvényes választáson képesek voltak eredményt elérni.

A láthatatlan, és nyilván nem is létező elnökcsinálók azonban a túlságosan önálló elnökök után úgy döntöttek, ebből elég!

Jöjjön Gerald Ford, aki a szabadság és demokrácia hazájában úgy lett államfő, akárcsak a Magyar Népköztársaságban Dobi István. A túlságosan sikeresnek nem nevezhető rövidke elnöki periódust pedig egészen hihetetlen módon, gond nélkül alul lehetett múlni. Az őt követő mogyorófarmer még nem is volt a legrosszabb, hiszen a 80-as évekkel beköszöntött a Reagan-korszak a hajdan szebb napokat látott Fehér Házba.

Andrássy Gyugyus, Sztójay Dönci, Kádár Janó, Németh Micu

Mindannyian emlékszünk még a világbirodalom ügyeit egy fogalmatlanabb csimpánz agyával és pofájával vivő George W. Bushra.  De valamivel még ez a jellegzetesen neoamerikai államférfi is képes volt felülkerekedni néhány elődjén: volt neki normálisan használt neve. Már az „Ike”-nál is eléggé rezgett a léc, de hogy egy 2-300 milliós ország papíron elsőszámú vezetőjét Jimmy-nek meg Billnek hívják, nem beszélve az olyan alelnökökről, mint Dan, Al, Dick és Joe, az tényleg minden határon túlmegy.

Valami kis méltóságot, mégis! Hát hol vagyunk, a brazilok edzőtáborában?!

Hány Batthyány Lalát meg Lónyay Menyust tudunk összeszámolni a magyar történelemből? Még a jelenkort említve sem lenne elképzelhető, hogy magyar miniszterelnök Joci, Gyugyó, Petya, Fletó, vagy Vitya néven álljon ki saját választópolgárai elé.

A W-t követően, Nobel-békedíjjal beiktatott félig afrikai fekete muszlim elnök nagy előnye volt, hogy a neve a becenevek közül sem lóg ki igazán. Az ő két ciklusának fénypontjai, hogy a kis Bush által letett Szaddámot sikerült az Iszlám Államra becserélnie, továbbá véghezvitt egy olyan egészségügyi reformot, amely a vietnámi háborúhoz mérhetően sikeres lett. Valakiknek biztosan. A kilőtt orosz vadászgépként pottyanó színvonal tendenciáját nézve, egyértelműen Hillary-nek kéne következnie. Ám ha a két part közt élő kockásingesek mégis az ovális irodába küldik Trumpot, és nem derül ki róla olyasmi, mint az 1990 utáni SZDSZ-ről, akkor érdemes lesz kerülnie a kabriókat.

hillary-elnok

About Kurtz ezredes

70 hozzászólás

 1. Major László

  Fantasztikus volt.

 2. Hát, ha valaki tönkrezúzta a feltörekvő nők maradék “ázsióját” –, az Hillary Clinton volt! (Szorosan Merkel asszony megbuggyanása után!)

 3. romanc cuvee

  Mini kozvelemenykutatasombol az derult ki, hogy a minnesotai lutafisk-szagu finnek, kockafeju svedek, kockasinges, kalyhacsoves V10-es pickupokat rotyogtato, orrszivo /majd kopo/, gerzunthajtozo nacok, szakacssapkas szomalok is mind Hillary-val szimpatizaltak. Ami szamomra meglepo volt,h egy Hillary szavazo felhaborodva beszelt a szomalok minnesotaba telepiteserol: “Miert pont a legfeherebb kornyekre kellett oket rakni? …Nalunk az osztalyban csak nemet nevu gyerekek voltak… stb. ” Ennyit a libster/konzerv oldalrol. 😀
  Tobbszor olvasos, es persze orulok,h a szerzok ismet kikerultek – ha csak a cikk kozlesenek idejere is – az ormeny metely fogsagabol.

 4. Néhány hónap után az éles szemű észrevételem: Tök mindegy, ki az USA elnöke.

 5. Thank you for sharing your knowledge and I hope to keep learning and development in the future

 6. pointing to reports from parents in Europe that “their children have had difficulties concentrating, as well as irritability, restlessness and nervousness.” And some social media platforms like Facebook
  https://www.betting33.com

 7. Between seeing patients over video conferencing, teaching psychiatry residents remotely, running an outpatient program for a university and recording episodes of his podcast, Puder’s schedule is packed. But during five-minute gaps in his day — at home, in his office or inside his car — the psychiatrist creates videos for TikTok
  https://www.best373.com

 8. “My goal is to educate and inspire people to take steps toward improving their mental health,” Puder said. “It’s important to meet the public where they’re at and help dispel some of the myths or decrease some of the fears or conspiracies out there as well.”
  https://www.dok222.com

 9. “There’s a value in providing that kind of information and education,” said Lynn Bufka, a licensed clinical psychologist and senior director for practice and research policy at the American Psychological Association. But there’s an important caveat: “When you’re a licensed professional, you need to be really clear you’re not providing specific health-care advice or advising anyone on their specific problems and concerns.”
  https://www.ccclub700.com

 10. While the primary goal may be calling attention to important mental health issues, some therapists also see a business opportunity. Norton said he’s considering ways to monetize his social media presence, for example, by working with brands in the mental health space, or potentially attracting clients for telehealth therapy.
  https://www.hgame75.com

 11. When I read a book I seem to read it with my eyes only, but now and then I come across a passage, perhaps only a phrase, which has a meaning for me, and it becomes part of me.
  https://vrtul.io

 12. My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this info! Thanks! 토토사이트

  • While looking for articles on these topics, I came across this article on the site here.
   As I read your article, I felt like an expert in this field.
   I have several articles on these topics posted on my site.
   Could you please visit my homepage?
   https://totoppower.com

 13. You actually make it seem so easy together with your presentation however I find this topic to be actually one thing which I feel I would by no means understand. Really enjoyed reading through. 카지노사이트

 14. Normally I do not learn article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite nice post. 파워볼

 15. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe
  you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and
  I look forward to your new updates.카지노사이트

 16. https://lampcasino.com

  The presidential election is a very important day. We all have to participate in the election and pick the most important person in the country. But I think negatively about evaluating the president. I think they are equal people like us and not to be criticized. And if you are curious about the U.S. president I wrote on the website, please refer to the link. https://lampcasino.com

 17. Keseruan bermain game slot online sangat sederhana, yaitu menggunakan Game Slot Online Bonus Member Baru untuk bermain di game slot online terpercaya, yang dapat menambah modal permainan dan dengan demikian meningkatkan peluang menang sebanyak mungkin.

 18. If you’re looking for a proven and reliable casino company, this is it. You can enjoy various games such as baccarat, blackjack, roulette, and big wheel safely. https://www.omgqq.com

 19. (구)더킹카지노 후속의 메리트카지노를 이용하시는 분에게 본사에서 제공하는 평일 3% 주말5%의 보너스 쿠폰 외에 카지노쿠팡에서 제공하는 첫 입금 쿠폰과 루징쿠폰 최대 10%를 추가 지급합니다카지노사이트 .

 20. I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post.
  온라인카지노

 21. Thank you for sharing this information. I read your blog and I can’t stop my self to read your full blog. Again Thanks and Best of luck to your next Blog in future.
  온라인카지노

 22. Hard to ignore such an amazing article like this. You really amazed me with your writing talent. Thank you for sharing again.
  스포츠토토

 23. Your blog is really nice. Its sound really good
  온라인카지노

 24. Your post is very interesting to me. Reading was so much fun. I think the reason reading is fun is because it is a post related to that I am interested in. Articles related to 안전놀이터 you are the best. I would like you to write a similar post about !

 25. The Las Vegas-to-Hawaii flights will be on Boeing
  https://www.banslot88.com/ 카지노사이트

 26. The Federal Aviation Administration took MAX jets out of circulation in March 2019 after two deadly crashes
  https://www.cacenter77.com/ 카지노사이트

 27. Rosemary Vassiliadis, director of the Clark County Department of Aviation, noted that Hawaii has “always been a top destination for Las Vegans, as well as Las Vegas for Hawaiians.”

  https://www.cazla33.com/ 카지노사이트

 28. “Travel between two leisure destinations doesn’t always work, but in this case, it really does,” she said.

  https://www.darsim77.com/ 카지노사이트

 29. Vassiliadis said remodeling work has been completed at the airport gates that Southwest uses. She added that the airport will make https://www.cadad77.com/ 카지노사이트

 30. additional adjustments to accommodate more Southwest passengers, the newspaper reported.

  https://www.cadad88.com/ 카지노사이트

 31. During the coronavirus pandemic, airport travel at McCarran has been down by millions of arriving and departing passengers. https://www.caxim77.com/ 카지노사이트

 32. Tourism experts say this has contributed to a slump in the local gaming economy.

  https://www.sans8090.com/ 카지노사이트

 33. However, with the nationwide rollout of vaccinations and stimulus checks, tourism has picked up in Las Vegas
  https://www.mee8090.com/ 카지노사이트

 34. This year, in March, more than 2.5 million arriving and departing passengers used McCarran International Airport, according to the Department of Aviation. https://www.bdoncasino77.com/ 카지노사이트

 35. Simply unadulterated brilliance from you here. I have never expected something not as much as this from you and 먹튀검증 have not confounded me by any reach out of the inventive vitality. I acknowledge you will keep the quality work going on.

