Köcsögválogatott 2018

Nincsen foci világverseny buta barom, elviselhetetlen patkány, iszonyúan balfék és arrogáns féreg játékosok nélkül, akikből remek kezdőtizenegyet lehet összeállítani. A foci csodája, hogy igazi népsportként gond nélkül képes felvonultatni az emberiség söpredékét. Íme a csapat, ahol tényleg a lúzerség a legkisebb bűn.

Kapus

Wilfredo Caballero (ARG) – Az önmaguk és a drukkereik szerint esélyes argentinok már a horvátok elleni meccsnek is az Izland ellen elhullajtott két pontot siratva indultak neki, hogy aztán minden olyan rosszra forduljon nekik, amilyet el se tudtak képzelni. A köcsögválogatott kapusaira jellemző, hogy még a három csoportmeccsen sem tudnak végig szerepelni, mert vagy eltiltják őket, vagy inkább a saját edzőjüknek támad jobb ötlete a kispadról. Caballero pazar gólpasszal kínálta meg a kapuja előtt sertepertélő Rebić-et, ezzel megadva az alaphangot csapata lemészárlásához, és egyúttal magabiztosan kijátszva magát a kezdőcsapatból. Mondjuk az meg már Sampaolit vagy Messit (vagy ki a túró az argentin szövetségi kapitány) minősíti, hogy olyan, harminchat éves kapussal kezd, aki az elmúlt négy évben 26 meccsen játszott a klubjában.

Védők

Aníbal Godoy (PAN) – A közép-amerikai ország történelmi sikert ért el, hiszen először az életben kijutottak egy világbajnokságra, és ott még az első góljukat is meg tudták lőni. Ennél több nem is nagyon volt bennük, eleve nem világos, hogy mi a francot keresnek ilyen országok a világbajnokságon. A Bezzegnemzetek például éktelen hülyeségnek tartja a csak amiatt bevezetendő 48 csapatos vébét, hogy az olaszok meg a hollandok is ott lehessenek, meg még mindenféle afrikai és ázsiai országok, akikért sok pénzt fizetnek João Havelange-nak Sepp Blatternek Gianni Infantinónak a szponzorok, mert még több Ronaldo és Messi mezt lehet ott eladni, ha a hulladék csapatuk is kijut a tornára. Panama ennek a politikának köszönhetően vihette haza a rendkívül izgalmas 2:11-es gólarányát a nulla pontjával együtt. Mi pedig ennek köszönhetően ismertük fel újra a két év alatt a Honvéd stabil kezdőjéig el nem jutó Godoyt, aki okosan, és kicsit sem feltűnően földre birkózta Harry Kane-t a tizenhatoson belül. Igazából ennek ellenére sem vele van itt a fő baj, hanem azzal, aki szerint Panamának ott a helye a világbajnokságon. És még inkább azzal, aki szerint Panamának ott a helye a világtérképen. Ennyi erővel a bősi vízierőmű is lehetne ország.

Gerard Piqué (ESP) – Sokáig Samuel Umtizi volt az esélyes az egyik középső védő posztjára, amiért olyan csodálatosan bután és feleslegesen belenyúlt kézzel a labdába a tizenhatoson belül az ausztrálok elleni csoportmeccsen. Ő azonban tudott javítani, hiszen győztes gólt fejelt a belgák elleni antifoci során, amivel kijátszotta magát a csapatból. Ezzel átadta a helyét Piquének, aki nemcsak magát, hanem egész Spanyolországot képviseli az összeállításban. A vébé előtt nagy esélyesként kezelt spanyolok legalább olyan stratégiai gondolkodási képességet villantottak, mint amikor a 16-17. században megszerezték a világ nemesfém-készletének nagyobb részét, hogy aztán a 19. századra a vagyont elcigánykodva már ismét egy viszonylag szegény ország legyenek. A 2010-es – feltehetően jó sokáig az utolsó – futballsikerük óta nyolc év telt el, de még nem sikerült feldolgozniuk azt a kellemetlen információt, hogy hiába passzolnak ezret, ha közben meg sem próbálnak közelebb jutni a kapuhoz, továbbá azt, hogy ez így nyolc év után már az ellenfeleknek sem tűnik olyan nagyon félelmetesnek. Maga Piqué azzal szorította ki a köcsögválogatottból például Ramost vagy Busquetset, hogy mégiscsak ő kezezte össze azt a végtelenül ostoba tizenegyest, amivel visszahozta a meccsbe az onnan már éppen kilógó ruszkikat, hogy aztán spanyolosan el is vérezzen a csapata. Irány vissza, a régi szép 90-es és 2000-es évekbe!

Jérôme Boateng (GER) – A köcsögválogatott legstabilabb tagja. Már csak az arckifejezéséért és a hajáért is alapból ott lenne a helye a keretben, de ő minden világversenyen megbízhatóan gondoskodik róla, hogy ennél hosszabb indoklást is írhassunk a neve mellé. Rögtön a svédek elleni csoportmeccs elején mindent megtett, hogy a németek maradék esélye is elszálljon a továbbjutásra. Utolsó emberként, hátulról rúgta fel az egyedül kapura törő Berget, ami egy világbajnokságnál prosztóbb helyen is kapásból piros lapot érne, de a lengyel bíró nem vette volna a szívére, hogy a címvédő már a második csoportmeccs után biztosan kiessen. A még sárgát sem kapó Boatenget viszont vitte a vére. A 82. percre összehozta a második, teljesen értelmetlenül, mezőnyben elkövetett suttyóságáért kapott sárga lapját is, és a második kiállítását már a kompromisszumkész spori sem tudta elboronálni. Azt nem lehet mondani, hogy a platinaszőke védő nem dolgozott meg a kiállításáért és az itteni csapattagságáért.

Pepe (POR) – Tegye fel a kezét, aki ismer visszataszítóbb, elviselhetetlenebb védőt ennél a koszos kis importált gettóhercegnél! Az alak, aki mellett Sergio Ramos talpig sportembernek látszik. A foci egyik örökös rákfenéje az alattomos féreg védő, aki folyamatosan szétfaragja, megfélemlíti a legkiemelkedőbb csatárokat, elveszi a kedvüket a játéktól, és mindezt még igazi mélybunkó, konfliktuskereső arcoskodással is megfejeli. A foci másik rákfenéje a fetrengő buzi, aki egy játékon kívüli, haverkodó legyintésre, szöglet előtt labdával lábon rúgásra, netán biztató vállpaskolásra is képes úgy reagálni, mintha éppen gyomron lőtték volna, és nem tudja eldönteni, hogy a buta arcát vagy a bokáját fogja fájdalmasabban. Mintha Gyurcsány Ferencnek lett volna egy náci utcai mozgalma is az MSZP mellett.

Középpályások

Toni Kroos (GER) – A németek úgy érkeztek az első vb-meccsükre Mexikó ellen, mint akik elvárják, hogy egyből adják nekik az idei trófeát is, továbbá a bírótól kezdve mindenki nyalja fényesre az árja seggüket. Ehhez bármiféle szégyenérzet nélkül (csak vicceltünk, a németekből alkatilag hiányzik a szégyenérzetre való képesség, hiszen csak parancsot teljesítenek) bevetették az amúgy éppen általuk leghangosabban cigányozott latin népek focifegyverét, a színészkedő fetrengést is. Kroos még a bírót is majdnem megtaszigálta egy neki nem tetsző ítéletnél, már-már azt várta az ember, hogy letérdepelteti, aztán szenvtelen arccal tarkón lövi, amiért kifelé ítélt szabadrúgást. Úgy viselkedett, mintha 1944. március 19-én lenne a Budai várban, de tévedett, ugyanis Moszkvában volt, az meg nem éppen hagyományos német sikerhelyszín. Mindenesetre a szervezők mulasztásának rójuk fel, hogy a fritzek másik két csoportmeccsét nem Leningrádba Szentpétervárra és Sztálingrádba Volgográdba tették.

Meşut Özil (GER) – A német társadalom most szemforgató módon rájött, hogy Özil és Gündogan nem németek, hanem törökök, és ezért nem tudnak teljes szívvel a német válogatottért focizni az Erdoğannal fényképezkedés mellett. Pedig semmi nem utalt eddig erre, csak a nevük, a származásuk, a nyelvük és az identitásuk. Persze a német társadalom ebből is csak azt fogja levonni, hogy Özil és Gündogan (meg Khedira) köcsögök, és még véletlenül se fogja meglátni benne az általánosságot, hogy történetesen éppen a német válogatott nem német tagjaival adódott ilyen különös, pont a nemzeti identitáshoz kapcsolódó motivációs gondocska. A német társadalomnak ugyanis pont úgy nem erőssége az általánosságok sallangmentes átlátása és őszinte kimondása, ahogy nem erőssége épelméjű kancellár maga fölé emelése. A németek csak azt és csak úgy látják át, amire és ahogy parancsot kaptak.

Granit Xhaka (SUI) – A svájci társadalom most szemforgató módon rájött, hogy Xhaka és Shakiri nem svájciak, hanem albánok, és pont ezért teljes szívvel tudnak örülni, ha góljaikkal sikerül kiejteni az ősi rivális pásztornépet a legdúsabb hegyoldalról. Szerencsére a svájci társadalom jóval aljasabb, sunyibb és körmönfontabb a németnél, ráadásul legbelül azt is sejthetik, hogy önmaguk ugyanolyan mértékben svájciak, mint albán középpályásaik, bosnyák és boszniai horvát és horvát horvát csatáraik, spanyol-chilei és kameruni balhátvédjeik, nigériai és elefántcsontparti belsővédőjük, zöld-foki szigeteki és délszudáni-kongói védekező középpályásaik, nem beszélve természetesen a jugoszláv edzőjükről. Egészen biztosak lehetünk benne, hogy a csendben és megoldatlanul véget ért jugoszláv polgárháború új fejezetét valamelyik festői kis kantonban írják majd, de ennek Xhaka már nem lesz részese, hiszen a zsoldért megtartható Shakiri, Dzsemaili, Behrami trióval ellentétben ő akkor már letekert ablakon kilógatott zászlóval autózik haza a Koszovóval mégiscsak egyesülő, és régi FIFA-szabályokat nagy nemzetközi hátszéllel átfogalmaztató Nagy-Albánia válogatottjába.

Csatárok

Michy Batshuayi (BEL) – A nagyközönség előtti rasszizmus manapság nem kimondottan divat, habár a franciák győzelme után azért – a tagadhatatlan tényeket kihasználva – felszínre bukkant a búvópatak. Valamiért minden világbajnokság és Európa-bajnokság úgy alakul, hogy még ha nem is forognak az ember gondolatai a játékosok bőrszíne körül, jön valami olyan ősbarom, aki önkéntesen felajánlkozik a rasszok közti értelmi különbségek szemléltetésére. A francia győzelem feletti rasszista huhogáson rettegő haladóknak érdemes lenne arra is figyelmet szentelniük, hogy a vébékeretekbe ne kerülhessenek be XIX. század végi angol gyarmati oktatófüzetek lapjairól lelépett szereplők.

View post on imgur.com

Neymar (BRA) – A játékos, aki több időt tölt fekve, mint talpon. Kár azon keseregni, hogy amúgy kiváló focista, húzta magával a brazilokat (igen, egészen a dicső negyeddöntőig), és ha nem lenne ekkora hisztis picsa, akkor akár szerethető is lenne. Ugyanis ekkora hisztis picsa, ez nem is fog megváltozni, és sosem lesz szerethető. Még Rivaldo megdöbbentő 2002-es színészi alakítását is képes feledtetni ez a nyomorult, akinek a válogatottbeli sikereinek felsorolása feltehetően a pályafutása végén is kimerül majd a riói olimpiai bajnoki címben. Valahol mégiscsak igazságos, hogy Giroud még azzal a nézhetetlen teljesítményével is világbajnok lett Neymar helyett.

Harry Kane (ENG) – Először érkeztek nem nyílt, hanem csak titkos esélyesként az angolok, miután először nem a Sun és a Daily Maily szerkesztősége állította össze a világbajnoki keretüket. Csapatként egész jól elműködgettek addig, amíg nem jöttek szembe komolyabb ellenfelek, de az egész annyira felidézhetetenül semmi volt, hogy pár hónap múltán már azon is csodálkozni fogunk, ha valaki megemlíti nekünk, hogy elődöntősök voltak. A gusztustalan angol történelmi szerencse tárgykörébe sorolandó Harry Kane, a vb-történet legsemmilyenebb gólkirálya. Nemhogy ronaldói (az igazira gondolunk) lehengerlő tudás, de még sztojcskovi báj sem volt benne, csak ködös angol szürkeség. Hármat tizenegyesből rúgott, amire talán még Mracskó Mihály is képes lett volna, egyszer meg rárúgták a labdát, és onnan pattant be. De nem ám úgy inzaghisan pattant be róla, hogy legalább szemfülesen jó helyen szotyizott, hanem messze állt a kaputól, csak ordenáré nagy mákja volt. Annyi köze volt ahhoz a gólhoz, mint Montgomery tábornoknak a világháború megnyeréséhez. Ez az ünnepelt csatárzseni emellett magabiztosan hagyta ki pár másodpercen belül kétszer annak a lehetőségét, hogy döntőbe lője a csapatát. Még a gólkirályságot egyetlen jól sikerült meccsel megszerző Oleg Szalenko is sokkal nagyobb durranás volt. És az Európába éppen átigazolt Denílson sem volt túlértékeltebb.

Edző

Lionel Messi és Jorge Sampaoli (ARG) – Az egész vébé talán legjobb bohózatává váltak az argentinok, akik papíron talán mindenkinél erősebb támadórészleggel érkeztek, és egészen az első meccsig esélyesként emlegették őket. A legelvetemültebb Ganxsta Zolik még a második meccsig is. Végül három gólt bírtak összegyötörni a csoportban, és továbbvánszorogtak ugyan, de már ekkor mindenki azon röhögött, hogy ezeket akárki elintézné a nyolcaddöntőben. Már amikor nem azon röhögtünk, hogy ezek még a spanyoloknál is hülyébbek, mert nem is a vb előtt, hanem közben tették jégre palotapuccsal az edzőjüket. Eközben a védőplexit előbb önkívületben összepúderező, majd azon faszt mutogatva átmászni akaró, legvégül a jól végzett munkában megfáradva elszenderedő Maradona elvtárs lett a világbajnokság legnagyobb sztárja, és milyen szerencse, hogy nagy dérrel-dúrral megmutatta magát és a karóráit. Így könnyű volt felidéznünk, hogy még az az argentin csapat sem volt szarabb a mostaninál, amelyik az ő tehetetlenül dúló-fúló, majd csak üveges tekintettel bámuló irányítása mellett szopott ki 0:4-re a bivalyerős németektől a 2010-es vb negyeddöntőjében. Az a csapat legalább támadni tudott, ha már védekezni nem is. Ennek a mostaninak meg annyi volt a szuperképessége, hogy Messi kurva sok pénzt keres a Barcelonában.

Facebook hozzászólások

About Gudea enszi

197 hozzászólás

 1. A labdrugás nem sport, hanem játék. Mint amikor a hülyegyerek kockul az egérrel. Túlfizetett bohócok bohóckodnak a posványban. A szemétdomb Görögország athéni szemétdombjáért meccselő albán és vietkong maffia esete.
  Beszéljünk inkább a lovasíjászatról!

 2. Fábián Ferenc

  Szabó Dezső: Az olimpiász tanulságai. A mester 1936 ban írta, szinte a nyomdafesték friss illatát is éreztem amikor olvastam. Szívem szerint kötelező olvasmánnyá tenném minden sportszerető embernek.

 3. Zsidó buli, zsidó hülyités, hülye zsidók számara” A meccs alatt, a sikkasztás zavartalanul folyik!

 4. Great post. I used to be checking continuously this weblog and I am impressed! Extremely useful info specially the last phase 🙂 I take care of such information a lot. I used to be seeking this certain information for a long time. Thanks and good luck.

 5. Propecia Generico Farmacias Cheap Tadalafil 20mg where to buy cialis online safely Baclofen Generique En Canada

 6. whoah this blog is excellent i really like reading your articles. Stay up the great work! You realize, lots of persons are searching around for this info, you could help them greatly.

 7. I am pleased that I observed this weblog, precisely the right info that I was searching for! .

 8. I like this weblog very much so much fantastic information.

 9. I couldn’t resist commenting

 10. Simply wanna comment on few general things, The website layout is perfect, the content is real good. “Some for renown, on scraps of learning dote, And think they grow immortal as they quote.” by Edward Young.

 11. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any methods to help prevent content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 12. wonderful publish, very informative. I’m wondering why the other specialists of this sector do not notice this. You should proceed your writing. I am confident, you’ve a huge readers’ base already!

 13. Regards for helping out, wonderful information.

 14. Hey there! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 15. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this site. I’m hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing skills has encouraged me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

 16. so much superb info on here, : D.

 17. My brother recommended I may like this website. He was totally right. This put up actually made my day. You cann’t believe simply how a lot time I had spent for this information! Thank you!

 18. American Cialis Distributors viagra Cialis Viagra Combo Pack Cephalexin Experience Where To Purchase Metformin Without Rx

 19. It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

 20. It’s best to take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will advocate this web site!

 21. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. thank you

 22. I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site 🙂

 23. Unquestionably consider that that you said. Your favorite reason seemed to be at the web the simplest factor to take note of. I say to you, I definitely get irked at the same time as other people think about worries that they plainly do not realize about. You managed to hit the nail upon the highest as smartly as outlined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will probably be again to get more. Thank you

 24. Propecia Verschreiben Lassen viagra Does Keflex Cause Constipation In Dogs

 25. You have observed very interesting details! ps decent site.

 26. so much great info on here, : D.

 27. It’s actually a cool and helpful piece of information. I’m happy that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 28. I want to show my admiration for your generosity supporting men and women who should have guidance on this important issue. Your special commitment to passing the message around appeared to be surprisingly insightful and have usually encouraged those like me to arrive at their targets. Your amazing warm and friendly hints and tips signifies a whole lot a person like me and far more to my office workers. Thanks a ton; from everyone of us.

 29. Great wordpress blog here.. It’s hard to find quality writing like yours these days. I really appreciate people like you! take care

 30. As a Newbie, I am permanently exploring online for articles that can benefit me. Thank you

 31. Hi! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to give it a look. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and superb design.

 32. I like this site very much so much excellent information.

 33. I do agree with all the ideas you’ve presented in your post. They are very convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for beginners. Could you please extend them a little from next time? Thanks for the post.

 34. You are a very bright person!

 35. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 36. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between superb usability and appearance. I must say that you’ve done a great job with this. Also, the blog loads super fast for me on Internet explorer. Excellent Blog!

 37. Please let me know if you’re looking for a article writer for your weblog. You have some really good posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Kudos!

 38. I believe this web site contains very great composed written content posts.

 39. This is a topic close to my heart cheers, where are your contact details though?

 40. Propecia Depression Male Pattern Baldness Viagra Pastillas cheap cialis online All Natural Antibiotic Amoxicillin Lithium Without Prescription Priligy Herbal

 41. I¦ll right away clutch your rss feed as I can not to find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please let me understand in order that I may subscribe. Thanks.

 42. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging glance easy. The full look of your site is wonderful, let alone the content!

 43. Yay google is my king aided me to find this great internet site! .

 44. You have noted very interesting details ! ps decent website .

 45. Well I definitely liked studying it. This article offered by you is very useful for good planning.

 46. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 47. Excellent web site. Lots of useful info here. I am sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious. And obviously, thanks to your sweat!

 48. I want reading and I believe this website got some truly utilitarian stuff on it! .

 49. Cialis A Que Edad Cialis 10 Rembourse Acp11 viagra Original Cialis Discount Canadin Drugs Dutasteride Duprost Londonderry

 50. Great blog! Do you have any suggestions for aspiring writers? I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many options out there that I’m totally confused .. Any recommendations? Thanks a lot!

 51. I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site 🙂

 52. It’s actually a cool and useful piece of info. I’m glad that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 53. so much superb information on here, : D.

 54. I?¦m now not positive the place you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or working out more. Thanks for magnificent info I was in search of this info for my mission.

 55. Thanks for another wonderful article. The place else may just anybody get that type of info in such an ideal manner of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m at the look for such info.

 56. Wow that was strange. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say great blog!

 57. Vegetal Vigra vardenafil india bay Generic Isotretinoin Pills Best Website Cheapeast Saturday Delivery Comprar Cialis En Zaragoza Donde Comprar Levitra Espana

 58. Almost all of what you articulate is astonishingly legitimate and that makes me wonder the reason why I hadn’t looked at this in this light before. This article truly did turn the light on for me personally as far as this specific topic goes. Nonetheless there is 1 point I am not too comfortable with so while I try to reconcile that with the actual central theme of the issue, let me see what the rest of the visitors have to point out.Nicely done.

 59. Very interesting info !Perfect just what I was looking for! “To be without some of the things you want is an indispensable part of happiness.” by Bertrand Russell.

 60. Who Makes Zithromax How To Purchase Doxycycline Amoxicillin Enlarged Prostate cialis 40 mg Frontal Hair Loss Propecia

 61. You have noted very interesting details! ps decent web site.

 62. Hello there I am so thrilled I found your weblog, I really found you by mistake, while I was browsing on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thanks a lot for a tremendous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the great work.

 63. Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually know what you are talking about! Bookmarked. Please also visit my site =). We could have a link exchange agreement between us!

 64. Your style is so unique compared to many other people. Thank you for publishing when you have the opportunity,Guess I will just make this bookmarked.2

 65. Howdy! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?

  My blog addresses a lot of the same topics as yours and
  I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to shoot me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 66. Hurrah! Finally I got a blog from where I be capable of actually
  get helpful information concerning my study and knowledge.

 67. I’m not sure exactly why but this weblog is loading very slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a problem on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 68. Everyone loves it when folks get together and share
  opinions. Great blog, keep it up!

 69. There may be noticeably a bundle to learn about this. I assume you made sure nice factors in features also.

 70. Amoxicillin Images online pharmacy Cephalexin 550 For Tooth Pain Forum Cialis 10mg Ou 20mg Generique Amoxicillin Sans Ordonnance Pilule Contraceptive

 71. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely
  donate to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding
  your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will
  talk about this site with my Facebook group. Talk soon!

 72. I’m not sure where you are getting your info, but good topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding
  more. Thanks for magnificent information I was looking for this information for
  my mission.

 73. I was studying some of your blog posts on this internet site and I conceive this web site is very informative ! Continue posting.

 74. hi!,I love your writing so much! proportion we keep up a correspondence extra approximately your post on AOL? I need a specialist on this space to solve my problem. May be that’s you! Having a look ahead to see you.

 75. I’m not sure why but this website is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a problem on my
  end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

 76. I’ll immediately grab your rss feed as I can not to find your email subscription hyperlink or e-newsletter service.

  Do you’ve any? Please allow me understand so that I could subscribe.
  Thanks.

 77. Please let me know if you’re looking for a article writer for your weblog. You have some really good articles and I believe I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like to write some material for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an email if interested. Thanks!

 78. Great web site you’ve got here.. It’s difficult to find good quality writing like yours
  nowadays. I honestly appreciate individuals like you!
  Take care!!

 79. Greetings from Los angeles! I’m bored to tears at
  work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break.
  I love the information you present here and can’t wait to take a look when I get home.
  I’m amazed at how quick your blog loaded on my mobile ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome site!

 80. Wonderful website you have here but I was wanting to know if you knew of any user discussion forums
  that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of group where
  I can get opinions from other knowledgeable people that share the same interest.
  If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

 81. bookmarked!!, I like your website!

 82. Just wish to say your article is as astounding. The clarity in your publish is simply cool and that i can think you are a professional in this subject. Well together with your permission allow me to seize your RSS feed to keep updated with imminent post. Thank you a million and please carry on the gratifying work.

 83. Pretty nice post. I simply stumbled upon your blog and wished to say that I’ve really loved surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I am hoping you write again soon!

 84. hello!,I love your writing so a lot! share we
  communicate more about your post on AOL? I require a specialist on this house to
  unravel my problem. May be that is you! Having a look
  forward to look you.

 85. Can you tell us more about this? I’d care to
  find out some additional information.

 86. I conceive this internet site holds some rattling excellent information for everyone. “I prefer the wicked rather than the foolish. The wicked sometimes rest.” by Alexandre Dumas.

 87. Hello. fantastic job. I did not imagine this. This is a splendid story. Thanks!

 88. What i do not understood is in truth how you’re now not actually a lot more neatly-preferred than you might be
  right now. You’re so intelligent. You know thus
  considerably when it comes to this topic, made me individually imagine it from numerous varied angles.
  Its like women and men aren’t fascinated unless
  it is something to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great.
  Always take care of it up!

 89. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now
  each time a comment is added I get several
  emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that
  service? Thank you!

 90. I like what you guys tend to be up too. This sort of clever work and coverage!
  Keep up the good works guys I’ve included you guys to our blogroll.

 91. You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this site!

 92. There’s certainly a lot to find out about this topic.
  I love all the points you made.

 93. I am now not positive the place you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time finding out much more or understanding more. Thanks for excellent information I used to be searching for this info for my mission.

 94. I like this web blog very much, Its a very nice spot to read and receive information.

 95. I like this weblog very much so much fantastic info .

 96. Enjoyed looking through this, very good stuff, regards. “Curiosity killed the cat, but for a while I was a suspect.” by Steven Wright.

 97. Hi, I do think this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉
  I may return yet again since i have bookmarked it. Money and
  freedom is the best way to change, may you be rich and
  continue to help other people.

 98. I enjoy, cause I discovered just what I was having a
  look for. You have ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you
  man. Have a nice day. Bye

 99. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thanks, I’ll try and check back more frequently. How frequently you update your site?

 100. Im not sure the place you’re getting your information, but good topic. I must spend some time finding out much more or understanding more. Thanks for magnificent info I used to be on the lookout for this information for my mission.

 101. Keep functioning ,remarkable job!

 102. What i don’t understood is in fact how you are no longer really much more smartly-liked than you may be now. You’re very intelligent. You understand thus considerably in terms of this topic, produced me individually imagine it from numerous varied angles. Its like women and men don’t seem to be interested except it is one thing to do with Woman gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

 103. Hello! I understand this is somewhat off-topic but I
  had to ask. Does managing a well-established blog like yours
  take a massive amount work? I am brand new to running a blog but I do write in my journal every day.
  I’d like to start a blog so I can easily share my personal experience and feelings online.
  Please let me know if you have any recommendations or tips for new aspiring bloggers.
  Thankyou!

 104. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now
  each time a comment is added I get three emails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service?
  Thanks!

 105. What’s up to all, how is all, I think every one is
  getting more from this web site, and your views are pleasant in favor of new viewers.

 106. Thanks for a marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you happen to be
  a great author.I will make sure to bookmark your blog and will come back sometime
  soon. I want to encourage that you continue your great work, have a nice day!

 107. I’ve been surfing online greater than 3 hours nowadays, yet I never discovered any interesting article like yours. It’s pretty price enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will probably be much more helpful than ever before. “Nothing will come of nothing.” by William Shakespeare.

 108. Viagra Tablet Price Generic Flagyl In Hialeah where to buy cialis online safely Spedizioni Cialis In Italia

 109. Hi my friend! I want to say that this article is amazing, nice written and include almost all important
  infos. I would like to see extra posts like this .

 110. naturally like your web-site but you need to check the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I will definitely come back again.

 111. Hello my friend! I wish to say that this article is awesome, nice written and include almost all important infos. I’d like to see more posts like this.

 112. Can I simply say what a relief to discover somebody who truly understands what
  they are discussing on the web. You actually understand how to
  bring a problem to light and make it important.
  More and more people must look at this and understand this side
  of your story. I was surprised you aren’t more popular since you definitely
  possess the gift.

 113. The other day, while I was at work, my sister stole my
  apple ipad and tested to see if it can survive a thirty foot drop,
  just so she can be a youtube sensation. My iPad
  is now destroyed and she has 83 views. I know
  this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 114. I like this blog very much, Its a real nice spot to read and find info . “The superior man is modest in his speech, but exceeds in his actions.” by Confucius.

 115. It’s very easy to find out any matter on web as compared to textbooks, as I found this paragraph at this site.

 116. Appreciate the recommendation. Will try it out.

 117. Greate post. Keep posting such kind of info on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hello there, You’ve done an excellent job. I’ll definitely digg it
  and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from
  this site.

 118. You need to participate in a contest for top-of-the-line blogs on the web. I will recommend this site!

 119. Hello, I enjoy reading all of your article. I like to write a little comment to
  support you.

 120. I do not know whether it’s just me or if perhaps everybody
  else encountering issues with your blog. It appears as if some of the written text within your
  posts are running off the screen. Can somebody else please provide feedback and let me know if this
  is happening to them as well? This may be a problem with my
  web browser because I’ve had this happen before.
  Cheers

 121. Hi there i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this paragraph i thought i could also create comment
  due to this good post.

 122. I constantly spent my half an hour to read this website’s content all the time along with a
  mug of coffee.

 123. I do agree with all of the concepts you’ve presented in your post. They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are too quick for novices. Could you please prolong them a little from subsequent time? Thanks for the post.

 124. Good V I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

 125. Having read this I thought it was really
  enlightening. I appreciate you taking the time and effort to put this informative article together.
  I once again find myself spending a significant amount of time both reading and leaving comments.

  But so what, it was still worthwhile!

 126. It’s going to be ending of mine day, however before finish I am reading this wonderful post to increase my know-how.

 127. When I originally left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on whenever a comment is added I recieve 4 emails with the exact same comment. Perhaps there is a means you can remove me from that service? Thank you!

 128. Please let me know if you’re looking for a article writer for your site.

  You have some really good articles and I feel I would be a good asset.

  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely
  love to write some material for your blog
  in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested.
  Thanks!

 129. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account
  it. Look advanced to more added agreeable from you! By
  the way, how could we communicate?

 130. Whats Going down i’m new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and it has aided me out loads. I hope to contribute & aid other customers like its aided me. Great job.

 131. This article gives clear idea in support of the new users of blogging, that genuinely how
  to do blogging and site-building.

 132. This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere.
  Short but very accurate information… Many
  thanks for sharing this one. A must read post!

 133. If some one desires to be updated with hottest technologies therefore
  he must be visit this website and be up to date daily.

 134. It’s going to be end of mine day, except before ending I am reading this fantastic post
  to increase my know-how.

 135. I too think thus, perfectly written post! .

 136. We absolutely love your blog and find a lot of your post’s to be what precisely I’m looking for. Does one offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on some of the subjects you write concerning here. Again, awesome website!

 137. Hi! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to take a look.
  I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers!
  Wonderful blog and excellent style and design.

 138. Very soon this web site will be famous among all blog people,
  due to it’s good posts

 139. Zithromax Website Levitra Forum Salute cialis 5 mg Onlinepharmacy24 Vendita Viagra Generico In Italia Priligy Dapoxetine Review

 140. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.

 141. I truly love your site.. Excellent colors & theme.

  Did you develop this website yourself? Please reply
  back as I’m attempting to create my own website and want to find out where you
  got this from or what the theme is called. Thank you!

 142. You are a very smart individual!

 143. Hey! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

 144. F*ckin’ tremendous issues here. I’m very happy to see your post. Thanks a lot and i’m taking a look forward to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 145. Hello! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thank you for sharing!

 146. It is in reality a great and useful piece of information. I’m satisfied that you just shared this helpful information with us.
  Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 147. I enjoy your opinion on this subject and look forward to upcoming posts and comments here at bezzegnemzetek.pestisracok.hu. Thanks!

 148. Pretty nice post. I simply stumbled upon your blog and wanted
  to say that I have truly enjoyed surfing around your blog posts.

  After all I’ll be subscribing on your rss feed and I hope you write again very soon!

 149. It’s good to see this information in your post, i was looking the same but there was not any proper resource, thanx now i have the link which i was looking for my research.

 150. Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

 151. Some really superb posts on this web site, thanks for contribution.

 152. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any
  widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like
  this for quite some time and was hoping maybe you would have
  some experience with something like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your
  new updates.

 153. Hello! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My site covers a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

 154. Hello my family member! I wish to say that this post is amazing, nice written and come with almost all vital infos. I?¦d like to see more posts like this .

 155. Cialis Schwul Propecia Rapid Heart Beat tadalafil cialis from india Kamagra 100 Mg

 156. Nice blog right here! Also your site so much up fast!

  What host are you the usage of? Can I get your affiliate link for your host?
  I want my site loaded up as quickly as yours lol

 157. Thank you for sharing with us, I believe this website really stands out : D.

 158. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am
  going through troubles with your RSS. I don’t know the reason why I can’t
  subscribe to it. Is there anyone else getting similar RSS problems?
  Anybody who knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

 159. Utterly indited content material, regards for information .

 160. Heya! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no back up.
  Do you have any solutions to protect against hackers?

 161. I have been reading out some of your stories and i must say clever stuff. I will make sure to bookmark your site.

 162. Thanks to my father who stated to me on the topic of this webpage,
  this web site is genuinely remarkable.

 163. you are truly a just right webmaster. The site loading pace is incredible. It kind of feels that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece. you have performed a wonderful process in this matter!

 164. After checking out a number of the articles on your site, I honestly appreciate your technique of writing a
  blog. I book-marked it to my bookmark site list and will be checking
  back in the near future. Take a look at my website as well and let me know your opinion.

 165. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Studying this information So i¦m satisfied to express that I have an incredibly excellent uncanny feeling I came upon just what I needed. I so much surely will make certain to do not forget this website and give it a glance on a continuing basis.

 166. Hey there I am so glad I found your site, I really found you by
  mistake, while I was browsing on Aol for something else,
  Anyways I am here now and would just like to say cheers for a marvelous post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the
  moment but I have book-marked it and also added in your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great work.

 167. Hi there very nice site!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your website and take the feeds additionally…I’m satisfied to search out a lot of helpful info here within the submit, we’d like work out more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 168. Great awesome things here. I am very satisfied to peer your article. Thanks so much and i am taking a look forward to contact you. Will you please drop me a mail?

 169. Agen Judi Bola Terbaik dan situs judi online terpercaya ialah http://lithiummining.org/ yang telah menjadi tempat bermain judi online online populer dan kepercayaan pecinta judi online di Indonesia yang selalu menghadirkan pelayanan terbaik dan juga keuntungan besar

 170. This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen

 171. Does your blog have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to shoot you an email.
  I’ve got some suggestions for your blog you might be interested in hearing.

  Either way, great website and I look forward to seeing it grow
  over time.

 172. This web site is really a stroll-by means of for all of the data you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and also you’ll definitely uncover it.

 173. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and web and this is really frustrating. A good blog with interesting content, this is what I need. Thanks for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 174. Hi! I’ve been following your website for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Kingwood Texas! Just wanted to say keep up the great work!

 175. I needed to thank you for this wonderful read!! I absolutely enjoyed every bit of it.
  I have you bookmarked to check out new things you post…

 176. I truly appreciate this post. I¦ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again

 177. Very interesting info !Perfect just what I was searching for! “It’s not the having, its the getting.” by Elizabeth Taylor.

 178. Great tremendous things here. I am very happy to look your post. Thanks so much and i’m having a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

 179. Great ?V I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

 180. You are my inhalation, I own few web logs and infrequently run out from to brand.

 181. so much excellent information on here, : D.

 182. Greetings from Carolina! I’m bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I love the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, superb site!

 183. I’ve been surfing online more than 3 hours these days, but I by no means discovered any interesting article like yours. It is pretty price sufficient for me. In my view, if all website owners and bloggers made excellent content as you did, the internet will probably be much more helpful than ever before. “Wherever they burn books, they will also, in the end, burn people.” by Heinrich Heine.

 184. F*ckin’ awesome things here. I am very glad to see your article. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you please drop me a mail?

 185. Great work! This is the type of information that should be shared around the internet. Shame on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my website . Thanks =)

 186. I like this post, enjoyed this one regards for posting. “To affect the quality of the day that is the art of life.” by Henry David Thoreau.

 187. What i do not realize is actually how you are not actually much more well-liked than you may be right now. You are so intelligent. You realize thus significantly relating to this subject, made me personally consider it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it’s one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. Always maintain it up!

 188. Aw, this was a very nice post. Taking the time and actual effort to produce a very good
  article… but what can I say… I procrastinate a lot and never
  seem to get nearly anything done.

 189. This is my first time pay a visit at here and i am truly pleassant
  to read all at one place.

 190. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 191. I enjoy the efforts you have put in this, thank you for all the great content.

 192. Keep up the fantastic work, I read few blog posts on this internet site and I conceive that your weblog is very interesting and has got lots of wonderful information.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük