Ahol karácsonykor sem jobb az élet

Karácsonykor a Magyar Ember jóllakottan, elégedetten, lelkében megnyugodva dől hátra a fotelben, és megérdemelt pihenését tölti családja körében. Ilyenkor ritkán gondolunk a világ szerencsétlen sorsú gyermekeinek tömegére, akik a szent ünnep idején is súlyos megpróbáltatásokkal kénytelenek szembenézni. A germán vidék gyermekei ebben a korban jobbára csak ártatlan lények, akik még nem törtek-zúztak részeg csordákba szerveződve, nem csonkoltak és nem ettek embert, nem önkielégítettek emberi csontokkal, és nem molesztáltak kisgyermeket. Épp ellenkezőleg, sokuk ebben a korban szenvedi el az egész életét meghatározó molesztálást a szüleitől, vagy más felnőttektől. Germániában karácsonyozunk, de nincs ám olyan szerencsétek, hogy megússzátok a fahéjillatú, bécsi adventi sramlival és a műanyagpunccsal. Mélyebbre ereszkedünk, megnézzük Belzebubot otthon.

Nem foglalkozhatunk a karácsonnyal Mikulás, a kedves öreg bácsi nélkül, aki elválaszthatatlanul összefonódott Jézus születésének ünnepével! A gyermekek megajándékozása Szent Miklós hagyományához kötődve egy szép és emberséges népszokás. Olyan szép és emberséges, hogy természetszerűleg erősen zavarja a germánokat. Nálunk Mikulás napján az öreg apóka látja el a gyermekeket – a kétpólusúvá manipulált édességpiac okán – Jacobs-Suchard, vagy Milka termékekkel, karácsonykor pedig Jézuska hoz ajándékot mindenkinek, és az egész házat a szeretet lengi be. Germán körökben a Mikulás alakja egyrészt összemosódott a karácsonyi ajándékozással, és ami szörnyűbb, rendkívül ellenszenves „segítőtársat” is kapott. Ha minket kérdeztek, inkább lennénk spártai gyermekek, mint germánok. Előbbieket csak keményen edzették, és valós kihágásokért időnként megverték őket. Nem állítjuk, hogy ez a legcélszerűbb gyermeknevelési módszer, de legalább nem kellett a verés mellett, nap mint nap lelki megnyomorítással, rettegéssel és aberrált szüleik nemi szervével szembenézniük.

Egy osztrák apukának minden nap karácsony van

Érezze a törődést a gyerek!

Arra most nem is vesztegetnénk több szót, hogy a Dick, Jimmy és Bill nevű elnökök országában Szent Miklós sem úszhatta meg az elnickesedést. Ennél fontosabb, hogy a világtól elzárt, lucskos pincékkel teleépített osztrák völgyekben egy olyan munkatárs csatlakozott hozzá, aki a germán igényeknek megfelelően árnyalja a gyermekek számára csupa szép és jó élményt jelentő ünnepet. Szerintük ugyanis a jó mellé szükség van a rosszra is. Érthetetlen módon, Európa és a világ nem germán részein Krampusz nélkül is kiválóan működik a karácsony. Nekünk viszont volt olyan szerencsétlenségünk, hogy németosztrák szomszéddal vert meg minket a sors, aminél hét török szomszéd is elviselhetőbb lenne. Incesztrák hatásra, sajnos a Magyar Embertől teljesen idegen, lelki rothadást jelképező, ocsmány krampusz épp úgy gyökeret vert nálunk, mint a Magyar Embertől teljesen idegen, lelki rothadást jelképező, ocsmány „magyar” nóta.

Természetesen nem is Ausztria lenne – ahol mindennek van sissisített változata –, ha nem létezne marcipánkrampusz. Ez az éneklő-világító műanyagmikuláshoz társuló, jópofáskodó giccsförmedvény pontosan illeszkedik a magamutogató, alattomos osztrák modorhoz, és már-már elterelné a figyelmet a jelenség valódi arcáról. Abban ugyanakkor már nem vagyunk biztosak, hogy Josef Fritzl unokagyermekei vagy bármelyik osztrák gyermek arcára őszinte mosolyt varázsolnak ezek. Persze azt azért nem merik megtenni, hogy nem mosolyognak neki, hiszen azt az osztrák (germán) gyermeket, aki nem mosolyog, amikor a szülei elvárják, bizony megbüntetik.

Gyere a papához…!

Népszerű családi játék pillanatfelvétele a Salzach völgyéből

Nyugati szomszédaink (a Lajtától Los Angelesig húzódó egész sátáni földbirtokot értve ez alatt) képtelenek fogalmat alkotni a gyereknevelésről pusztán olyan dolgok által, mint a határozott szó, az elfenekelés, esetleg a pofon. A germán felnőttek nem viselik el az önfeledten boldog gyermeki arcot, és hogy a gyerekek önzetlen megajándékozását legalább részben ne szője át a megverésük, kínzásuk, lehetőleg pedofil szexuális töltettel.

Ott, az elfojtott érzelmek aberrált, freudi világában a sunyi sziszegés, a kifinomult testi fenyítéssel aláhúzott megalázás, a zsarolás, a megfélemlítés által nevelődnek a gyermekek és unokák (ezt néha nem is lehet különválasztani), akik majd ugyanígy molesztálják, vagy akár unokagyermekekkel ajándékozzák meg a saját gyereküket.

Vizsgáljuk meg kicsit Krampusz (németből: karmos), vagy ahogy egyes helyeken nevezik, Belsnickel (németből: ütlegelő Mikulás) alakját! Az ünnep alkalmával Mikuláshoz hasonlóan, Krampusznak is az egyik felnőtt öltözött be. Ördögálarc, kiöltött nyelv, ostor, virgács, lánc, fekete bőrszerkó; ez inkább emlékeztet egy Monique Covet filmre, mint a gyerekekről szóló ünnepségre, habár a művésznő hasonló dolgokon esett át rendezői utasításra, mint a germán gyerekek pusztán a germánságuk miatt. Bizonyára nem sokat tévedünk az állítással, hogy a Krampusz–gyermek találkozás valami egészen mást jelent, mint amire a Magyar Ember gondol jóhiszeműen. Valami olyat, aminek semmi köze a Mikuláshoz, és nem csak évente egyszer történt meg. Sajnos Freud lélektorzult népének a felnőtt férfi és felnőtt nő közösülése még segédeszközökkel feldobva sem jelent kielégülést, így aztán a gyermekek felé fordultak – borzalmas gyanúnk szerint ez esetben sem mellőzve a legkülönbözőbb segédeszközöket.

A gyerek akkor jó, ha halálra rémült

Na, de mégiscsak karácsonyi tárgykörű írásról van szó, úgyhogy ne csak a gyerekek perverz megerőszakolásáról legyen szó! Beszéljünk kicsit a rémisztgetésükről is, ami köztudottan remek móka és kikapcsolódás a felnőttek számára! Ja, hogy nem? Akkor a kedves olvasó bizonyára nem osztrák, holland, dán, amerikai, vagy valami hasonló. Krampusz fontos eleme az ijesztő, démoni külső, ami a germánok elképzelése szerint jóvá ijeszti a rossz gyereket. Talán nincs szükség pszichológiai szakvéleményre ezen nevelési módszer értékeléséhez, amely inkább a germán szülők által hangoztatott, elég hanyagul kidolgozott kifogásnak tűnik.

Eszünkbe jutott a macska nagyon hasonló esete az egérrel, amikor egyre csak üldözi rémült áldozatát, amely egy idő után már megváltásnak érezné a halált. Ehelyett reménytelenül menekül az életéért. A tudományos álláspont szerint az izgalomtól felmegy a vércukorszintje, édesebb lesz, finomabb csemegét biztosítva a macskának. A ragadozó macska viszont élvezettel fogyasztja el az üldözés nélkül, váratlanul elkapott verebet, sőt a szintén nem megkergetett tejet, sajtot is. Pontosan tisztában vagyunk hát vele, hogy a macska magát az üldözést, a másik feletti korlátlan hatalom érzését legalább annyira élvezi, mint a cukortól édes egérhús ízét. De a kegyetlenségre hajlamos macskában is van annyi emberség, hogy ezt egy sunnyogva ténykedő, idegen kártevővel teszi, nem pedig a saját kölykével. Ugyanez az emberség hiányzik a germánokból, hiszen ők akárkivel megteszik. A mozikban mindenféle borzasztóan félelmetes sátános-démonos filmekkel ijesztgetik a nézőket, pedig az igazi sátános film A kőszívű ember fiai.

Lopj, garázdálkodj, ölj, és fogd rá a nyuszira manókra!

Josef Fritzl szexuális felvilágosítást tart lányának egy régi családi fényképen, még a pincébe száműzése előtt

Ha már a macskákról volt szó, át is ruccanunk Izlandra, a velejéig rothadt germán lét háborítatlan, vegytiszta kirakatába. Arrafelé tartja magát a hagyomány, hogy mindenkinek kell új ruhát kapnia. Karácsonykor érkezik ugyanis egy különleges fekete macska, amely mindenkit megeszik, aki régi ruhát visel. Ugye, ugye, milyen ravaszul próbálják a sátán fattyai a rossz oldalra átpropagálni szegény macskát, aki – amint előbb is láttuk – sokkal különb lény náluk? Persze megjelenik ebben a történetben a nyomorúságos vidék lakóinak az olyan ritka kincs utáni görcsös vágyakozása is, mint egy új ruha. És ugye sejtjük már, hogy a karácsonykor eltűnt, régi ruhát viselő izlandiakat kik ették meg valójában?

Ez a lakhatatlan szigetország rendkívül kiterjedt karácsonyi hagyományokkal bír. Szinte több szereplője van az ünnephez kapcsolódó mítosznak, mint a sziget életének. Megismerkedünk a Yule legényekkel, a hihetetlenül megnyerő manókkal, akik a kéthetes izlandi karácsony főszereplői. Az izlandiak úgy mondják, arrafelé 13 napon át tart az ajándékozás, noha tudjuk, hogy mindez valójában egyetlen nagyon hosszú, sarkvidéki éjszaka alatt történik. Szóval a 13 napnyi időtartamú, csodás ünnep idején sorra érkeznek ezek az utálatos kis korcsok, akik megkeserítik a háziak életét. Lássuk őket érkezési sorrendben, a tevékenységi körükkel együtt!

December 12.: Stekkjastaur – A kemény műlábával zaklatja az izlandiak maréknyi juhait.
December 13.: Giljagaur – Az alkalmat kilesve belopózik az istállóba, és tejet lop a sovány, szomorú tehén mellől.
December 14.: Stúfur – Ellopja a serpenyőket, hogy megegye a skandináv trópusokról beszerzett árpalisztből sütött, savanyú fekete„kenyér” rajtuk maradt héját.
December 15.: Þvöruseikir – Ellopja az izlandi ínyencfogásokkal összemaszatolt fakanalat, hogy nyalogathassa.
December 16.: Pottasleikir – Ellopja a fazekakból a mennyei maradékfalatokat.
December 17.: Askasleikir – Az ágy alatt rejtőzik, amíg egy óvatlan családtag – a saját túlélését kockáztatva – le nem teszi a földre a tálkáját, mire a kis rohadék meglovasítja azt, a benne lévő szerény táplálékkal együtt.
December 18.: Hurðaskellir – Éjjel csapkodja az ajtókat.
December 19.: Skyrgámur – A skyr nevű kenősajtot ellopó törpe.
December 20.: Bjúgnakrækir – Ellopja a kamrából az Izlandon fellelhető legnagyobb kincset, az import füstölt kolbászt.
December 21.: Gluggagægir – Kukkoló, aki a világ többi kukkolójától eltérően nem szexre, hanem ellopható dolgokra, vélhetően főleg ételre ácsingózik.
December 22.: Gáttaþefur – Hatalmas orrával kiszagolja, és ellopja a karácsonykor, méz és búzaliszt híján, mézeskalács helyett sütött keletlen, száraz lepénykenyeret.
December 23.: Ketrókur – Kampójával ellopja a kamrából a lakható országoktól vett húst.
December 24.: Kertasníkir – Követi a gyerekeket, hogy ellopja tőlük a faggyúból készült, tehát Izlandon ehetőnek számító gyertyát.

Az izlandi Szent Család (katt a nagyobb képért!)

Rajtuk kívül érdemes megismerkedni a büszke szülőkkel is. Grýla a Yule legények édesanyja, egy ronda boszorkány, akit a rossz gyerekek rémisztgetésére találtak ki az izlandi szülők, miszerint elrabolja őket. Leppalúði Grýla férje, aki nem olyan gonosz, mint az asszony, de legalább lusta. Bizonyára a germánok leplezhetetlen irigységét jelképezi a termő országokban élő, a munkába beledöglés nélkül is élelemhez jutó, s ezért lustának bélyegzett emberek iránt. Kicsit hiányoltuk, hogy skandináv rothasztott halat senki sem lop, de azért látható, hogy az izlandiak minden félelme akörül forog, hogy ellopják az ételüket. És ott nem csak a sonka, de a száraz kenyérhéj és a gyertyafaggyú is ételnek számít. Emellett felhívjuk a figyelmet egy másik fontos dologra is. Nálunk a Mikulás csendben lopózik be, hogy ne zavarja meg a család álmát, és ajándékot hoz, nem pedig garázdálkodik, és ellopja amit talál. És legfőképp nem csapkodja az ajtókat, hogy éjjel összeszard magad.

Ha benézünk a mítoszok mögé, ott mindig a mesékbe burkolt valóságot találjuk. Biztosak vagyunk benne, hogy a láthatóan komoly lelki nyavalyákkal küzdő izlandiak képzeletmanói által elkövetett lopások és ijesztgetések már a valósághoz tartoznak. De ha adott egy sziget, ahol csak izlandiak vannak, akkor vajon kik ijesztgették, lopták és ölték meg az izlandiakat karácsony szent ünnepén? Hát képesek lennének ilyen undorító, kicsinyes megoldásokra ezek a remek germánok, akik olyan kiterjedt rajongótáborral rendelkeznek idehaza?

About Gudea enszi

48 hozzászólás

 1. Az ilyen életet veszélyeztető cikkek íróit szankcionálni kéne, pláne olyan kultúrkörben, ahol csak ritkán esznek halat.

 2. Multikulti anno és ma.
  Azé elóvastam, hamá.

 3. Ez a cikk nem jelent már meg korábban?

 4. Magatok szennyesének teregetése is üzlet? Baromkáim?

 5. The article gives me a lot of interesting information about this game. you can visit: to enjoy many new, exciting games.

 6. Természetesen nem is Ausztria lenne – ahol mindennek van sissisített változata –, ha nem létezne marcipánkrampusz. Ez az éneklő-világító műanyagmikuláshoz társuló, jópofáskodó giccsförmedvény pontosan illeszkedik a magamutogató, alattomos osztrák modorhoz, és már-már elterelné a figyelmet a jelenség valódi arcáról. Abban ugyanakkor már nem vagyunk biztosak, hogy Josef Fritzl unokagyermekei vagy bármelyik osztrák gyermek arcára őszinte mosolyt varázsolnak ezek. Persze azt azért nem merik megtenni, hogy nem mosolyognak neki, hiszen azt az osztrák (germán) gyermeket, aki nem mosolyog, amikor a szülei elvárják, bizony megbüntetik.

 7. Great update here unscramble word to all of you thanks for this

 8. Thank you so much admin for uploading such amazing content with us your blog is really helpful for me. wish you all the best for upcoming comments. Very nice blog and articles. I am realy very happy to visit your blog. Now I am found which I actually want.

 9. Jordane Langosh

  I really feel it’s the only time to be good and faithful to our loved one’s and in between intervals to send such love quotes to them is what stands for love. According to bestdissertations reviews, it’s a kind of telling them that there is love in between each other.

 10. The article gives me a lot of interesting information about this game.

 11. Ha benézünk a mítoszok mögé, ott mindig a mesékbe burkolt valóságot találjuk.

 12. I really feel it’s the only time to be good and faithful to our loved one’s and in between intervals to send such love quotes to them is what stands for love. According to bestdissertations reviews, it’s a kind of telling them that there is love in between each other.

 13. The article gives me a lot of interesting information about this game. you can visit: to enjoy many new, exciting games.

 14. Essay writing services have been in great demand amongst students who desire good grades. The companies offering such services guarantee with domain knowledge and expertise. However, students tend to get confused when selecting such services because every company claims to be the best.

 15. Our Chelsea chauffeurs luxury services and uncompromised standards come highly recommended by our clients. Our highly trained and professional and Heathrow chauffeurs strive to provide you with personalised and tailored services that will meet your every need.

 16. It weighs 65 pounds, not heavy but not as light as 110/120 volt models. For safety’s sake, this machine’s electrode stays electrically cold until you pull the trigger. It takes 4- and 8-inch spools. The wide 25 to 210-amp output of this machine welds from 24-gauge sheet metal up to 3/8-inch steel.Best mig welder under 1000

 17. Smart Image was the first to provide an on demand Laundry service and the Greater Norfolk, offering 24 hour Dry Cleaning Service and free pickup and delivery at your convenience.

 18. which moves persistently to the right.

 19. Wendy’s is an American international fast food restaurant chain. It was founded on November 15, 1969 by Dave Thomas, in Columbus, Ohio.

  Wendy’s Breakfast Menu 2022

 20. Maks Romanov

  I love Christmas very much, because it was my first essay that I bought from the authors of the essay (https://bidforwriting.com/paper-help) that was about the holiday of Christmas

 21. Survey TellPizzaHut is open to your input as well as your opinions and concerns. Pizza Hut survey

 22. The Destiny Mastercard provides an opportunity for those with imperfect credit. Pre-qualify for this credit card without hurting your score today!
  https://tractorsinfo.com/destiny-credit-card-login/

 23. Thank you for sharing information …

 24. Pizza Hut Menu Price ; Tandoori Onion (cheese & onion with tandoori sauce). Rs. 149. Rs. 215 ; Spiced Chicken Meatballs (schezwan chicken meatball … https://pizza-hut-menu-prices.info/

 25. all the technical KINGDOM777 solutions and staff we need for 에볼루션 카지노 operators who provide world

 26. This is an excellent post I seen thanks to share it.

 27. Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. bitcoincasino Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.

 28. I saw your article well. You seem to enjoy casino online for some reason. We can help you enjoy more fun. Welcome anytime 🙂

 29. Hello ! I am the one who writes posts on these topics bitcoincasino I would like to write an article based on your article. When can I ask for a review?

 30. When I read an article on this topic, majorsite the first thought was profound and difficult, and I wondered if others could understand.. My site has a discussion board for articles and photos similar to this topic. Could you please visit me when you have time to discuss this topic?

 31. Thank you! But still.. It’s best to write an essay and use english editing services, and then you’ll get the best result. These are my recommendations.

 32. That is your post is very different and good content, articles are always found here
  Autodesk 360 Fusion Prons and Cons

 33. Are you Looking for Core Power Login then check here Core Power Login Official portal. You can also know more about how to reset the Core Power Login password and many more.Visit here: Core Power Login

 34. Westlake Financial Payoff Address – Guys!! If you have no idea about the Westlake financial payoff address overnight?

  Westlake Financial Payoff Address

 35. it looks like a poem and looks good and your post seems really nice i like it and the way you discussing about the christmas in your post is quiet amazing. great post and thanks for sharing.

 36. The finest stickman action game in town, stickman fighter, allows you to channel your inner ninja and prepare for intense combat. Battle against Stickmen, warriors, and other epic Stick Boss duels in a kick, punch, and sword battle to the death. You play to win or you die; losing is not an option.

 37. baccaratcommunity

  Looking at this article, I miss the time when I didn’t wear a mask. baccaratcommunity Hopefully this corona will end soon. My blog is a blog that mainly posts pictures of daily life before Corona and landscapes at that time. If you want to remember that time again, please visit us.

 38. Have you been keeping track of clumsy faults and mistakes produced by your academic writing service? This indicates that their editor does not place much value on editing and upholding a good standard of work. It’s time to look for another US-based online exam writing business with a reputation for producing high-quality work. Top Exam Grades has the expertise and knowledge necessary to guarantee that your thesis submission is error-free.

 39. As I am looking at your writing, casino online I regret being unable to do outdoor activities due to Corona 19, and I miss my old daily life. If you also miss the daily life of those days, would you please visit my site once? My site is a site where I post about photos and daily life when I was free.

 40. I was able to locate what I was looking for.

 41. Seeing that readers have gained a lot from this and thank you for sharing this kind of information with us. Any t-shirt looks great with a vest, especially a leather vest. If you are looking for a cool vest or a trendy vest then this Jax Teller SOA Leather Vest is a fantastic choice for you.

 42. Creating an excellent and simple-to-read blog is a terrific gift you possess. Thank you for bringing this to our attention. I recently purchased this Sandman 2022 Dream Black Trench Coat in order to offer my brother a top quality surprise, and it arrived in the same condition that I expected from this coat, and I highly recommend that you try it.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.