 36. Yes i am totally agreed with this article and i just want say that this article is very nice and very informative article.I will make sure to be reading your blog more. You made a good point but I can’t help but wonder for 토토사이트, what about the other side? !!!!!!Thanks

 37. Your information was very useful to me. That’s exactly what I’ve been looking for 메이저토토사이트!

 38. 좋은 정보입니다. 다
  행히 나는 너의 웹사이트를 발견했어
  운에 맡기다 나는 나중에 가장 좋아하는 우리카지노 것으로 저축했어!

 39. Thank you. I see good writing.

 40. A community that provides TOTO betting sites and helpful information.

 41. It’s an awesome blog. I am very fortunate to have found your blog. Thanks for sharing a good article. Please come to my blog. 안전놀이터

 42. 킹카지노

  I happened to read your article, but I read it well thinking it was a good article. I hope everyone lives happily.카지노사이트

 43. Soon they were peppering their text chains with occasional voice notes. Then they were speaking on the phone whenever they could.
  카지노사이트

 44. As they made plans to Skype for the first time, playing on Sara’s mind were the potential consequences of taking this connection to this next level.
  카지노사이트

 45. Sara decided to travel to the UK for vacation. Her family’s from the UK and she has a British passport. If things didn’t work out, she wouldn’t be stranded in another country — she had English family she could visit.
  카지노사이트

 46. But their parents hadn’t grown up with the internet, so they had to come round to the idea that meeting someone online wasn’t an immediate red flag.
  카지노사이트

 47. “When I first told my mum, I cried a lot, because me and my mum are very close. And I think I knew on some level that I would probably — if it worked out — end up moving to Australia. And I think that she knew that straight away as well.”
  카지노사이트

 48. “We were really, really lucky because both sets of our parents were really, really supportive,” says Sara now. “And without both of them being supportive in various ways, there’s no way that we would have been able to I think get me to the other side of the world.”
  카지노사이트

 49. At Singapore Changi’s Duty Free, Sara bought a couple of little gifts for Laura. It was only when she landed at Heathrow that she realized that, in her skittish state, she’d left them in the airplane seat pocket.
  카지노사이트

 50. Meanwhile, Laura was pulling up at the airport after traveling from her home in Reading, west of London, on the bus. It was 5:30 a.m. but she was wide awake, a nervous ball of excitement.
  인터넷카지노

 51. Laura waited for Sara in arrivals, watching a rush of people coming through the gates, and not recognizing Sara among them.
  카지노사이트

 52. 토토사이트 It is a good article and content that makes you feel a lot. It was a great help and I think it is an article that gives useful information and lessons to feel for many people.

 53. I think it would be good for many people to check and refer to these things. 안전놀이터 Please write more good things in the future. I will visit you often.

 54. I think this is good information. If you are very satisfied, it helped a lot. I look forward to writing more good content in the future.먹튀검증

 55. Hello~!
  메이저사이트
  Thank you very much for sharing this article. It helped me a lot and made me feel a lot. Please feel free to share such good information. I will refer to it a lot.

 56. This is a good article I was looking for. I hope that your article has been helpful to many people. We look forward to seeing you more often in the future. Visit my webpage too!먹튀검증

 57. It’s perfect time to make a few plans for the future and it is time to be happy.

 58. I have read this post and if I could I desire to counsel you
  few interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I wish to read even more things about it!

 59. Thanks in support of sharing such a pleasant opinion, post is fastidious,
  thats why i have read it completely

 60. think this is good information. If you are very satisfied, it helped a lot. I look forward to writing more good content and good safe land info for you come my web site 안전놀이터

 61. This is a good article I was looking for. I hope that your article has been helpful to many people. We look forward and good safe land info and nice info for you
  안전놀이터

 62. I appreciate you considering me for this position. I look forward to hearing from you.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük