Köcsögválogatott 2018

Nincsen foci világverseny buta barom, elviselhetetlen patkány, iszonyúan balfék és arrogáns féreg játékosok nélkül, akikből remek kezdőtizenegyet lehet összeállítani. A foci csodája, hogy igazi népsportként gond nélkül képes felvonultatni az emberiség söpredékét. Íme a csapat, ahol tényleg a lúzerség a legkisebb bűn.

Kapus

Wilfredo Caballero (ARG) – Az önmaguk és a drukkereik szerint esélyes argentinok már a horvátok elleni meccsnek is az Izland ellen elhullajtott két pontot siratva indultak neki, hogy aztán minden olyan rosszra forduljon nekik, amilyet el se tudtak képzelni. A köcsögválogatott kapusaira jellemző, hogy még a három csoportmeccsen sem tudnak végig szerepelni, mert vagy eltiltják őket, vagy inkább a saját edzőjüknek támad jobb ötlete a kispadról. Caballero pazar gólpasszal kínálta meg a kapuja előtt sertepertélő Rebić-et, ezzel megadva az alaphangot csapata lemészárlásához, és egyúttal magabiztosan kijátszva magát a kezdőcsapatból. Mondjuk az meg már Sampaolit vagy Messit (vagy ki a túró az argentin szövetségi kapitány) minősíti, hogy olyan, harminchat éves kapussal kezd, aki az elmúlt négy évben 26 meccsen játszott a klubjában.

Védők

Aníbal Godoy (PAN) – A közép-amerikai ország történelmi sikert ért el, hiszen először az életben kijutottak egy világbajnokságra, és ott még az első góljukat is meg tudták lőni. Ennél több nem is nagyon volt bennük, eleve nem világos, hogy mi a francot keresnek ilyen országok a világbajnokságon. A Bezzegnemzetek például éktelen hülyeségnek tartja a csak amiatt bevezetendő 48 csapatos vébét, hogy az olaszok meg a hollandok is ott lehessenek, meg még mindenféle afrikai és ázsiai országok, akikért sok pénzt fizetnek João Havelange-nak Sepp Blatternek Gianni Infantinónak a szponzorok, mert még több Ronaldo és Messi mezt lehet ott eladni, ha a hulladék csapatuk is kijut a tornára. Panama ennek a politikának köszönhetően vihette haza a rendkívül izgalmas 2:11-es gólarányát a nulla pontjával együtt. Mi pedig ennek köszönhetően ismertük fel újra a két év alatt a Honvéd stabil kezdőjéig el nem jutó Godoyt, aki okosan, és kicsit sem feltűnően földre birkózta Harry Kane-t a tizenhatoson belül. Igazából ennek ellenére sem vele van itt a fő baj, hanem azzal, aki szerint Panamának ott a helye a világbajnokságon. És még inkább azzal, aki szerint Panamának ott a helye a világtérképen. Ennyi erővel a bősi vízierőmű is lehetne ország.

Gerard Piqué (ESP) – Sokáig Samuel Umtizi volt az esélyes az egyik középső védő posztjára, amiért olyan csodálatosan bután és feleslegesen belenyúlt kézzel a labdába a tizenhatoson belül az ausztrálok elleni csoportmeccsen. Ő azonban tudott javítani, hiszen győztes gólt fejelt a belgák elleni antifoci során, amivel kijátszotta magát a csapatból. Ezzel átadta a helyét Piquének, aki nemcsak magát, hanem egész Spanyolországot képviseli az összeállításban. A vébé előtt nagy esélyesként kezelt spanyolok legalább olyan stratégiai gondolkodási képességet villantottak, mint amikor a 16-17. században megszerezték a világ nemesfém-készletének nagyobb részét, hogy aztán a 19. századra a vagyont elcigánykodva már ismét egy viszonylag szegény ország legyenek. A 2010-es – feltehetően jó sokáig az utolsó – futballsikerük óta nyolc év telt el, de még nem sikerült feldolgozniuk azt a kellemetlen információt, hogy hiába passzolnak ezret, ha közben meg sem próbálnak közelebb jutni a kapuhoz, továbbá azt, hogy ez így nyolc év után már az ellenfeleknek sem tűnik olyan nagyon félelmetesnek. Maga Piqué azzal szorította ki a köcsögválogatottból például Ramost vagy Busquetset, hogy mégiscsak ő kezezte össze azt a végtelenül ostoba tizenegyest, amivel visszahozta a meccsbe az onnan már éppen kilógó ruszkikat, hogy aztán spanyolosan el is vérezzen a csapata. Irány vissza, a régi szép 90-es és 2000-es évekbe!

Jérôme Boateng (GER) – A köcsögválogatott legstabilabb tagja. Már csak az arckifejezéséért és a hajáért is alapból ott lenne a helye a keretben, de ő minden világversenyen megbízhatóan gondoskodik róla, hogy ennél hosszabb indoklást is írhassunk a neve mellé. Rögtön a svédek elleni csoportmeccs elején mindent megtett, hogy a németek maradék esélye is elszálljon a továbbjutásra. Utolsó emberként, hátulról rúgta fel az egyedül kapura törő Berget, ami egy világbajnokságnál prosztóbb helyen is kapásból piros lapot érne, de a lengyel bíró nem vette volna a szívére, hogy a címvédő már a második csoportmeccs után biztosan kiessen. A még sárgát sem kapó Boatenget viszont vitte a vére. A 82. percre összehozta a második, teljesen értelmetlenül, mezőnyben elkövetett suttyóságáért kapott sárga lapját is, és a második kiállítását már a kompromisszumkész spori sem tudta elboronálni. Azt nem lehet mondani, hogy a platinaszőke védő nem dolgozott meg a kiállításáért és az itteni csapattagságáért.

Pepe (POR) – Tegye fel a kezét, aki ismer visszataszítóbb, elviselhetetlenebb védőt ennél a koszos kis importált gettóhercegnél! Az alak, aki mellett Sergio Ramos talpig sportembernek látszik. A foci egyik örökös rákfenéje az alattomos féreg védő, aki folyamatosan szétfaragja, megfélemlíti a legkiemelkedőbb csatárokat, elveszi a kedvüket a játéktól, és mindezt még igazi mélybunkó, konfliktuskereső arcoskodással is megfejeli. A foci másik rákfenéje a fetrengő buzi, aki egy játékon kívüli, haverkodó legyintésre, szöglet előtt labdával lábon rúgásra, netán biztató vállpaskolásra is képes úgy reagálni, mintha éppen gyomron lőtték volna, és nem tudja eldönteni, hogy a buta arcát vagy a bokáját fogja fájdalmasabban. Mintha Gyurcsány Ferencnek lett volna egy náci utcai mozgalma is az MSZP mellett.

Középpályások

Toni Kroos (GER) – A németek úgy érkeztek az első vb-meccsükre Mexikó ellen, mint akik elvárják, hogy egyből adják nekik az idei trófeát is, továbbá a bírótól kezdve mindenki nyalja fényesre az árja seggüket. Ehhez bármiféle szégyenérzet nélkül (csak vicceltünk, a németekből alkatilag hiányzik a szégyenérzetre való képesség, hiszen csak parancsot teljesítenek) bevetették az amúgy éppen általuk leghangosabban cigányozott latin népek focifegyverét, a színészkedő fetrengést is. Kroos még a bírót is majdnem megtaszigálta egy neki nem tetsző ítéletnél, már-már azt várta az ember, hogy letérdepelteti, aztán szenvtelen arccal tarkón lövi, amiért kifelé ítélt szabadrúgást. Úgy viselkedett, mintha 1944. március 19-én lenne a Budai várban, de tévedett, ugyanis Moszkvában volt, az meg nem éppen hagyományos német sikerhelyszín. Mindenesetre a szervezők mulasztásának rójuk fel, hogy a fritzek másik két csoportmeccsét nem Leningrádba Szentpétervárra és Sztálingrádba Volgográdba tették.

Meşut Özil (GER) – A német társadalom most szemforgató módon rájött, hogy Özil és Gündogan nem németek, hanem törökök, és ezért nem tudnak teljes szívvel a német válogatottért focizni az Erdoğannal fényképezkedés mellett. Pedig semmi nem utalt eddig erre, csak a nevük, a származásuk, a nyelvük és az identitásuk. Persze a német társadalom ebből is csak azt fogja levonni, hogy Özil és Gündogan (meg Khedira) köcsögök, és még véletlenül se fogja meglátni benne az általánosságot, hogy történetesen éppen a német válogatott nem német tagjaival adódott ilyen különös, pont a nemzeti identitáshoz kapcsolódó motivációs gondocska. A német társadalomnak ugyanis pont úgy nem erőssége az általánosságok sallangmentes átlátása és őszinte kimondása, ahogy nem erőssége épelméjű kancellár maga fölé emelése. A németek csak azt és csak úgy látják át, amire és ahogy parancsot kaptak.

Granit Xhaka (SUI) – A svájci társadalom most szemforgató módon rájött, hogy Xhaka és Shakiri nem svájciak, hanem albánok, és pont ezért teljes szívvel tudnak örülni, ha góljaikkal sikerül kiejteni az ősi rivális pásztornépet a legdúsabb hegyoldalról. Szerencsére a svájci társadalom jóval aljasabb, sunyibb és körmönfontabb a németnél, ráadásul legbelül azt is sejthetik, hogy önmaguk ugyanolyan mértékben svájciak, mint albán középpályásaik, bosnyák és boszniai horvát és horvát horvát csatáraik, spanyol-chilei és kameruni balhátvédjeik, nigériai és elefántcsontparti belsővédőjük, zöld-foki szigeteki és délszudáni-kongói védekező középpályásaik, nem beszélve természetesen a jugoszláv edzőjükről. Egészen biztosak lehetünk benne, hogy a csendben és megoldatlanul véget ért jugoszláv polgárháború új fejezetét valamelyik festői kis kantonban írják majd, de ennek Xhaka már nem lesz részese, hiszen a zsoldért megtartható Shakiri, Dzsemaili, Behrami trióval ellentétben ő akkor már letekert ablakon kilógatott zászlóval autózik haza a Koszovóval mégiscsak egyesülő, és régi FIFA-szabályokat nagy nemzetközi hátszéllel átfogalmaztató Nagy-Albánia válogatottjába.

Csatárok

Michy Batshuayi (BEL) – A nagyközönség előtti rasszizmus manapság nem kimondottan divat, habár a franciák győzelme után azért – a tagadhatatlan tényeket kihasználva – felszínre bukkant a búvópatak. Valamiért minden világbajnokság és Európa-bajnokság úgy alakul, hogy még ha nem is forognak az ember gondolatai a játékosok bőrszíne körül, jön valami olyan ősbarom, aki önkéntesen felajánlkozik a rasszok közti értelmi különbségek szemléltetésére. A francia győzelem feletti rasszista huhogáson rettegő haladóknak érdemes lenne arra is figyelmet szentelniük, hogy a vébékeretekbe ne kerülhessenek be XIX. század végi angol gyarmati oktatófüzetek lapjairól lelépett szereplők.

View post on imgur.com

Neymar (BRA) – A játékos, aki több időt tölt fekve, mint talpon. Kár azon keseregni, hogy amúgy kiváló focista, húzta magával a brazilokat (igen, egészen a dicső negyeddöntőig), és ha nem lenne ekkora hisztis picsa, akkor akár szerethető is lenne. Ugyanis ekkora hisztis picsa, ez nem is fog megváltozni, és sosem lesz szerethető. Még Rivaldo megdöbbentő 2002-es színészi alakítását is képes feledtetni ez a nyomorult, akinek a válogatottbeli sikereinek felsorolása feltehetően a pályafutása végén is kimerül majd a riói olimpiai bajnoki címben. Valahol mégiscsak igazságos, hogy Giroud még azzal a nézhetetlen teljesítményével is világbajnok lett Neymar helyett.

Harry Kane (ENG) – Először érkeztek nem nyílt, hanem csak titkos esélyesként az angolok, miután először nem a Sun és a Daily Maily szerkesztősége állította össze a világbajnoki keretüket. Csapatként egész jól elműködgettek addig, amíg nem jöttek szembe komolyabb ellenfelek, de az egész annyira felidézhetetenül semmi volt, hogy pár hónap múltán már azon is csodálkozni fogunk, ha valaki megemlíti nekünk, hogy elődöntősök voltak. A gusztustalan angol történelmi szerencse tárgykörébe sorolandó Harry Kane, a vb-történet legsemmilyenebb gólkirálya. Nemhogy ronaldói (az igazira gondolunk) lehengerlő tudás, de még sztojcskovi báj sem volt benne, csak ködös angol szürkeség. Hármat tizenegyesből rúgott, amire talán még Mracskó Mihály is képes lett volna, egyszer meg rárúgták a labdát, és onnan pattant be. De nem ám úgy inzaghisan pattant be róla, hogy legalább szemfülesen jó helyen szotyizott, hanem messze állt a kaputól, csak ordenáré nagy mákja volt. Annyi köze volt ahhoz a gólhoz, mint Montgomery tábornoknak a világháború megnyeréséhez. Ez az ünnepelt csatárzseni emellett magabiztosan hagyta ki pár másodpercen belül kétszer annak a lehetőségét, hogy döntőbe lője a csapatát. Még a gólkirályságot egyetlen jól sikerült meccsel megszerző Oleg Szalenko is sokkal nagyobb durranás volt. És az Európába éppen átigazolt Denílson sem volt túlértékeltebb.

Edző

Lionel Messi és Jorge Sampaoli (ARG) – Az egész vébé talán legjobb bohózatává váltak az argentinok, akik papíron talán mindenkinél erősebb támadórészleggel érkeztek, és egészen az első meccsig esélyesként emlegették őket. A legelvetemültebb Ganxsta Zolik még a második meccsig is. Végül három gólt bírtak összegyötörni a csoportban, és továbbvánszorogtak ugyan, de már ekkor mindenki azon röhögött, hogy ezeket akárki elintézné a nyolcaddöntőben. Már amikor nem azon röhögtünk, hogy ezek még a spanyoloknál is hülyébbek, mert nem is a vb előtt, hanem közben tették jégre palotapuccsal az edzőjüket. Eközben a védőplexit előbb önkívületben összepúderező, majd azon faszt mutogatva átmászni akaró, legvégül a jól végzett munkában megfáradva elszenderedő Maradona elvtárs lett a világbajnokság legnagyobb sztárja, és milyen szerencse, hogy nagy dérrel-dúrral megmutatta magát és a karóráit. Így könnyű volt felidéznünk, hogy még az az argentin csapat sem volt szarabb a mostaninál, amelyik az ő tehetetlenül dúló-fúló, majd csak üveges tekintettel bámuló irányítása mellett szopott ki 0:4-re a bivalyerős németektől a 2010-es vb negyeddöntőjében. Az a csapat legalább támadni tudott, ha már védekezni nem is. Ennek a mostaninak meg annyi volt a szuperképessége, hogy Messi kurva sok pénzt keres a Barcelonában.

Facebook hozzászólások

About Gudea enszi

259 hozzászólás

 1. A labdrugás nem sport, hanem játék. Mint amikor a hülyegyerek kockul az egérrel. Túlfizetett bohócok bohóckodnak a posványban. A szemétdomb Görögország athéni szemétdombjáért meccselő albán és vietkong maffia esete.
  Beszéljünk inkább a lovasíjászatról!

 2. Fábián Ferenc

  Szabó Dezső: Az olimpiász tanulságai. A mester 1936 ban írta, szinte a nyomdafesték friss illatát is éreztem amikor olvastam. Szívem szerint kötelező olvasmánnyá tenném minden sportszerető embernek.

 3. Zsidó buli, zsidó hülyités, hülye zsidók számara” A meccs alatt, a sikkasztás zavartalanul folyik!

 4. Great post. I used to be checking continuously this weblog and I am impressed! Extremely useful info specially the last phase 🙂 I take care of such information a lot. I used to be seeking this certain information for a long time. Thanks and good luck.

 5. Propecia Generico Farmacias Cheap Tadalafil 20mg where to buy cialis online safely Baclofen Generique En Canada

 6. whoah this blog is excellent i really like reading your articles. Stay up the great work! You realize, lots of persons are searching around for this info, you could help them greatly.

 7. I am pleased that I observed this weblog, precisely the right info that I was searching for! .

 8. I like this weblog very much so much fantastic information.

 9. I couldn’t resist commenting

 10. Simply wanna comment on few general things, The website layout is perfect, the content is real good. “Some for renown, on scraps of learning dote, And think they grow immortal as they quote.” by Edward Young.

 11. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any methods to help prevent content from being stolen? I’d certainly appreciate it.

 12. wonderful publish, very informative. I’m wondering why the other specialists of this sector do not notice this. You should proceed your writing. I am confident, you’ve a huge readers’ base already!

 13. Regards for helping out, wonderful information.

 14. Hey there! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely happy I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 15. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this site. I’m hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well. Actually your creative writing skills has encouraged me to get my own web site now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a good example of it.

 16. so much superb info on here, : D.

 17. My brother recommended I may like this website. He was totally right. This put up actually made my day. You cann’t believe simply how a lot time I had spent for this information! Thank you!

 18. American Cialis Distributors viagra Cialis Viagra Combo Pack Cephalexin Experience Where To Purchase Metformin Without Rx

 19. It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or tips. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

 20. It’s best to take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will advocate this web site!

 21. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks a lot!

 22. I take pleasure in, cause I found exactly what I was looking for. You have ended my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

 23. Howdy! This post couldn’t be written any better! Reading through this
  post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this.
  I will forward this write-up to him. Fairly certain he will have a good read.
  Many thanks for sharing!

 24. You can definitely see your skills within the work you write. The arena hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. All the time follow your heart. “Billy Almon has all of his inlaw and outlaws here this afternoon.” by Jerry Coleman.

 25. Just want to say your article is as surprising. The clarity in your post is simply great and i could assume you are an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

 26. Would you be interested in exchanging hyperlinks?

 27. Hello my friend! I want to say that this article is awesome, great written and come with almost all important infos. I would like to look extra posts like this .

 28. I like this post, enjoyed this one thank you for putting up. “Abortion is advocated only by persons who have themselves been born.” by Ronald Reagan.

 29. Some really great articles on this site, thanks for contribution.

 30. Everything posted made a ton of sense. But, think about this, suppose you wrote a catchier title?
  I ain’t suggesting your information isn’t solid,
  however suppose you added a post title that makes people want
  more? I mean Köcsögválogatott 2018 – Bezzegnemzetek
  is kinda plain. You should look at Yahoo’s home
  page and see how they write news headlines to get viewers interested.
  You might add a video or a related picture or two
  to get people excited about everything’ve written. In my opinion, it might make your posts a little livelier.

 31. It’s actually a nice and helpful piece of information. I am glad that you shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 32. Woah! I’m really loving the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you have done a fantastic job with this. Additionally, the blog loads extremely quick for me on Firefox. Outstanding Blog!

 33. Good V I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

 34. of course like your website but you have to check the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the reality nevertheless I?¦ll definitely come again again.

 35. Just want to say your article is as astounding. The clarity on your put up is simply excellent and that i can assume you’re knowledgeable in this subject. Well together with your permission let me to take hold of your RSS feed to keep updated with drawing close post. Thank you 1,000,000 and please carry on the rewarding work.

 36. I love your writing style genuinely loving this web site.

 37. naturally like your web-site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I will surely come back again.

 38. You got a very superb website, Glad I detected it through yahoo.

 39. Awesome resource! For UK based SEO visit https://tawconsulting.co.uk

 40. Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it.

 41. I always was interested in this subject and still am, appreciate it for posting.

 42. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated!

 43. Great post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Extremely useful info particularly the last part 🙂 I care for such information much. I was looking for this certain info for a long time. Thank you and good luck.

 44. Hi there very nice web site!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds additionally…I’m satisfied to find so many useful info here within the post, we’d like develop more strategies on this regard, thank you for sharing.

 45. This seems like the other page I found

 46. Propecia Relax Propecia En Ligne France Online Pharmacy viagra online pharmacy Need Fluoxetine Flutine Obsessive Why Might A Dentist Prescribe Amoxicillin Nolvadex 20

 47. You really make it appear really easy together with your presentation however I find this topic to be really one thing that I believe I might never understand. It kind of feels too complex and very broad for me. I’m having a look ahead on your next publish, I’ll attempt to get the grasp of it!

 48. Bellissimo lavoro,bravo continua cosi!!

 49. Perfect work you have done, this internet site is really cool with excellent information.

 50. wonderful issues altogether, you just gained a logo new reader. What may you suggest about your publish that you just made a few days ago? Any certain?

 51. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one nowadays..

 52. Great – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 53. Aw, this was a very nice post. In idea I would like to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and certainly not seem to get one thing done.

 54. Howdy would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a honest price? Kudos, I appreciate it!

 55. Great write-up, I’m normal visitor of one’s blog, maintain up the nice operate, and It’s going to be a regular visitor for a long time.

 56. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 57. It’s really a nice and useful piece of info. I am glad that you shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 58. I just could not depart your website prior to suggesting that I really loved the standard information an individual provide for your visitors? Is going to be again ceaselessly in order to check out new posts

 59. Pretty! This was a really wonderful post. Thank you for your provided information.

 60. Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and web and this is really frustrating. A good website with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

 61. Zithromax Iron Interaction Cialis Lilly Gmbh Propecia Precio Enfermeria viagra Can Amoxicillin Cause Temporary Impotence Viagra Oder Cialis Forum

 62. I think this internet site has some real great info for everyone :D. “Morality, like art, means a drawing a line someplace.” by Oscar Wilde.

 63. Wow! This could be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I’m also an expert in this topic therefore I can understand your effort.

 64. Hello my loved one! I wish to say that this post is awesome, nice written and come with almost all significant infos. I would like to see more posts like this .

 65. Way cool, some valid points! I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high quality. Have a fun.

 66. Great remarkable issues here. I?¦m very satisfied to look your article. Thank you a lot and i’m having a look ahead to touch you. Will you please drop me a mail?

 67. My developer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on several websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated!

 68. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

 69. I keep listening to the news speak about getting boundless online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i get some?

 70. he blog was how do i say it… relevant, finally something that helped me. Thanks

 71. I just could not depart your web site prior to suggesting that I extremely enjoyed the standard information a person provide for your visitors? Is going to be back often in order to check up on new posts

 72. Im not certain the place you are getting your information, but great topic. I must spend a while studying more or understanding more. Thank you for wonderful information I used to be in search of this information for my mission.

 73. Good info. Lucky me I reach on your website by accident, I bookmarked it.

 74. Awsome post and straight to the point. I am not sure if this is truly the best place to ask but do you people have any ideea where to employ some professional writers? Thank you 🙂

 75. I appreciate, cause I found just what I was looking for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

 76. I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Keep up the superb works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site 🙂

 77. Pretty section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

 78. Some really wonderful info , Glad I found this. “Use your imagination not to scare yourself to death but to inspire yourself to life.” by Adele Brookman.

 79. I have fun with, lead to I found exactly what I used to be looking for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

 80. Can I simply say what a aid to seek out somebody who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You definitely know how one can convey an issue to light and make it important. Extra individuals must read this and perceive this facet of the story. I cant imagine youre no more in style because you positively have the gift.

 81. Woah! I’m really loving the template/theme
  of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s difficult to get that “perfect balance” between usability and visual appearance.

  I must say you have done a awesome job with this.
  Additionally, the blog loads extremely quick for me on Firefox.
  Superb Blog!

 82. I went over this internet site and I conceive you have a lot of great information, saved to favorites (:.

 83. Hello. fantastic job. I did not imagine this. This is a great story. Thanks!

 84. You are my breathing in, I have few web logs and often run out from to brand : (.

 85. Cialis 20mg 12 St Preisvergleich Eastern Canada Pharmacy For Levitra buy cialis Buy Ganeric Viagra Online Order Clonidine Overnight Delivery

 86. I think this site contains some very excellent information for everyone. “Variety is the soul of pleasure.” by Aphra Behn.

 87. I?¦ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this info So i am glad to show that I’ve an incredibly excellent uncanny feeling I found out exactly what I needed. I so much no doubt will make sure to don?¦t omit this site and provides it a look regularly.

 88. I conceive this internet site has got very fantastic pent subject matter posts.

 89. Keep this going please, great job!

 90. so much fantastic info on here, : D.

 91. Absolutely written content material, Really enjoyed looking through.

 92. you are really a good webmaster. The site loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. In addition, The contents are masterpiece. you’ve done a excellent job on this topic!

 93. I’ve been surfing on-line more than three hours lately, but I by no means discovered any attention-grabbing article like yours. It is beautiful price enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net can be much more useful than ever before. “Perfection of moral virtue does not wholly take away the passions, but regulates them.” by Saint Thomas Aquinas.

 94. I think this internet site has got some real fantastic information for everyone. “Anger makes dull men witty, but it keeps them poor.” by Francis Bacon.

 95. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this website. Reading this info So i am glad to exhibit that I’ve a very good uncanny feeling I found out exactly what I needed. I most for sure will make certain to don?¦t forget this web site and give it a look on a continuing basis.

 96. I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this blog. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your site?

 97. Whoesale Levitra Pills Zithromax Z Pack For Sale Mastercard why is levitra so expensive Commander Cialis En France Worldwide Direct Bentyl Legally In Internet Amex Online

 98. I know this web page gives quality depending content
  and additional stuff, is there any other web page which presents these kinds of information in quality?

 99. I’m not positive where you’re getting your information, however good topic. I must spend some time finding out more or working out more. Thanks for great info I was searching for this info for my mission.

 100. Very interesting details you have mentioned, regards for posting. “I don’t know what you could say about a day in which you have seen four beautiful sunsets.” by John Glenn.

 101. I will right away grab your rss as I can not find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me know so that I could subscribe. Thanks.

 102. Alex9, this clue is your next piece of data. Do transceive the agency at your earliest convenience. No further information until next transmission. This is broadcast #8432. Do not delete.

 103. I will right away seize your rss as I can’t in finding your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Please permit me recognize so that I may just subscribe. Thanks.

 104. Thank you a lot for providing individuals with an exceptionally pleasant possiblity to check tips from this blog. It is usually so pleasant and packed with a lot of fun for me personally and my office fellow workers to search your web site nearly thrice in 7 days to read through the fresh issues you have got. And lastly, I am also usually fulfilled concerning the breathtaking tips you serve. Selected 3 points in this article are in fact the most impressive I have ever had.

 105. Woah! I’m really loving the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between superb usability and visual appeal. I must say you’ve done a awesome job with this. In addition, the blog loads extremely quick for me on Firefox. Outstanding Blog!

 106. Very interesting details you have mentioned, thankyou for posting. “The earth has music for those who listen.” by William Shakespeare.

 107. I truly appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again

 108. Hi , I do believe this is an excellent blog. I stumbled upon it on Yahoo , i will come back once again. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and help other people.

 109. Super-Duper website! I am loving it!! Will come back again. I am taking your feeds also.

 110. I have read a few just right stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you place to make the sort of fantastic informative site.

 111. An interesting discussion is worth comment. I do think that you should
  write more about this issue, it might not be a taboo subject but typically
  people don’t discuss these issues. To the next! Cheers!!

 112. Some really nice stuff on this web site, I like it.

 113. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Many thanks!

 114. isotretinoin order internet no physician approval canadian pharmacy cialis 20mg Acheter Kamagra Amiens Viagra Precio Espana

 115. On Line Macrobid 100mg Achat Cialis En Suisse Zertane Vs Priligy cialis Gineric Viagra From Canada Clomid Et Grossesse Extra Uterine

 116. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having difficulty finding one? Thanks a lot!

 117. Valuable information. Lucky me I found your website by accident, and I’m shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

 118. It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

 119. magnificent publish, very informative. I ponder why the other specialists of this sector don’t
  understand this. You should proceed your writing.
  I’m confident, you’ve a great readers’ base already!

 120. Hello! Do you know if they make any plugins to protect against
  hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 121. Hello, awesome work. I really appeaciate the information you are providing through your website, i have alwasy find it helpful. Keep up the amazing work.

 122. Rattling superb information can be found on web blog.

 123. hey there and thank you for your info – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this web site, as I experienced to reload the website a lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective fascinating content. Ensure that you update this again soon..

 124. You made some respectable points there. I seemed on the internet for the problem and found most individuals will associate with with your website.

 125. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him
  as nobody else know such detailed about my difficulty.
  You are incredible! Thanks!

 126. This is a topic close to my heart cheers, where are your contact details though?

 127. Wonderful website. A lot of useful information here. I am sending it to several pals ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your sweat!

 128. I precisely needed to thank you so much once again. I’m not certain the things I would’ve accomplished in the absence of those tactics contributed by you over such theme. It has been a very horrifying issue in my view, however , being able to see the very expert way you resolved it forced me to leap over delight. I am just happier for this service as well as expect you are aware of an amazing job you have been putting in training the rest via your blog. Probably you’ve never met all of us.

 129. What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It absolutely useful and it has helped me out loads. I hope to give a contribution & assist different users like its helped me. Great job.

 130. I’m not sure why but this website is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 131. I like this weblog very much, Its a rattling nice position to read and obtain info .

 132. I love what you guys tend to be up too. Such clever work and exposure!
  Keep up the wonderful works guys I’ve included you guys
  to blogroll.

 133. I like the valuable information you provide in your articles.
  I’ll bookmark your blog and check again here regularly.
  I’m quite certain I will learn plenty of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 134. Thanks for helping out, great information.

 135. Regards for this wonderful post, I am glad I observed this site on yahoo.

 136. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back later on. All the best

 137. Hi, i think that i saw you visited my blog so i came to “return the
  favor”.I am trying to find things to improve my web site!I suppose its ok to use some of your
  ideas!!

 138. http://buyampicillin.us.com/ – Ampicillin Without A Prescription

 139. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

 140. Ed Drugs Online From Canada Kamagra Acostumbramiento Dapoxetina Shopping viagra Keflex Decrease Cheap Propecia Usa

 141. I simply could not leave your web site prior to suggesting that I extremely enjoyed the standard information an individual supply for your guests? Is gonna be again regularly in order to investigate cross-check new posts

 142. Very interesting subject , regards for putting up.

 143. Howdy! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any tips?

 144. I am always searching online for posts that can facilitate me. Thx!

 145. Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and internet and this is really frustrating. A good site with exciting content, that is what I need. Thank you for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 146. This actually answered my problem, thank you!

 147. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

 148. I think this web site has got very fantastic composed subject matter content.

 149. Just want to say your article is as astounding.
  The clearness in your post is just spectacular and i can assume you’re an expert on this subject.
  Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep
  up to date with forthcoming post. Thanks a million and
  please keep up the gratifying work.

 150. This really answered my problem, thank you!

 151. I consider something truly interesting about your web site so I bookmarked.

 152. Magnificent items from you, man. I have take into accout your stuff prior to and you are simply extremely excellent. I really like what you’ve received right here, really like what you’re saying and the way by which you are saying it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I cant wait to read far more from you. That is actually a great website.

 153. I have been browsing on-line more than three hours today, yet I never found any attention-grabbing article like yours. It’s pretty value sufficient for me. In my view, if all webmasters and bloggers made just right content as you probably did, the web will probably be much more useful than ever before. “No nation was ever ruined by trade.” by Benjamin Franklin.

 154. This is the proper weblog for anybody who wants to search out out about this topic. You understand so much its nearly laborious to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You positively put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

 155. hello there and thanks to your info – I’ve certainly picked up anything new from proper here. I did on the other hand experience some technical points using this site, since I skilled to reload the site a lot of times previous to I may just get it to load properly. I were puzzling over if your web host is OK? No longer that I am complaining, but slow loading circumstances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high quality score if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I’m including this RSS to my email and could look out for much extra of your respective fascinating content. Make sure you update this again soon..

 156. Alex9, this note is your next piece of information. Please contact the agency at your earliest convenience. No further information until next transmission. This is broadcast #3718. Do not delete.

 157. Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.

 158. Wow, superb blog structure! How lengthy have you been running a blog for? you make running a blog look easy. The whole look of your site is excellent, as well as the content!

 159. Thank you for sharing superb informations. Your site is very cool. I’m impressed by the details that you?¦ve on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and simply could not come across. What an ideal website.

 160. Great work! This is the type of information that should be shared around the internet. Shame on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my site . Thanks =)

 161. I like this website so much, saved to fav.

 162. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 163. Great post, you have pointed out some wonderful details , I likewise think this s a very superb website.

 164. I like this post, enjoyed this one appreciate it for putting up. “The world is round and the place which may seem like the end may also be only the beginning.” by George Baker.

 165. My spouse and i ended up being thrilled Edward managed to finish up his survey because of the precious recommendations he obtained while using the web site. It’s not at all simplistic to simply find yourself releasing tricks which some other people have been trying to sell. And we all see we now have the blog owner to be grateful to for this. The entire explanations you’ve made, the simple blog menu, the friendships you will make it possible to create – it’s got most exceptional, and it’s really facilitating our son and us reason why the concept is satisfying, and that’s seriously vital. Many thanks for the whole thing!

 166. There are actually numerous particulars like that to take into consideration. That is a nice point to carry up. I provide the thoughts above as normal inspiration however clearly there are questions just like the one you carry up where a very powerful factor can be working in sincere good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round things like that, however I am sure that your job is clearly recognized as a fair game. Both boys and girls really feel the affect of only a second’s pleasure, for the remainder of their lives.

 167. You actually make it appear really easy along with your presentation but I in finding this topic to be actually one thing which I think I might never understand. It sort of feels too complex and very huge for me. I am taking a look ahead in your next publish, I’ll try to get the cling of it!

 168. Hey would you mind letting me know which webhost you’re using? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good web hosting provider at a reasonable price? Thanks, I appreciate it!

 169. F*ckin’ awesome things here. I am very happy to look your post. Thanks so much and i am taking a look forward to touch you. Will you please drop me a e-mail?

 170. As soon as I noticed this site I went on reddit to share some of the love with them.

 171. It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 172. I view something really special in this internet site.

 173. Saved as a favorite, I really like your blog!

 174. Good – I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 175. Thank you so much for providing individuals with an extraordinarily splendid possiblity to read critical reviews from this blog. It’s usually so amazing and also full of a great time for me and my office peers to search your website on the least three times in 7 days to see the new guidance you have. And lastly, I’m just at all times pleased for the remarkable concepts you give. Selected 3 facts in this posting are basically the most suitable we have all ever had.

 176. Hey! I’m at work browsing your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!

 177. Wow that was strange. I just wrote an extremely long
  comment but after I clicked submit my comment didn’t
  show up. Grrrr… well I’m not writing all that over again.
  Regardless, just wanted to say excellent blog!

 178. Some genuinely choice posts on this web site, bookmarked.

 179. It is truly a nice and useful piece of info. I am glad that you shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 180. Merely wanna state that this is very useful, Thanks for taking your time to write this.

 181. I couldn’t resist commenting

 182. Hello, I want to subscribe for this weblog to obtain most up-to-date updates, therefore where can i do it please help out.
  plenty of fish natalielise

 183. http://buyviagra.wtf/ – can i buy viagra without a prescription

 184. Superb site you have here but I was wanting to know if you knew of any forums that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get feedback from other experienced people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks a lot!

 185. yahoo got me here. Cheers!

 186. Good V I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 187. You are a very smart individual!

 188. Hey there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new posts.

 189. Valuable information. Lucky me I found your site by accident, and I am shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it.

 190. I wanted to thank you for this great read!! I definitely enjoying every little bit of it I have you bookmarked to check out new stuff you post…

 191. Hiya! I know this is kinda off topic nevertheless
  I’d figured I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?
  My site addresses a lot of the same topics as yours and
  I think we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to send me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Superb blog by the way!

 192. I am sure this piece of writing has touched all the internet viewers, its really really nice article on building up new
  website.

 193. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Many thanks

 194. Excellent website. A lot of useful information here. I am sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks for your effort!

 195. You should participate in a contest for one of the best blogs on the web. I’ll suggest this web site!

 196. Unquestionably consider that which you said. Your favorite justification seemed to be on the internet the easiest factor to remember of. I say to you, I definitely get irked whilst people consider concerns that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as smartly as outlined out the entire thing with no need side effect , other people could take a signal. Will likely be again to get more. Thank you

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük