Köcsögválogatott EURO 2016

KöcsögCsodálatos kontinenstornán vagyunk túl, megtört az Irapuato óta tartó magyar átok. Újra van labdarúgó-válogatottunk, önbizalmunk, erőnk, edzőnk, eszünk a futballpályán. Megállt a forgalom a Nagykörúton és az örök károgók közül is csak a legkitartóbb férgek üzemelnek már. Előzőleg a mi, rendkívül fejlettnek hitt képzelőerőnk által se feltételezhető dolgok történtek meg, de tényleg olyasmik, hogy még az örök külföldcsicska Ganxsta Zolee is a magyar válogatott szerelésében feszít a köztévében. Nem lenne azonban teljes az összkép az elmúlt egy hónap zaccának szisztematikus felkutatása, összegyűjtése és bemutatása nélkül. Minden idők egyik legerősebb Eb-jén minden idők egyik legerősebb köcsögválogatottja jött össze. Hihetetlen nevek és csapatok maradtak ki – Pepe és egyetlen olasz nélkül? – de okkal és joggal, a helyettük bekerülők ugyanis hozzáállásukkal, viselkedésükkel, származásukkal, származástalanságukkal, vagy teljesítményüknek alig nevezhető valamivel elérték, hogy nevükkel soha többé ne akarjon találkozni szurkolótáboruk a következő selejtezősorozat kezdőinek összeállításánál.

1 Ciprian Tătăruşanu

during the UEFA EURO 2016 Group A match between Romania and Albania at Stade des Lumieres on June 19, 2016 in Lyon, France.

Az idei Eb nem hozott túl sok kiemelkedően borzalmas kapusteljesítményt, így gondban lettünk volna a poszttal, ha tavaly ősszel Románia nem végez előttünk a selejtezőcsoportban. Szerencsénkre azonban megúszták pótselejtező nélkül, és egyenes kijutásukkal elérték, hogy elsőként utazhattak haza. Ebben a szürke, defenzív, mindenféle kreativitást és bátorságot nélkülöző román válogatottban ennek ellenére nem lett volna valódi egyszemélyes köcsög (most az öltözőben stikában cigiző cserejátékost vegyünk inkább vicces kisszínesnek), ha nincs Ciprian Tătăruşanu! Hazája(?) sportsajtójában a kontinenstorna előtt Van der Sarhoz hasonlították, tekintve, hogy ő is magas. Számunkra kifejezetten megnyugtató dolog, hogy a 15-20 évvel ezelőtti román válogatotthoz képest már nem csak hagikra, petrescukra, chivukra nem telik, de már Stelea vagy Lobonţ egykori helyén is egy ilyen tehetségtelen botsáska szalad alá a közepesen beívelt beadásoknak. A szövetségi kapitány székében a motivációs tréningként ortodox szentképeket csókolgattató, dagadt vén pojáca helyett nemsokára Cristoph Daumot láthatjuk, aki potenciális másodedzőjével, Adrian Mutuval együtt kicsit máshogy próbálja majd felpörgetni ezt az ennél többre nyilván nem hivatott társaságot. Nagy szerencsétek, hogy az első kalapból nem titeket kaptunk, mert most a norvégokhoz hasonlóan törne meg az 1981 óta tartó átok!

2 Aleksandar Dragović

Dragovic3A torna sötét lovai. Akár a végső győzelemre (ezt Ausztriában 2-től 8 évig terjedőért lehet leírni) is van esélyük, de a nyitómeccsen a rohadt magyarokat most már végre biztosan helyükre fogják rakni! Dániel Péter várva-várt kedvenc csapata rögtön az első meccsén megmutatta, mit tud a fontos munkák gastarbeitereknek való kiszervezésében a gyűlölt-imádott nagytestvérhez képest. Persze ne feledjük, hogy a délszláv csapat a rekorderedménnyel záruló selejtezőcsoportban olyan méregerős együtteseket bírt ellentmondást nem tűrően maga mögé utasítani, mint az orosz vagy a svéd. Érthető volt tehát az elvárás a csoport első két helyének valamelyikén való továbbjutásra. Az osztrák munkafelügyelők pusztán azzal nem számoltak, hogy mi van, ha egy szőke néger vezetésével kell majd hátrányból felállnia ennek a néhány válogatott szerb útonállónak. Az eredmény önmagáért beszél. Egy rúgott és négy kapott gól, egyetlen pontocska. Vereség az ősi rivális és biztosan legyőzendő Böse és a botlábú Izland ellen, valamint egykapuzós 0:0 az ő kapujukkal egykapuzó portugálokkal. A joggal várt sikerszéria motorja nem volt más, mint maga Aleksandar Dragović! A nyitómeccs első félidejében olyan sárgát szedett össze, amiért, ha rendesen talál, azonnal pirosat kap. Azonban ez nem szegte kedvét, és a szép egyenesre húzott védősor miatt kapott góljuk után vécészünetnyivel, az ellenfél tizenhatosán teljesen ártatlan helyzetben okosan agyonrúgta hátvédünket, amivel egyszerre annulálta egyenlítésüket és érdemelte ki a végső győzelmet (nem az övékét) biztosan garantáló második sárgáját. Második meccsükön a lelátóról nézhette végig, amint az életéért küzdő Portugália sehogyse bír betalálni a nélküle felálló osztrák védelemnek. Majd eltiltása leteltével azonnal tizenegyest hibázott Izland ellen, ami az ő és csetnik haverjai előrehozott nyaralását jelentette, tippünk szerint a festői Ausztria helyett az Adria valamelyik nemhorvát szegletében.

3 Jérôme Boateng

BoatengUnjuk sokadszorra kijelenteni, hogy pusztán a bőrszínével egyetlen játékos se tudja kiérdemelni a válogatott köcsögökhöz szóló menetrendszerinti behívót. A dolog azonban úgy áll, hogy ha nem vagy teljesen fehér, és egy olyan csapat védősorában kell ellenned, amelynek játékerejéből adódóan a védőmunka oroszlánrésze annyiból állna számodra, hogy az ellenfél 30-35%-os labdabirtoklása közben ne csinálj ordítóan ostoba faszságokat, valószínűleg nem fogod tudni teljesíteni ezt a nyúlfarknyi apróságot. Jérôme Boateng tornáról-tornára mestere az említett minimálkövetelmények negligálásának. Egyszerűen érthetetlen, hogy Joachim Löwöt milyen erő kényszerítheti a sorozatos behívására. Ennyi négert azért csak nem ölhettek meg Namíbiában meg Kamerunban. Még egy átlagos izraeli középhátvéd honosítása és beválogatása is megoldhatja ezt a problémát, ennyire csak nem lehet rugalmatlan ez az érthetetlen erő! Addig is, amíg Mutti Merkel összeszedi minden bátorságát, és letárgyalja Bibivel a boltot, mi élvezettel kéjelgünk majd Jérôme ütemes és koordinált mozgású felugrásain, amelyekkel idén is sikerült meccsben tartania azt az egyébként meglepően normálisan küzdő olasz válogatottat, amely az ostoba kezezéséig csak az óriáskivetítőn látta a németek kapuját. Pech, hogy a végén legalább a büntetőjét nem hibázta el.

4 Gary Cahill

CahillEgyszerűen nem múlhat úgy el kétévente egy nyár, hogy az angol válogatott ne delegálna automatikusan valakit a mindenkori köcsögválogatott kezdőjébe. Régebben látatlanban is David Beckhamé volt ez a megtisztelő poszt, de fájó visszavonulása óta nem igazán tudunk kipécézni senkit, ebből a szürkén és unalmasan kilátástalan csapatból. Idén most tényleg nagyon jó állománnyal érkeznek, csak fáradtak, és kérdéses az edzőjük hozzáértése. Visszaregresszáltunk a középiskolába, vagy mi ez? A Beckham-korszak kezdete, 1998 óta hallgatjuk ezeket. Gondunkat most mégis enyhítette, hogy az angol válogatott elöl csak hagyományosan semmit nem csinált, de hátrább már nem ennyire kívánatos a helyzet! Joe Hart ha nem is egy Tătăruşanu, de magabiztosan hozza azokat a bénázásokat, amelyeket Seaman óta megszokhatott a sokat látott futballszerető. A Wales elleni okos szabadrúgásgólja tanítanivaló volt, de összességében mégse volt annyira csapnivaló a teljesítménye, mint az előtte üzemelni próbáló védelemé. A semmiből beszopott egyenlítőgól egy náluk is rosszabb orosz válogatottól Csank-timeban, egy kibrusztolt győzelem ugyanekkor az angol-B ellen, majd egy 0:0 a papíron erősebb csapatok ellen kizárólag a védekezést megkísérelni merő tótokkal. Nagyon vártuk, hogy az angolok esetleg fel tudják-e venni a versenyt Nikolics Nemanja vagy Böde Dani teljesítményével, ha az izlandiak ügyesen vezetést szereznek az elején. Ehelyett 1:0-ról sikerült benyalniuk egy izlandiaktól megszokott sablonbedobást, majd rögtön utána egy, az izlandiaktól teljesen idegen tiki-takázást. Lehet, hogy Hart kicsit későn vetődött, de tessék megnézni mit csinált előtte Walker, Smalling és Cahill! Utóbbi azzal emelkedett ki a többi közül, hogy mégiscsak 31 éves. Neki kéne itt olyasmit bemutatni, hogy rutin, higgadtság meg vezetőkészség. Ehelyett már két éve a vébén is vállalhatatlanul szar volt.

5 Patrice Evra

EvraBoateng francia megfelelőjének azt az egy mentő körülményt tudjuk felhozni, hogy neki legalább valaha volt olyanja, amit kis eufémizmussal fénykornak nevezhetnénk. Ekkoriban keveredett majdnem tettlegességig fajuló nézeteltérésbe a játékoskijáróban tizenegy fejjel magasabb csapattársával, Patrick Vieirával. Emlékezetes még nyelvészeti összetűzése Luis Suarezzel a „feketécske” kifejezés politikailag inkorrekt voltáról. Mielőtt azonban még visszavonulna, és jogvédőként hazánk összes boltjának polcáról eltüntetné a torok kéményseprőjét, fejébe vette, hogy egyedi búcsút vesz hazája válogatottjától. Minden meccsen csinál egy tizenegyest, vagy valami olyasmit, amiből valamelyik csapattársának jó eséllyel azt kell csinálnia. Fenyegetően antantkék meze miatt eddig csak Kassai Viktor mert méltó partner lenni ebben a játékban, így Evra a legártatlanabb helyzetekben is bátran rúghatja önmagát kézen, vagy a labda nélkül arra ólálkodó támadókat bármin. Nemrég köszönetet mondott jelenlegi klubjának, a Juventusnak, amiért ma is olyan gyors, mint 15 évesen. Legalább tisztában van saját erősségeivel, hiszen nem a szintén nagyjából ugyanannyi eszét emelte ki…

6 Andrij Jarmolenko

yarmolenko_stepanenkoAz EB előtti mókás hírek egyike volt, hogy Andrij Jarmolenko, a Dinamo Kijev nagyszerű csatára kibékült a most éppen nem Donyeckben játszó Sahtar Donyeck középpályásával, Tarasz Sztyepanenkóval. A nézeteltérés tárgya valami kupadöntős affér, és kettejük ukránsági fokának vélt különbözősége volt. Már ekkor dörzsöltük a tenyerünket, hogy nagy dolgok vannak készülőben az ukrán válogatott háza táján, de az elért eredmények minden előzetes várakozásunkat felülmúlták. Öt kapott gól nulla rúgott ellenében, három vereség, és közte olyanok, amelyek még Pintér Attila tulajdon keze munkáját is alulról tudták súrolni. Az Úristen nem megsiratta, amit ezek az északírek ellen műveltek, hanem inkább elverte jéggel picsába az egészet. Nem meglepő, hogy a kilátástalan szenvedés után Jarmolenko váratlanul ismét összeveszett Sztyepanenkóval, nyíltan kifogásolva állítólagos hazafiatlanságát. Ez már önmagában eléggé nagy köcsögség ahhoz, hogy kijárjon érte a csicskalángos, de mi a szűnni nem akaró rosszindulatunk folytán kicsit megkapartuk ezt a vastagnak látszó kék-sárga festékréteget Jarmolenko auráján, és mit gondoltok mit találtunk alatta? Amit régi olvasóink már Adolf Hitlernél vagy Radovan Karadzsicsnál megszokhattak. Andrij Jarmolenko; született: Leningrád, Oroszországi SZSZK.

7 Ronaldo

RonaldoMost jön az a köcsög, akit nyilván már az EB előtt megírtunk. Teljesítményétől függetlenül ugyanis akkora köcsög, hogy bármilyen körülmények közt helye van a köcsögválogatottban. Mostanában valahogy felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint Ronaldo nem is olyan köcsög. Ki van gyúrva, küzd, hajt, profi, világklasszis, adakozik és utálja Izraelt. Teljesen értetlenül állunk ezekhez, amikor ránézünk erre a szedett szemöldökű, epilált hajlatú kisköcsögre, aki külsejéből ítélve a Colosseum küzdőtere helyett inkább valami kőbányai aluljáróba való, hogy szemmel tartsa a járőrök mozgását társai ittapirosholapirosozása közben. Ronaldo egy kurva nagy köcsög. Köcsög a neve, köcsög a kinézete, köcsög a mozgása, köcsög a gólöröme, köcsög a klubja, egyszerűen tényleg mindene köcsög. Nem tud annyit utalni Böjte atyának, hogy ezekből egyetlenegy is érdemben változzon. Eb-t nyertek nélküle? Aha, bennünk valahogy mégis az maradt meg, ahogy megsértődött Izlandra, mert védekezni merészeltek…

8 Marouane Fellaini

FellainiVicces ez a belga válogatott. Minden nagy világverseny előtt egészen úgy tudnak tenni, mint akik tényleg elhiszik, most végre nyerhetnek valamit, hogy aztán a negyeddöntő után mindig halálosan csalódottan kullogjanak haza vissza Belgiumba. Tanácsolnánk nekik, hogy ne higgyenek a világ „legjobb kapusa” meg „legjobb mezőnyjátékosai” büszke címeknek, esetleg azt a FIFA-világranglistát se vegyék véresen komolyan, ahol Románia nemrég a 8. helyen állt. Higgyenek inkább saját magukban, szerezzenek végre egy tökös kapitányt és száműzzék ezt a sok egzotikus zsoldost Molenbeekbe, ahol szabadon dobálhatják kővel a No-Go zónába tévedt óvatlan rendőrautókat. Ezzel szemben az a szomorú igazság, hogy Courtois, De Bruyne, Hazard vagy Mertens egy dekával se hihet jobban Belgiumban, mint a kifogásolható csapatrészeik. Már az első csoportmeccs után látszott, hogy gyakorlatilag a köcsögválogatott teljes középpályája feltölthető lenne a benettonválogatott keretéből, amelyben a hülyére nyírt hajak még véletlenül sem az Istentől adott, őserdei színükben pompáztak. A sportemberi alázat, lemondás és elhivatottság mintapéldányai közül aztán az egyenes kieséses szakasz kellett kitermelje az igazi vezért. Előzetesen csak fejre simán beválogattuk volna az indonéz bagós-nyaktetkós műpunkot, de ő legalább vágott két bombagólt. Marouane Fellaini ellenben arrogáns bohóckodásaival egyértelművé tette választásunkat. Először időhúzó csereként volt pofája lekönyökölni nagyszerű csatárunkat, majd ujjaival mutogatni azt a négyest, amelynek előállításában semmiféle szerepet nem vállalt. A következő meccsen szerencsére korábban jött be, és itt már igen tevékeny részese volt a 3:1-es vereségnek. Aljaskodó talpalásai klubszinten is közismertek voltak, ezért ezek nem okoztak különösebb meglepetést, tizenhatoson belüli megmozdulásai viszont annál inkább. Először teljesen elképedt annak láttán, hogy Robson-Kanu Marouane Fellaini helyett inkább a belga kapu felé fordul, és szerzi meg a vezetést Walesnek. Rögtön ezután a másik kapu előtt fejelt szögletzászlót aranygyapjával olyan helyzetből, amelyet magabiztosan értékesített volna a fénykorában játszó Klausz Laci vagy Sebők Vili is. Kedves belgák! Ne erőltessétek már ezt a kupagyőzelem-micsodát, jó lesz nektek a bonbon, a sör meg a FIFA-világranglista!

9 Roman Sirokov

Generated by IJG JPEG Library

Nagy volt a kísértés, hogy bepréseljünk valakit az angol válogatottból, de egyrészt ők legalább továbbjutottak a csoportból, másrészt az izlandiak ellen bemutatott, hetvenperces, tehetetlenül meddő passzolgatásukban legalább éreztünk valami kétségbeesés-félét, ami elsősorban saját kispadjuk vagy még inkább saját szövetségük felé irányult. A „szbornaja” tagjait ilyesmi láthatóan egyáltalán nem nyomasztotta, és kedélyesen elalibizgették a 270 percnyi semmit. Persze egyáltalán nem csodálkoznánk, ha Vlagyimir Putyin személyes utasítására csak az első meccs előttig volt kötelező versenyben maradniuk. Esetleg szervezett gyilkolóbrigádjaik láttán nekik maguknak se volt kedvük további terrorakciókhoz asszisztálni egy véletlen továbbjutással. Az eredménytelen antifutball motorja pedig a Trefilov-klón edzőjükön kívül a csapat veteránja, Roman Sirokov volt. Amit az orosz válogatott tornáról-tornára bemutat, azért igazán érdemes volt vébérendezést sumákolni 2018-ra. Valahogy el kéne intézni, hogy finn barátaink végre kvalifikáljanak és összekerülhessenek a házigazdával. Jégkorongból már megszokott módon garantált lenne az 1:3, valami csakis erre a célra felhúzott, 20 milliárd eurós kamcsatkai ékszerdobozban.

10 Zlatan Ibrahimović

IbrahimovicÉrdekes, hogy bár a szerb válogatott pontszáma a selejtezősorozatban csupán tavaly szeptemberben ért pozitív tartományba, az ić-végződésű tahók valahogy mégis felülreprezentáltak a kontinenstorna gecijei közt. Öröm az örömünkben, hogy Zlatan ezúttal utoljára. Egyszerűen megunta, hogy megint ő és csakis ő a király, ezért a csapat és a szurkolók egymástapsolását most is inkább kihagyta, mert a három koronát épp akkor kellett egyszerre felhelyeznie saját fejére az öltözőben. Jó, persze-persze, nagyon akart nyerni, meg ilyenek… Ez akkor fog összejönni, ha ötven méterről a saját fejére tudja majd ívelni a labdát, hogy végre bombaerejű csukafejessel küldje azt a hálóba. Most is megpróbálta, most se jött össze. Az orvostudomány egyébként az ilyen vissza-visszatérő próbálkozást pszichopátiás nárcizmusnak definiálja, mi azonban a svéd keret többi tagját elnézve sportszakmai realizmusnak. Ugyan mégis melyiknek passzolt volna? Rajongói számára Ibra teljesítményéhez még egy kis adalék: Arnautović-csal együtt mindketten pontosan ugyanannyi gólt rúgtak, amelyekkel csapatuk ugyanannyi pontot szerzett, ugyanazon a helyen végzett, és ugyanúgy utazott haza. Az ínyenc ibrahimovistáknak pedig egy eredmény a selejtezősorozatból: Svédország–Ausztria 1:4. Még egy a csoportkörből: Ausztria–Magyarország 0:2. A Balkán Bikája biztos nagyon tud focizni. Megnézhetjük ezt esetleg ősszel, ahol Fellaini csapattársaként tevékenykedik majd, Mourinho kezei alatt! Csak ezért visszaszoknánk ismét a rendszeres BL-nézésre, de szerencsére csak ezért pont nem kell.

11 Marko Arnautović

during the UEFA EURO 2016 Group F match between Austria and Hungary at Stade Matmut Atlantique on June 14, 2016 in Bordeaux, France.

A világ bizonyára értetlenül bámult Ausztria Ibrahimović-utánzata láttán, de minket a történelmi tapasztalat okán egyáltalán nem lepett meg az ilyesmi. Marko Arnautović tulajdonképpen a tökéletes esszencia az osztrák zsoldba szegődő szerb martalócok ideáltipikus képéről. 1848-ban a svarcgelbek ilyen pofákkal írattak fel cirilbetűs szövegeket magyar vérrel a fehérre meszelt parasztházaink falára. Aztán ahogy feltűnt az első, szerényen felszerelt és gyengén kiképzett, lelkes egyetemistákból álló honvéd/nemzetőrzászlóalj, szerb barátaink riadtan realizálták, hogy többé nem a fehérnéppel meg lábasjószágokkal állnak szemben. Érthető reakciójuk erre a Homer Simpson módjára tolatás volt valami bűzös nádasba, amit kizárólagos mocsárlakóként csakis ők ismertek a környéken. Marko Arnautović nagyjából ugyanígy tűnt el a játékoskijáróban 0:2 után, de előtte még a bíró háttal állását kihasználva, jól megmutatta a legrúgott és földön fekvő Kádinak, hol lakik a szerbek istene. Ja, és csak hogy világos legyen: A közvélekedéssel ellentétben ez bizony nem a szegény ember Ibrahimovića, hanem az osztrák emberé, aki sok-sok jellemgyenge tulajdonsága mellett kurvára nem szegény. Ezt sikerült összehoznia a tengersok keleti Raiffeisen kintlevőségéből!

Rendfenntartó erők: Franciaország

LütyőAki valaha betette már a lábát Franciaország földjére, bizonyára remekül szórakozott a francia rendőrség, csendőrség és antiterrorista erők előzetes fogadkozásain, hogy most az egyszer tényleg vasszigor és rend lesz a stadionokban és azok körül. Már a tavaly januári kóserboltos kommandósakciójuk alatt is hitetlenkedve néztük, amint a francia fegyveresek válogatott elitje, príma matériája egymáson csetelve-botolva képtelen rendesen felhúzni egy szaros redőnyt, majd a félig felhúzott, legfeljebb kétembernyi helyen egyszerre próbálnak bemenni hetvenketten, közben pedig szakadatlanul tüzelnek bármire, ami mozog vagy áll. Az a csoda, hogy nem lőtték szét egymást meg saját magukat is. Ez a csapat Lütyő most se hazudtolta meg önmagát, és Európa egyik legfutballhuligánabb városában meglepve és tehetetlenül bámulta, ahogy Európa két legfutballhuligánabb nemzetének futballhulligánjai egymásnak esnek. Csak az isteni gondviselésnek és a terroristák buta gyávaságának tudható be, hogy nem történt durva dolog egyik helyszínen se, mert a rendfenntartó erőktől akár egy döglött elefántot is be lehetett volna csempészni a mindig kivétel nélkül szabadon pirózgató ultrák közé. Nagyon várjuk, mit tudnak majd a még ezeknél is sokkal profibban militarista brazilok ilyen téren!

Szurkolótábor: Horvátország

letöltésNa, velük viszont a bevezetővel ellentétben inkább a saját válogatottjuk nem kíván találkozni a továbbiakban. Egészen szürreális, hogy a szurkolótáborok versenyében a mindig stabilan teljesítő, besörözött suttyókat szállító Anglia, illetve a Szpecnaz futballra szakosodott részlege idén kénytelen volt megelégedni a bronz, illetve ezüstköcsöggel. Délnyugati szomszédunknál ugyanis 2:0 után kiemelkedő tehetségek robbantak be Subašić kapuja körül, 2:2-re mentve ezáltal a belszláv rangadót az amúgy teljesen szétesett cseh testvéreikkel. Állítólag a debreceni 0:8-ból már ismerős hajduk-splites „Torcida” tagjai tiltakoztak így saját szövetségük korruptsága (kac-kac) ellen, amit a helyszínen túlerőben levő Dinamo-drukkerek egyből heves ökölcsapásokkal honoráltak. Szerencsére nem zárták ki csapatukat azonnal, így végigélvezhettük, ahogy az Eb legnézhetetlenebb meccsén kúrták el a továbbjutásukat a kilencszázadik percben, valami végre-valahára meghúzott támadásuk lekontrázása után. Szemben az örökké széthúzó magyarokkal, ahol most a svasztikatetkós állatok is kisangyalként viselkedtek, XVI-os szektorosok álltak be simán újpesti zászlók mögé, a horvátok megmutatták, milyen az, ha egy nemzet igazán összefog! Igazán sajnáljuk, hogy nem alakult ki valami polgárháborúvá fajuló dalmát-szlavón ellentét a végére, mert ez az arcoskodásban és pofázásban mindig erős népség 18 éve csinált utoljára valami nézhetőt a futballpályán. Igazság szerint a teljes horvát válogatott, szurkolóival együtt mindig is a bögyünkben volt, de ők most legalább megpróbálták az egészet beborítani jó vastag füsttel, hogy ne kelljen néznünk azt a nagy semmit, amit csapatuk művel rajta. Az pedig, hogy legyőzték a lustaságukról és alulmotiváltságukról ismert spanyol válogatottat, ne legyen már ellenérv. Láttuk, hogy a következő körben mennyit értek a spanyolok, és főleg mennyit értek ők.

A szövetségi kapitány természetszerűleg a tizenkettedik helyre kívánkozott volna, de egyszerűen nem tehettük oda. Az eddig felsoroltak közül mindenki egy utolsó geci, kretén vagy szánalmas, de mindannyian emberek. A köcsögválogatott edzője viszont egy olyan, undorítóan tekergő pondró, hogy csak a többiektől elszeparáltan, mindentől távol mutathatjuk be. Valószínűleg a világ egyik legrosszabb élménye német válogatott labdarúgónak lenni. Csak az erős gyomrúak görgessenek lejjebb, kizárólag saját felelősségre, és lehetőleg ők se evés előtt vagy után!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Tényleg mindent felülmúlóan undorító lesz. Sokkal undorítóbb, mint gondolnátok.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Joachim LöwA jógi, akinek a szaga is valami hasonló lehet, mint amit elképzelünk egy-egy indiai autentikus bölcs fényképét látva. Hozzá sem mennénk közel, ahogy Boateng is a lehető legnagyobb fizikai távolságot tartja tőle. Lehet, hogy van megalázóbb dolog, mint amikor egy néger őszintén undorodik fehér feljebbvalójától, de most hirtelen nem jut eszünkbe ilyen. A saját fingjába, hónaljába, levágott lábkörmébe minden férfi bele-beleszagol olykor ellenőrző jelleggel – otthon, a négy fal között – ám a legtöbb férfi rendszerint megmossa az esetleg bűzlő testrészeket, mielőtt emberek közé megy. Ha pedig erre bármilyen okból nem volt lehetősége, akkor inkább diszkréten igyekszik elkerülni a lebukást, és nem a legszélesebb nyilvánosság előtt vesz szagmintát. Sokak szerint a fikaevő német kapitány trollkodásból csinál évek óta olyasmiket a kamerák kereszttüzében, amiket mások legfeljebb egymagukban, vagy még úgy se, de valószínűleg másról van szó. Nem, Joachim Löw nem is a féreg ember öntudatos Pride-ját adja elő. Ő amellett, hogy a hagyományos nyugat-európai mosdatlanság jeles képviselője, vélhetően a rajongásig önmaga, illetve önmaga termékeinek függője. Elsősorban nem is az a baj, amit csinál, hanem az a homlokráncolással álcázva kisimuló, az élvezetnek lopva behódoló arc, amit vág, miközben a saját, immár szabályos gömböcskévé gyúrt betyárkörtéjét szagolgatja. Akkor érzi magát újra kiegyensúlyozottnak, ha hozzáférhet az önnön teste által megtermelt szmütyihez, amely egyenletesen terül el ágyéktájékon, ám a redőkben felgyülemlik, és ha körömmel megkapirgálja, akkor egy pici tömböcske megragad a csúcsán. Akinek ilyen függősége van, az egy kiéhezettségi szint fölött már a lebukás veszélyével sem törődik. Mint egy titkos cigi első slukkja az iskolai vécében, amit már akkor se vehetnek el tőled, ha ingerülten rádnyit az igazgató. Mint a tikkasztó nyári kánikulában órák óta elképzelt, gyöngyöző korsó sörből kortyolt első korty, amely után a világ többé nem az a pokoli hely, mint előtte volt. Számára önmaga szekrétumai jelentik ezt a cseppnyi oázist az életben, amelyet más szerencsétlen és/vagy jellemgyenge embereknek az alkohol, a kábítószer vagy a nemzeti futballválogatott ellen szurkolás. Kíváncsian találgatjuk, mire számíthatunk még tőle. Esetleg leveszi a cipőjét, és a nagylábujjkörme alatt, elhalt hámsejtekből felhalmozódó, a zoknitól sötétszürkére színeződő, savanyú szagú, kenődő anyagból formáz magának csemegemazsolákat. Vagy meccs közben kiveri, és felnyalja a tenyeréből, hogy semmi se vesszen kárba egy ilyen csodálatos emberből. Nem az a kérdés, hogy mit keres a köcsögválogatott élén, hanem az, hogy mit keres emberek között.

Facebook hozzászólások

About Kurtz ezredes

278 hozzászólás

 1. Sírok. ? Hozta a megszokott igen magas színvonalat.

 2. Ibrahimovic , Ronaldo
  Semmi keresnivalójuk nincs a listán.
  CR egyedül tartotta meccsben Portugáliát ellenünk.
  Ibra meg nem tehet rola h a svédeknel egyedül ő tud focizni.
  A többiek helytálloak főleg Dragovicé tetszik.

 3. Major László

  Elsőre is kiváló, de többször olvasós remek.

 4. Molnár Szabocs

  Tisztelve szeretett Kurtz ezredes!
  Gratulálok a cikkhez, jól leírja a futball mai viszonyait. Ugyanakkor kimarad a cikkből Európa leggyalázatosabb szervezete, ami még az Európai parlament feslettségát is alulról nyaldossa, az UEFA. No to racism, hirdeti negyedóránként fizetett hirdetésben az Eurosporton, miközben európai emberek tucatjait mészárolja le az ISIS. Sebhelyes pofákat mutatva be példaképpen az ifjúságnak. A török álpuccs, a brexit, stb. stb. is megérne egy misét. Előre is várom az elemzéseket. Köszönettel. MSZ

 5. I think this is among the such a lot vital information for me. And i am glad reading your article. But wanna commentary on few normal issues, The site taste is wonderful, the articles is in point of fact excellent : D. Good task, cheers

 6. Really Appreciate this update, can you make it so I get an email every time you write a new update?

 7. Progesterone Website Pills C.O.D. No Prescription Buy Generic Nexium Online viagra Propecia Merck 1 Mg Aciphexwithoutaprescription Canadian Levitra

 8. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog
  and was curious what all is needed to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet savvy so I’m not 100% positive.
  Any tips or advice would be greatly appreciated. Kudos

 9. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 10. Thankyou for helping out, excellent information.

 11. Wonderful site. Plenty of helpful information here. I’m sending it to a few pals ans also sharing in delicious. And of course, thanks to your sweat!

 12. Regards for this post, I am a big fan of this website would like to keep updated.

 13. Great post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very helpful information particularly the last part 🙂 I care for such information much. I was seeking this particular info for a long time. Thank you and best of luck.

 14. Hiya very cool website!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your website and take the feeds additionally?KI’m glad to seek out so many useful info here in the submit, we’d like work out extra strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .

 15. This web page is mostly a walk-by means of for all the info you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely uncover it.

 16. Hey, you used to write wonderful, but the last several posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!

 17. Absolutely written content, Really enjoyed reading through.

 18. Hi there, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

 19. Some truly excellent content on this web site, thank you for contribution. “My salad days, When I was green in judgment.” by William Shakespeare.

 20. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything. However think about if you added some great pictures or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this site could undeniably be one of the most beneficial in its niche. Good blog!

 21. Hi there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 22. You could certainly see your skills in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 23. Cialis E Cortisone Tadacip 20 India Propecia Effects On Women Become Pregnant order cialis online Clomid Consequence Grossesse Multiple

 24. Calvitie Masculine En Ligne Acheter Vrai Tadalis Sx En Ligne propecia diccionario Cialis Generika Bestellen Vanuatu Pharmacy Online Cephalexin With A Chocolate Malt

 25. Definitely believe that that you stated. Your favorite justification seemed to be on the internet the easiest factor to be mindful of. I say to you, I definitely get irked at the same time as other people think about issues that they just do not know about. You controlled to hit the nail upon the highest and also outlined out the whole thing with no need side-effects , other people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 26. Heya! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no back up. Do you have any solutions to protect against hackers?

 27. I’m still learning from you, as I’m trying to reach my goals. I certainly enjoy reading everything that is written on your site.Keep the aarticles coming. I loved it!

 28. I found your weblog site on google and check a few of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. In search of ahead to studying extra from you later on!…

 29. Cialis Migliore cialis Viagra A Paris En Saint Viagra Legal Bestellen Eliferx Cialis

 30. Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

 31. Hey there! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the outstanding work!

 32. I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You’re incredible! Thanks!

 33. Good – I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

 34. Its fantastic as your other content : D, regards for putting up. “Experience is that marvelous thing that enables you to recognize a mistake when you make it again.” by Franklin P. Jones.

 35. I reckon something really special in this website.

 36. You are my aspiration, I possess few web logs and very sporadically run out from post :). “Never mistake motion for action.” by Ernest Hemingway.

 37. fantastic points altogether, you simply gained a new reader. What would you suggest in regards to your post that you made a few days ago? Any positive?

 38. I am also writing to let you understand of the remarkable encounter my wife’s child found viewing your web site. She learned such a lot of details, which included what it’s like to possess a great teaching style to let many more quite simply learn about a number of advanced topics. You actually did more than our desires. Many thanks for imparting such useful, trusted, edifying and as well as unique tips on this topic to Julie.

 39. Good – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

 40. Google Sildenafil Citrate Tablets Where Can I Buy Left Over Clomid Order Viagra No Prescription Online cheap vardenafil 20mg Acheter Viagra En Pharmacie Clomid Anabol

 41. Hey there! I’ve been reading your blog for some time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from New Caney Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic work!

 42. I¦ve read several just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how a lot effort you place to create this type of fantastic informative website.

 43. I have recently started a site, the information you offer on this site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

 44. Hi would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

 45. Levitra Venta Libre Cialis V Viagra Cialis Per Paypal Bezahlen viagra Where To Buy Methotrexate

 46. There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice points in features also.

 47. I appreciate, cause I found exactly what I was looking for. You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

 48. Spot on with this write-up, I truly think this web site needs rather more consideration. I’ll most likely be again to read much more, thanks for that info.

 49. Whats up very cool site!! Man .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your site and take the feeds also?KI’m satisfied to seek out a lot of useful info right here within the post, we’d like develop more techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 50. Some genuinely rattling work on behalf of the owner of this web site, dead great subject matter.

 51. Nice blog here! Also your site a lot up very fast! What host are you using? Can I get your associate hyperlink on your host? I desire my web site loaded up as fast as yours lol

 52. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

 53. Great website! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also.

 54. I?¦ve been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this website. Reading this information So i?¦m happy to exhibit that I have a very just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I such a lot unquestionably will make certain to do not overlook this site and give it a glance on a relentless basis.

 55. Thanks for sharing superb informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just could not come across. What a great web-site.

 56. Real fantastic information can be found on web site.

 57. Awsome post and straight to the point. I am not sure if this is in fact the best place to ask but do you people have any ideea where to hire some professional writers? Thx 🙂

 58. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was curious about your situation; we have developed some nice methods and we are looking to trade solutions with others, why not shoot me an e-mail if interested.

 59. I went over this site and I think you have a lot of good information, saved to my bookmarks (:.

 60. Great line up. We will be linking to this great article on our site. Keep up the good writing.

 61. I am no longer certain the place you are getting your info, however great topic. I needs to spend some time finding out more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this info for my mission.

 62. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it has helped me out loads. I hope to contribute & assist other users like its helped me. Good job.

 63. Pretty! This was a really wonderful post. Thank you for your provided information.

 64. Hey! I could have sworn I’ve been to this website before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 65. Some truly wonderful articles on this site, regards for contribution. “It is not often that someone comes along who is a true friend and a good writer.” by E. B. White.

 66. It’s really a great and helpful piece of info. I’m happy that you simply shared this useful info with us.
  Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 67. Wonderful blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed
  in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Thanks

 68. With every little thing which appears to be building inside this particular subject matter, a significant percentage of viewpoints are very exciting. Nevertheless, I beg your pardon, but I can not give credence to your entire suggestion, all be it exhilarating none the less. It would seem to us that your commentary are generally not totally validated and in actuality you are generally yourself not entirely convinced of your argument. In any event I did appreciate examining it.

 69. Hi there, I log on to your blogs regularly. Your story-telling style is witty,
  keep doing what you’re doing!

 70. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I will definitely return.

 71. Today, while I was at work, my sister stole my iphone and tested
  to see if it can survive a thirty foot drop, just so
  she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.
  I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 72. Hey there! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?

  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked
  hard on. Any tips?

 73. If you would like to improve your knowledge just keep visiting this site and be updated
  with the latest information posted here.

 74. I am regular reader, how are you everybody? This post posted at
  this site is really nice.

 75. It’s in fact very difficult in this full of activity
  life to listen news on Television, therefore I just use internet for that reason, and take the latest information.

 76. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and
  tested to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she
  can be a youtube sensation. My iPad is now broken and
  she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with
  someone!

 77. That is a very good tip especially to those fresh to the blogosphere.
  Brief but very precise info… Thanks for sharing this one.
  A must read post!

 78. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to
  see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My
  apple ipad is now destroyed and she has 83 views.

  I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

 79. Great blog you have here.. It’s hard to find excellent writing like yours these
  days. I really appreciate people like you! Take care!!

 80. There is evidently a lot to realize about this. I feel you made some nice points in features also.

 81. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you?

  Plz respond as I’m looking to construct my own blog and would like
  to find out where u got this from. many thanks

 82. Hi! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
  My weblog looks weird when viewing from my apple iphone.
  I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue.
  If you have any suggestions, please share. Many thanks!

 83. Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wished to mention that I have really loved surfing around your weblog posts. After all I will be subscribing in your feed and I am hoping you write again soon!

 84. Very nice pattern and good subject material, very little else we want : D.

 85. What i don’t realize is if truth be told how you are
  no longer really a lot more neatly-favored than you might be right now.
  You’re so intelligent. You realize therefore
  significantly when it comes to this matter, made
  me in my opinion consider it from so many numerous angles.

  Its like men and women are not interested until it is one thing to do with
  Woman gaga! Your individual stuffs nice. At all times maintain it up!

 86. Pretty! This was an extremely wonderful article.

  Many thanks for supplying this information.

 87. Hi, i think that i saw you visited my website so i came
  to go back the prefer?.I am attempting to to find things to improve my site!I suppose its good enough to
  make use of a few of your ideas!!

 88. Thank you for sharing your info. I really appreciate your efforts and I will
  be waiting for your next write ups thank you once again.

 89. Hi there! I could have sworn I’ve visited your blog before but
  after looking at a few of the articles I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely pleased I found it and I’ll be bookmarking it
  and checking back frequently!

 90. Your method of telling all in this post is actually fastidious, every one be able to easily know it, Thanks a lot.

 91. Hiya very cool web site!! Guy .. Excellent ..
  Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also?
  I am happy to find a lot of helpful information right here in the put up,
  we need develop more strategies on this regard, thank
  you for sharing. . . . . .

 92. Valuable info. Lucky me I found your website by accident, and I’m shocked why this accident didn’t happened earlier! I bookmarked it.

 93. Hey just wanted to give you a brief heads up and
  let you know a few of the images aren’t loading correctly.
  I’m not sure why but I think its a linking issue.
  I’ve tried it in two different web browsers and both
  show the same results.

 94. Have you ever considered about including a little bit more
  than just your articles? I mean, what you say
  is valuable and all. But just imagine if you added some
  great graphics or video clips to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with images and
  videos, this blog could certainly be one of the
  best in its niche. Wonderful blog!

 95. I just like the helpful info you provide on your articles. I will bookmark your weblog and take a look at once more here frequently. I am moderately certain I will be told many new stuff proper here! Good luck for the next!

 96. Hi there, I found your blog via Google whilst searching for a related matter, your web site got here up,
  it looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, simply changed into alert to your weblog through Google, and located that it
  is truly informative. I’m gonna be careful for brussels.
  I will appreciate when you proceed this in future.
  Many other people shall be benefited out of
  your writing. Cheers!

 97. What’s up, just wanted to mention, I loved this post. It was funny.

  Keep on posting!

 98. You can certainly see your enthusiasm in the work you write.
  The world hopes for more passionate writers such as you who
  are not afraid to say how they believe. At all times go
  after your heart.

 99. I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post. They’re very convincing and will certainly work. Still, the posts are too short for novices. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

 100. Aw, this was an extremely nice post. Taking the time and actual effort
  to generate a great article… but what can I say… I
  put things off a lot and never manage to get anything done.

 101. What i don’t understood is in fact how you are now not actually a lot more smartly-appreciated than you may be now. You are very intelligent. You realize therefore considerably with regards to this subject, produced me individually believe it from so many various angles. Its like men and women aren’t interested until it¦s one thing to do with Lady gaga! Your individual stuffs nice. At all times deal with it up!

 102. Whats up very nice web site!! Man .. Beautiful .. Superb ..
  I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally?
  I’m happy to find so many helpful info here
  in the publish, we need develop extra techniques on this regard, thank you for sharing.

  . . . . .

 103. I was looking through some of your posts on this site and I believe this web site is real instructive! Keep on posting.

 104. First off I would like to say superb blog! I had a quick
  question which I’d like to ask if you don’t mind. I was curious to know
  how you center yourself and clear your mind prior
  to writing. I’ve had a difficult time clearing my mind in getting my thoughts out there.
  I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally
  lost just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips?
  Thanks!

 105. Dove Comprare Cialis Sicuro Kamagra 100 Mg Besancon cialis cheapest online prices Keflex Milk

 106. Remarkable! Its genuinely amazing article, I have got
  much clear idea on the topic of from this piece of writing.

 107. This post is in fact a fastidious one it helps new net users, who are wishing for blogging.

 108. Thank you, I have just been looking for information approximately this subject for a while and yours is the best I have found out so far.

  But, what in regards to the bottom line? Are you certain concerning the
  supply?

 109. Thank you for every other great article. The place
  else may just anybody get that type of info in such an ideal means of writing?
  I’ve a presentation subsequent week, and I am at the search for such
  info.

 110. It’s going to be ending of mine day, but before ending I am reading this wonderful piece of
  writing to improve my experience.

 111. Hi, Neat post. There’s an issue with your website in internet explorer, might check this?
  IE still is the marketplace leader and a large part of other people
  will omit your fantastic writing because of this problem.

 112. Hey very cool blog!! Man .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your website and
  take the feeds also? I’m glad to find numerous helpful info right here in the publish, we’d like develop more techniques on this regard, thanks for sharing.

  . . . . .

 113. Right now it seems like Expression Engine is the best blogging platform out there right
  now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

 114. Thanks in favor of sharing such a pleasant opinion, article is pleasant, thats why i
  have read it entirely

 115. WOW just what I was looking for. Came here by searching for download minecraft pc

 116. I like this website because so much useful material on here : D.

 117. Thank you for sharing excellent informations. Your website is so cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a perfect site.

 118. Hi, i think that i saw you visited my website thus i came to “return the favor”.I am trying to find
  things to enhance my web site!I suppose its ok to use some
  of your ideas!!

 119. I really like your writing style, wonderful info, appreciate it for putting up :D. “I hate mankind, for I think myself one of the best of them, and I know how bad I am.” by Joseph Baretti.

 120. Great article. I am dealing with some of
  these issues as well..

 121. It’s impressive that you are getting ideas from this piece of writing as well as from our discussion made at this place.

 122. hey there and thanks on your info – I’ve certainly picked up something new from proper here. I did however experience several technical points the use of this site, as I skilled to reload the site many instances previous to I may get it to load correctly. I have been considering in case your web hosting is OK? Not that I am complaining, however sluggish loading cases instances will often affect your placement in google and can damage your high-quality ranking if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I am including this RSS to my e-mail and can look out for a lot extra of your respective fascinating content. Ensure that you replace this once more soon..

 123. I’m not sure exactly why but this weblog is loading very slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 124. fantastic post, very informative. I ponder why the opposite specialists of this sector don’t realize this. You should continue your writing. I am sure, you’ve a huge readers’ base already!

 125. Canadian No Prescription Cialis Cialis Sans Ordonnance France cialis no prescription Dutasteride Benign Prostatic Hyperplasia Where Can I Buy

 126. For hottest information you have to pay a visit world-wide-web and on the web I found this site as
  a most excellent web page for latest updates.

 127. This website is really a stroll-by for the entire info you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and also you’ll positively uncover it.

 128. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt
  donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed
  to my Google account. I look forward to new updates and will share this website with my Facebook group.
  Chat soon!

 129. Hey there! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to give it a look.
  I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to
  my followers! Wonderful blog and wonderful style
  and design.

 130. Thanks for a marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you are a great author.I will make certain to bookmark your blog and will often come back in the foreseeable future. I want to encourage you to definitely continue your great posts, have a nice evening!

 131. Very nice post. I absolutely appreciate this website. Continue the
  good work!

 132. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep
  it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. Cheers

 133. Wonderful goods from you, man. I’ve bear in mind your stuff prior to and you are
  just extremely excellent. I really like what you have acquired here, really like what you
  are stating and the way in which through which you say it.
  You are making it enjoyable and you continue to take care of
  to stay it wise. I can not wait to read far more from you.
  That is actually a terrific site.

 134. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add
  to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.

  I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and
  was hoping maybe you would have some experience with something like this.

  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy
  reading your blog and I look forward to your new updates.

 135. It is actually a nice and useful piece of info. I’m glad that you shared
  this helpful info with us. Please keep us informed like this.
  Thanks for sharing.

 136. Please let me know if you’re looking for a article writer for
  your weblog. You have some really good articles and I believe I would be
  a good asset. If you ever want to take some
  of the load off, I’d absolutely love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine.

  Please shoot me an email if interested. Kudos!

 137. Perfect piece of work you have done, this site is really cool with fantastic info .

 138. Spot on with this write-up, I truly assume this website wants much more consideration. I’ll probably be once more to learn far more, thanks for that info.

 139. This text is priceless. When can I find out more?

 140. Spot on with this write-up, I actually feel this website needs a lot more
  attention. I’ll probably be returning to see more, thanks for the
  information!

 141. Nice post. I learn one thing more challenging on totally different blogs everyday. It’ll always be stimulating to read content material from different writers and observe slightly something from their store. I’d want to use some with the content material on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll offer you a link on your net blog. Thanks for sharing.

 142. If some one desires to be updated with newest technologies after that he must
  be visit this site and be up to date everyday.

 143. Excellent weblog right here! Additionally your web site so much up very fast!
  What web host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink to your host?
  I desire my site loaded up as fast as yours lol

 144. Hello, Neat post. There’s an issue along with your site in web
  explorer, would test this? IE still is the marketplace leader and a huge section of other people will
  pass over your excellent writing due to this problem.

 145. Good blog! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day!

 146. Thanks for any other great post. The place else may just anyone get that type of
  information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m
  at the search for such information.

 147. I’m gone to say to my little brother, that he should also visit this
  website on regular basis to take updated from most up-to-date information.

 148. you’re actually a just right webmaster. The website loading speed is amazing.
  It sort of feels that you’re doing any unique trick.
  Also, The contents are masterpiece. you have performed a excellent process in this matter!

 149. Hello there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds
  me of my old room mate! He always kept talking
  about this. I will forward this article to him. Pretty sure
  he will have a good read. Thanks for sharing!

 150. Wow, that’s what I was looking for, what a material! present here at this web site, thanks
  admin of this web page.

 151. I read this article fully regarding the resemblance of most up-to-date and preceding
  technologies, it’s awesome article.

 152. Asking questions are genuinely nice thing if you
  are not understanding something entirely, except this post gives good
  understanding even.

 153. Every weekend i used to go to see this web site, for the reason that i want enjoyment, for the reason that this this website conations truly
  fastidious funny material too.

 154. Excellent post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful info particularly the last part 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this particular information for a very long time. Thank you and best of luck.

 155. You ought to take part in a contest for one of the most useful blogs on the web.
  I will recommend this site!

 156. Wonderful work! This is the kind of information that are supposed to be shared around the net. Disgrace on the seek engines for not positioning this submit higher! Come on over and talk over with my site . Thank you =)

 157. Everything posted was very reasonable. But, what about this?
  what if you were to write a killer title? I ain’t saying your information isn’t solid., however
  suppose you added a post title to maybe get people’s attention? I mean Köcsögválogatott
  EURO 2016 – Bezzegnemzetek is kinda plain.
  You could glance at Yahoo’s front page and note how they write post titles to grab people
  to click. You might add a video or a picture or two to get readers
  excited about everything’ve got to say. Just my opinion, it would bring your posts a
  little livelier.

 158. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our
  community. Your web site offered us with useful information to work on. You have
  performed an impressive process and our whole community might be thankful to you.

 159. This is a topic which is close to my heart… Best wishes!
  Exactly where are your contact details though?

 160. Hello I am so delighted I found your web site, I really found you by error, while I was researching on Digg for something else,
  Anyways I am here now and would just like to say kudos
  for a fantastic post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at
  the moment but I have book-marked it and also added in your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the excellent b.

 161. Thanks for every other informative web site. The place else could
  I get that type of information written in such an ideal way?

  I’ve a mission that I am just now operating on, and I’ve been at
  the look out for such information.

 162. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 163. always i used to read smaller articles or reviews which as well clear their motive, and that is
  also happening with this piece of writing which I am reading at this place.

 164. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

 165. I envy your work, thankyou for all the interesting blog posts.

 166. These are actually great ideas in about blogging.
  You have touched some nice points here. Any way keep up wrinting.

 167. This is very interesting, You’re a very skilled
  blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of
  your wonderful post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 168. I blog often and I seriously appreciate your information. The article has really peaked my interest.
  I will take a note of your blog and keep checking for new details about once per week.
  I subscribed to your RSS feed too.

 169. Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad
  and tested to see if it can survive a twenty five foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.
  I know this is completely off topic but I had to
  share it with someone!

 170. Hello there, just became alert to your blog through Google,
  and found that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels.

  I’ll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your
  writing. Cheers!

 171. Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other sites?

  I have a blog based on the same information you discuss and would
  really like to have you share some stories/information. I know
  my visitors would value your work. If you are
  even remotely interested, feel free to send me an email.

 172. Hello, after reading this remarkable piece of writing
  i am also glad to share my know-how here with mates.

 173. Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I will come back once again since i have saved as a
  favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue
  to guide other people.

 174. Superb, what a weblog it is! This blog gives useful facts
  to us, keep it up.

 175. First of all I want to say excellent blog! I had a quick question which I’d like to ask if you
  don’t mind. I was curious to know how you center yourself and clear your
  head prior to writing. I have had a hard time clearing my thoughts in getting my thoughts out there.
  I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes
  are usually lost simply just trying to figure out
  how to begin. Any suggestions or tips? Kudos!

 176. I think this is among the such a lot important information for me. And i’m satisfied studying your article. However wanna statement on few basic issues, The website taste is ideal, the articles is actually great : D. Excellent process, cheers

 177. Fantastic site. A lot of helpful info here. I am sending it to some
  pals ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your effort!

 178. Great info. Lucky me I came across your site by chance (stumbleupon).
  I have book-marked it for later!

 179. Hi, Neat post. There is an issue together with your website
  in web explorer, might check this? IE still is the market leader and a big part of other folks
  will miss your wonderful writing because of this problem.

 180. Useful info. Lucky me I found your web site by accident, and I’m surprised why this twist of fate did not took
  place in advance! I bookmarked it.

 181. I just like the helpful information you provide on your
  articles. I’ll bookmark your blog and check once more right here regularly.
  I am reasonably sure I will be told many new stuff right here!
  Good luck for the next!

 182. you’re in point of fact a excellent webmaster.

  The site loading pace is amazing. It kind of feels that you’re doing any unique trick.
  Also, The contents are masterwork. you have performed a wonderful job
  in this topic!

 183. Hi there, You have done a great job. I’ll definitely digg it and
  personally recommend to my friends. I’m sure
  they’ll be benefited from this site.

 184. Howdy! This blog post could not be written any better!

  Looking at this article reminds me of my previous roommate!
  He always kept preaching about this. I will send this post to him.
  Pretty sure he’ll have a great read. Thanks for sharing!

 185. Do you have any video of that? I’d like to find out more details.

 186. This article will help the internet visitors for creating new
  blog or even a weblog from start to end.

 187. Regards for helping out, great info .

 188. I just couldn’t go away your site prior to suggesting that I actually enjoyed the standard info an individual supply to your guests? Is going to be again frequently to investigate cross-check new posts.

 189. I have been exploring for a little for any high-quality articles or blog posts in this sort of house .
  Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site.
  Studying this info So i am satisfied to convey that I have a very
  good uncanny feeling I discovered just what I needed.
  I most surely will make sure to do not disregard this site and provides it a look on a relentless basis.

 190. It’s an remarkable paragraph for all the online people; they will get benefit from it I am sure.

 191. I believe you have noted some very interesting points, thankyou for the post.

 192. I conceive this site has got some real excellent information for everyone :D. “The public will believe anything, so long as it is not founded on truth.” by Edith Sitwell.

 193. Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and just could not come across. What an ideal web-site.

 194. Good write-up, I’m regular visitor of one’s site, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

 195. Wonderful site. A lot of helpful information here.
  I’m sending it to a few friends ans also sharing in delicious.
  And naturally, thank you for your sweat!

 196. I know this website presents quality dependent articles or reviews and other data, is there any other web page which presents these kinds of information in quality?

 197. Inspiring story there. What happened after? Good luck!

 198. Usually I do not read article on blogs, however
  I would like to say that this write-up very compelled me to take a look at and do so!
  Your writing taste has been surprised me. Thanks, very nice article.

 199. I’m curious to find out what blog system you have been using?
  I’m experiencing some small security issues with my latest blog and I’d like to find something more secure.
  Do you have any solutions?

 200. I loved as much as you will receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.
  nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case
  you shield this increase.

 201. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 202. Howdy! I know this is kinda off topic however
  I’d figured I’d ask. Would you be interested
  in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?
  My blog discusses a lot of the same subjects as yours and I
  think we could greatly benefit from each other. If you might be
  interested feel free to shoot me an e-mail. I look forward to hearing from you!
  Superb blog by the way!

 203. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

 204. Wonderful, what a weblog it is! This blog provides valuable facts to us, keep it
  up.

 205. Hello friends, its fantastic piece of writing regarding
  teachingand completely explained, keep it up all the time.

 206. For the reason that the admin of this site is working, no doubt very shortly
  it will be renowned, due to its quality contents.

 207. It’s awesome in support of me to have a web page, which is helpful in support of my experience.

  thanks admin

 208. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found that it is really informative. I’m going to watch out for brussels. I will appreciate if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 209. I truly appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again

 210. Hey I am so grateful I found your web site, I really found you by accident, while I was
  researching on Yahoo for something else, Nonetheless I
  am here now and would just like to say kudos for a incredible post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to go through it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read more, Please do
  keep up the great work.

 211. Thanks , I have just been searching for information about this subject for
  a long time and yours is the best I’ve came upon so far.

  But, what concerning the conclusion? Are you positive concerning the supply?

 212. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

 213. Just what I was looking for, appreciate it for posting.

 214. Comprar Pastilla Cytotec De Aborto cialis generic Priligy Muy Caro Levitra Comprar En Espana Best Rx Life

 215. Problemas Propecia Amazon Bactroban Cheap Levitra Online viagra Prezzo Cialis Viagra

 216. This post gives clear idea in favor of the new viewers of blogging, that genuinely how to do blogging and site-building.

 217. Nice post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis.
  It’s always exciting to read content from other writers and use
  a little something from other sites.

 218. Priligy Terapia Non Prescritio Prednisone Online Doctor Prescription Adderall kamagra helly 100mg Levitra Costo Farmacia Purchase Levitra Without Prescription Efectos Colaterales Del Viagra

 219. Thanks for finally talking about >Köcsögválogatott EURO 2016 – Bezzegnemzetek <Liked it!

 220. I am regular reader, how are you everybody? This piece of writing posted at this site is genuinely
  good.

 221. It’s an remarkable paragraph for all the web people; they will take benefit from it I am sure.

 222. Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform
  are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a good
  platform.

 223. Thanx for the effort, keep up the good work Great work, I am going to start a small Blog Engine course work using your site I hope you enjoy blogging with the popular BlogEngine.net.Thethoughts you express are really awesome. Hope you will right some more posts.

 224. Heya i am for the first time here. I found this board and I find It truly useful & it
  helped me out much. I hope to give something back and help others like you helped me.

 225. It’s an amazing post designed for all the internet visitors; they will
  take benefit from it I am sure.

 226. I?¦ve recently started a web site, the information you offer on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

 227. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.
  I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your useful info.
  Thanks for the post. I will definitely return.

 228. When some one searches for his necessary thing, therefore he/she needs to be available that in detail, so that thing is
  maintained over here.

 229. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively helpful and it has aided me out loads. I’m hoping to contribute & help other customers like its helped me. Good job.

 230. Pretty! This was an incredibly wonderful article. Many
  thanks for supplying these details.

 231. Incredible story there. What occurred after?
  Thanks!

 232. Whats up this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from
  someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 233. This information is priceless. Where can I find out more?

 234. Hey there! I know this is somewhat off topic but I was wondering if you knew where I could get
  a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as
  yours and I’m having difficulty finding one?
  Thanks a lot!

 235. Great post. I was checking continuously this blog and I’m impressed! Extremely useful information specifically the last part 🙂 I care for such info a lot. I was seeking this particular information for a long time. Thank you and good luck.

 236. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four e-mails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service?
  Many thanks!

 237. Can you tell us more about this? I’d want to find out
  some additional information.

 238. Hi there, There’s no doubt that your web site could be having browser compatibility issues.
  Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues.
  I simply wanted to give you a quick heads up! Besides that,
  excellent blog!

 239. I do not even know how I stopped up here, but I
  assumed this publish was great. I don’t know who
  you’re however certainly you are going to a well-known blogger should you aren’t
  already. Cheers!

 240. I have learn some excellent stuff here. Certainly
  price bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you place to make this kind of
  magnificent informative website.

 241. If you are going for finest contents like me, just visit
  this web page daily for the reason that it offers feature contents, thanks

 242. I could not refrain from commenting. Very well written!

 243. Thanks for helping out, good info. “In case of dissension, never dare to judge till you’ve heard the other side.” by Euripides.

 244. It’s very trouble-free to find out any topic on net as compared to books, as I found this article at this web site.

 245. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great blog like this one nowadays..

 246. Hello, you used to write fantastic, but the last several posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

 247. Hi there! I know this is kinda off topic but I
  was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting fed up of WordPress because I’ve had issues with
  hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 248. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site.
  I’m hoping to check out the same high-grade content by you later on as well.
  In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal blog now 😉

 249. This is a topic that’s near to my heart… Many thanks!
  Exactly where are your contact details though?

 250. You are so cool! I don’t believe I have read through something like this before.
  So wonderful to discover another person with unique thoughts on this topic.
  Really.. thanks for starting this up. This web site is
  one thing that is needed on the web, someone with some originality!

 251. I have recently started a website, the information you provide on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

 252. Its such as you read my thoughts! You seem to know a lot approximately this, like you wrote the
  ebook in it or something. I feel that you can do with some % to force the message home a little bit, but other
  than that, that is great blog. A fantastic read.
  I’ll certainly be back.

 253. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is important and everything.
  But think of if you added some great photos or video clips to give your posts more, “pop”!
  Your content is excellent but with pics and clips, this site could undeniably be one of the best in its niche.
  Amazing blog!

 254. It’s actually a great and helpful piece of info. I’m satisfied that you shared this helpful info with us.

  Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

 255. With havin so much written content do you ever run into any issues of
  plagorism or copyright violation? My website has a lot of unique content I’ve
  either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping
  it up all over the web without my authorization. Do you know any solutions to help reduce
  content from being stolen? I’d genuinely appreciate it.

 256. Some really superb blog posts on this web site, appreciate it for contribution. “For today and its blessings, I owe the world an attitude of gratitude.” by Clarence E. Hodges.

 257. Thanks for sharing excellent informations. Your site is so cool. I’m impressed by the details that you’ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and simply could not come across. What an ideal website.

 258. This piece of writing provides clear idea designed for
  the new users of blogging, that genuinely how
  to do blogging and site-building.

 259. Great wordpress blog here.. It’s hard to find quality writing like yours these days. I really appreciate people like you! take care

 260. Awsome info and right to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you people have any thoughts on where to get some professional writers? Thank you 🙂

 261. hello!,I like your writing very a lot! proportion we keep in touch extra about your post on AOL? I require an expert on this space to solve my problem. Maybe that’s you! Having a look ahead to peer you.

 262. whoah this blog is fantastic i like reading your posts. Stay up the good work! You already know, many persons are searching around for this info, you could help them greatly.

 263. I genuinely enjoy looking through on this site, it has got good posts. “Those who complain most are most to be complained of.” by Matthew Henry.

 264. Magnificent web site. A lot of helpful information here. I am sending it to several friends ans additionally sharing in delicious. And certainly, thank you for your effort!

 265. I’ve read several just right stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you place to make one of these fantastic informative web site.

 266. bir berber bir berbere gel beraber bire berber bir berber
  dukkani acalim demiss
  sonra o berber yok benim gotum kasiniyor demis
  sonra o berber o berberi sikmis
  Instagram porno hikayesi

 267. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I will definitely return.

 268. Thank you, I’ve just been looking for info about this topic for ages and yours is the best I’ve discovered so far. However, what in regards to the bottom line? Are you sure in regards to the source?

 269. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 270. I have not checked in here for some time since I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 271. you will have an awesome blog here! would you like to make some invite posts on my weblog?

 272. Very good written article. It will be valuable to anybody who employess it, as well as me. Keep doing what you are doing – i will definitely read more posts.

 273. I like the efforts you have put in this, thanks for all the great articles.

 274. Real instructive and excellent complex body part of written content, now that’s user pleasant (:.

 275. Yeah bookmaking this wasn’t a risky decision great post! .

 276. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself or did you hire someone to do it
  for you? Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from.

  many thanks

 277. he blog was how do i say it… relevant, finally something that helped me. Thanks

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük